DESPRE MINE



Sunt Mona Georgescu si iti multumesc pentru vizita pe acest site!

Sunt Consilier NLP Integrativ, consilier relațional și consilier & trainer de dezvoltare personală. Sunt licențiată în psihologie și am urmat studii masterale (Tehnici de comunicare și influență socială), apoi am urmat o specializare în psihanaliza și psihoterapia copilului și adolescentului, o specializare în psihosexologie și alte formari continue (”Metode și tehnici de lucru cu copiii și cu adolescenții”, ”Art-terapie pentru minte, inima, corp”, ”Instrumente psihodramatice utilizate în psihoterapie”, ”Terapii scurte centrate pe soluție”, ”Evaluarea complexă psihodiagnostică și psihopedagogica”, “Leadership și dinamici de grup”, ”Conceptualizarea și tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectivă adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D.”, ”Ce funcționează în psihoterapie” cu Scott Miller)
Sunt autor si fondator al site-ului cu resurse de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională www.minunemica.eu – sursa ta de psiho-educație. Site-ul a apărut în 2009 și, în acest an, aniversează 13 ani de activitate.
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul resurselor umane, am facilitat cursuri în organizații multinaționale de prestigiu.
Pe parcursul ultimilor aproape 20 de ani am ajutat sute de persoane ca tine să își aducă armonia în viața lor cu ajutorul educației relaționale, al psiho-educației – relațiile nu se pot îmbunătăți fără a învăța să comunicăm cu adevărat si, implicit, echilibrul nostru emoțional va, avea de
suferit pe fondul unor relații de o calitate îndoielnică și în care ne prefacem că nu am sesizat că ceilalți se poartă cu noi în moduri nu doar neadecvate, ci și foarte abuzive.
Odată ce te mobilizezi să faci tu primii pași spre mine și odată ce-mi treci pragul – cel de la cabinet sau cel virtual, dacă vom lucrăm online – totul despre tine se poate schimba.
Sunt alături de tine. Sunt împreună cu tine.
La cabinetul meu din București lucrez individual și în grup cu persoane care doresc să înceapă un demers de auto-cunoaștere, dezvoltare personală si educatie relationala prin metode NLP și din științele socio-umane, într-o abordare multidisciplinară.
Lucrez cu femei și cu bărbați, și lucrez, de asemenea, cu copii/adolescenți și familiile acestora, cu cupluri și familii fara copii. Lucrez cu orice persoană care a ajuns în punctul în care nu mai dorește că viața să fie dominată de dependență emoțională, de lipsă de încredere, de suferință și de prejudecățile societății. De asemenea, în cabinetul meu organizez workshop-uri de educatie relationala si dezvoltare personală pentru femei, pentru cupluri, pentru bărbați și pentru familii cu copii mici sau cu adolescenți.
[vei putea citi mai jos toate formarile mele, pentru a-ti putea putea face o imagine despre cum putem lucra impreuna intr-un demers de consiliere NLP integrativ – o abordare multidisciplinara, asa cum fiecare persoana are nevoie pentru a-si dezvolta abilitati ce tin de inteligenta relationala]
Toate resursele pe care le vei gasi pe acest site te vor ajuta sa te repozitionezi corect in primul rand fata de tine, sa te uiti asa cum ai nevoie la psihicul tau, sa intelegi cum functioneaza, pentru ca apoi sa iti clarifici situatiile cu care te confrunti si sa iei decizii adecvate.
Educatia relationala este ceea ce ar fi trebuit sa primim inca de cand sunt foarte mici – pentru ca suntem fiinte aflate in relatii, inca de inainte de a ne naste – relatia cu mama, de cand suntem in burtica ei, fiind prima relatie din viata noastra. 
 ”Eu nu am nevoie de ajutor”, ”Eu ma cunosc foarte bine”
Am auzit de foarte multe ori aceste replici. A nu dori sa te schimbi, a nu dori sa inveti cum functioneaza aparatul tau psihic, a nu dori sa inveti strategiile adecvate pentru tine in cadrul relatiilor tale arata doar cat de mare este iluzia autocunoasterii, iluzie din cauza careia pedalezi in gol si, nu de putine ori, te adancesti in suferinta. Aceasta iluzie nu reprezinta cunoasterea de sine, nu reprezinta cunoasterea propriului aparat psihic despre care stim ca este atat de complex. 
La vremea sa – o vreme in care nu exista atat de multi ” terapeuti ” care duc oamenii spre combinatii mistico-ezoterice derutante cu tenta de psihologie, spre deliruri mistice si spre spitalele de psihiatrie – Constantin Noica spunea: ” Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi” .
Si totusi… si tu, si tu, si tu, si tu, si eu… toti avem nevoie nu doar de ”stari de spirit” – avem nevoie de ceva mult mai concret, mai pragmatic si mai realist: avem nevoie de specialisti si de informatii profesionale validate, informatii relevante pentru situatii delicate si reale cu care ne confruntam. O stare de spirit nu te ajuta cu nimic, atunci cand iti negi singur nevoia de ajutor de specialitate, crezand ca izolarea in singurate si in clisee motivationale sau ”spirituale” la moda te poate ajuta. NU, nu te ajuta. Acestea te deruteaza si te adancesc doar in suferinta, consumandu-ti resursele psihologice pe care (inca) le ai si pe care esti pe cale sa le pierzi, daca vei continua sa te afunzi in suferinta. 
Socio-psihologul Jacques Salome spune, de asemenea, sa fim foarte prudenți în ceea ce-i priveste pe noii discipoli și, la fel, te indemn și eu sa fii foarte prudent cu increderea acordată aceste noi discipoli care induc acest delir mistic, incercand sa te ”cumpere” cu limbajul hipnotic ”pace, lumina, iubire”.
<<Nu aveti incredere in discipoli, mai ales in cei care au aparut in ultima vreme. Vreau sa vorbesc de toti cei care sunt proaspat absolventi ai ultimului seminar de dezvoltare personala sau ai ultimei sesiuni de depasire de sine si de crestere si abia iesiti dintr-un atelier intensiv ” pentru a fi purificat de dragostea universala! ”>> ( Jacques Salome)
Ca educatie formala sunt licentiata in psihologie si cu toate ca specializarea mea de baza este de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si a adolescentului), in munca mea incerc sa cuprind cat mai armonios toate aspectele legate de psihologie, psihanaliza, programare neuro-lingvstica, dezvoltare personala, educatie relationala tehnici de respiratie, mindufulness.
Stiu ca in spatiul sufletului exista un altfel de timp, un timp in care se intalnesc emotii si ganduri cu radacini foarte adanci si care se influenteaza reciproc – ducand, de cele mai multe ori, la o criza psihologica ce nu determina sa traim starea de vid, de neputinta, starea din care nu putem lua decizii sanatoase pentru noi insine, starea din care poate deveni imposibil sa ne ridicam.
Pe langa propriile mele articole – pe care le poti gasi in sectiunea “CONSILIERE RELATIONALA SI DEZVOLTARE PERSONALA”   si vizitand sectiunea ”Active / Organizational Behavior” – toate informatiile pe care le veti gasi asezate in ” cutiutele” site-ului, se refera la subiecte care fac parte din sfera mea de interes si pe care eu le gasesc folositoare pentru a fi impartasite – facand parte, totodata, din intentia mea de a ajuta oamenii sa se conecteze cu propriul potential, sa se elibereze de tipare si de limitari, pentru a se se vindeca de frica de a face alegerile corecte pentru propria viata.  
Am studii de psihologie si o specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, avand un master in tehnici de comunicare si influenta sociala, o formare master in programare neurolingvistica si o formare in psihosexologie + alte formari continue acreditate international si / sau de Colegiul Psihologilor din România. 
De asemenea, sunt trainer de dezvoltare personală și educație relațională și autor de articole în acest domeniu; in anul 2009 – dupa o experienta de 15 ani in domeniul resurselor umane si al consultantei organizationale – am fondat site-ul www.minunemica.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala.
Adresabilitatea site-ului este predominant feminina, insa sunt bucuroasa cand aflu ca si foarte multi barbati au ajuns la articole ce ii ajuta in relatiile lor – un numar tot mai mare dintre acestia au ajuns si la cabinet, intelegand ca un demers de consiliere individuala ( relationala sau de dezvoltare personala) ii ajuta sa se cunoasca in mod adecvat si sa se repozitioneze in mod cat mai sanatos in vietile lor. Va multumesc, dragi cititoare si dragi cititori! 
Dupa experienta dobandita in mediul de afaceri multinational, alegerea mea a fost de a-mi desfasura activitatea pe cont propriu, folosind in munca de psiholog, trainer si consultant, resursele acumulate anterior.
Promovez ideea conform careia intre dezvoltarea personala si cea profesionala trebuie sa existe un echilibru – evolutia personala trebuie sa se imbine armonios cu cea profesionala, iar scalele de valori aferente fiecareia dintre acestea trebuie sa fie de asemenea in armonie. Daca aceasta armonie nu este resimtita, nu numai ca frustarile la locul de munca si in viata personala nu vor inceta sa apara, dar echilibrul Intregului alcatuit din Suflet-Minte-Corp-Spirit, are de suferit.

Am creat si sustin bootcamp-ul SENS – bootcamp integrativ de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala pentru femei si, de asemenea,  urmatoarele workshop-uri / grupuri de dezvoltare personala si grupuri de suport pentru femei:

SUNT RECUNOSCATOARE
Pentru tot ceea ce sunt si pentru tot ceea ce fac, le port o adanca recunostinta in primul rand celor mai apropiate oameni din jurul meu care m-au sustinut intotdeauna, fiindu-mi indrumatori remarcabili. In egala masura, le sunt recunoscatoare profesorilor si autorilor care mi-au atins sufletul si mi-au calauzit pasii pe drumul profesional si educational.
De asemenea, sunt recunoscatoare fiecarei persoane cu care drumul meu s-a intersectat, fiecarei participante la cursurile si taberele mele, fiecarui cititor care isi petrece un anumit timp in acest spatiu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi.
O PARTE DIN PROFILUL MEU PROFESIONAL
Sarbatoreste-ti viataLicentiata in psihologie, avand urmatoarele specializari:
– Psihanaliza și Psihoterapia Copilului și Adolescentului (specializare post-universitară, 2005-2009)
– Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala (master, 2001-2003)
Formator acreditat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului 
Consilier de dezvoltare personala acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei
SPECIALIZARILE MELE, TRAININGURI, WORKSHOPURI SI CONFERINTE LA CARE AM PARTICIPAT:
2021-2022: Formare consilier pentru victimele violentei domestice – Asociatia Catharsis
2021-2022: Certificare coordonator pentru interventia strategica in domeniul violentei domestice – Asociatia Catharsis 
2021: Formare Developmental Model – The Couples Institute, California (Ellyn Bader)
2018 – 2020: Formare in psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii – Asociatia Romana de Terapii Scurte si Colaborative
2017 – 2018 Formare in psihosexologie – Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana – Institutul SPER 
2016 Ce functioneaza in psihoterapie? Scott Miller – psihoterapeut SUA – acreditare Colegiul Psihologilor
2015  Conceptualizarea și tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectivă adleriană cu Paul Rasmussen, Ph.D. –   Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Art-terapie pentru Minte-Inima-Corp – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Lucrul cu Mandale de Lumina – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei
2014 Metafora ca instrument terapeutic holist – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Leadership si dinamici de grup – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Karen John
2013 Evaluarea de la A (anamneza) la R (raport de evaluare) – Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Burlacu; acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Constelatii Familiale: Drumul spre Reintregire ” – Facilitator Dragos Riti
2013 Supervizarea – principii și practică – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel)
2013 Instrumente psihodramatice utilizate in psihoterapie – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Sexualitatea nu este un tabu – Clinica IntellPsy, Psiholog clinician Ion Duvac
2013 Metafora ca si cheie a schimbarii – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Mia Levitt Frank (Israel);
acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Puterea si Curajul – valorile familiei – Asociatia de Psihologie si Pshioterapie Adleriana, Psihoterapeut Wes Wingett (USA); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana Phoenix, Psiholog Maria Comaneanu; acreditare: Colegiul Psihologilor 
2013 Master NLP (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2012 NLP Practitioner (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2005-2009 – Specializare: Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului, Fundatia Generatia
2009 – Trainer / Formare de formator – International Computer School
2008 – Colocviul International de Psihanaliza Copilului si Adolescentului – Fundatia Generatia
2009 – Scoala de vara – Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului – Sulina, Fundatia Generatia
2007 – Conferinta de psihanaliza copilului – “Meet your Child” – Fundatia Generatia
2007 – Analiza Tranzactionala (curs introductiv) – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
2007 – Intelegerea adolescenților și metode de lucru – Asociația pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriana din România
2006 – Terapii scurte centrate pe Solutie
2003-2005 – Master: Tehnici de Comunicare și Influență Socială
2002 – Hipnoza clinica – Fundatia Maiastra
1998-2000 Facilitator workshop-uri – Lisabona, Portugalia
Colaborari (actuale și din trecut):
2013 – Targul de Carte Bookfest, prezentator invitat de către Editura Paralela 45 – lansarea cărților ”Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain (Bucuresti)
2012 Asociatia ” Schimbare Pozitiva ” – lector in cadrul evenimentului ” Sarbatoreste-ti Viata! ”, Seminar ” De la Iubire la frica, de la frica la Iubire ” (Cluj)
2012 lector Conferinta Academiei Femeilor (Bucuresti)
2011 Health & Beauty Expo – lector ” Salon de Infrumusetare Interioara ” (Bucuresti)
2011 Targul Educational EXCELEZ – Seminar ”Sense – Beauty Inside” (Bucuresti)
LeanWay Project – partener educațional
SharExperience.ro – sectiuni: evolutie personala, resurse umane si management.
SuntFericita.ro – sectiuni: psihologie si copii
Fundatia Romana Anti-Drog – voluntar
Damaideparte.ro – rubricile psihologie practică și spiritualitate
Daca profilul meu profesional si pregatirea mea te pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi pentru a incepe un program de dezvoltare personala (online, in perioada pandemiei).
Cabinet Individual de Consiliere Relationala si Dezvoltare Personala Mona Georgescu, Bucuresti
Pentru programari:
Telefon: 0722.501050 / e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Program consultatii: Luni – Joi (inclusiv)