Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Descoperirea propriului destin<<De la începutul timpurilor, oamenii şi-au pus întrebarea:“De ce mă aflu aici şi ce rost are viaţa mea?”

S-au tot întrebat şi au colindat peste tot, căutând răspunsuri, încercând să rezolve misterul vieţii şi urmărind aflarea sensului propriei lor existenţe.

Ei au bătut drum lung, din experienţă în experienţă, în urmărirea scopului lor, câştigând tot mai multă cunoaştere cu fiecare nou pas.

Cu cât s-au străduit mai mult să găsească răspunsuri, cu atât conştienţa lor s-a trezit mai tare şi au început astfel să-şi dea seama că de fapt răspunsurile se aflau în ei, aşteptând doar să fie scoase la lumină.

Atunci când sunt descoperite, ele dezvăluie adevărul.

Când sunt acceptate, ele deschid orizonturi de conştienţă şi de cunoaştere?

Calea pe care o urmezi pentru a-ţi afla scopul te face să intri într-o adevărată întrecere având drept ţel propriul tău destin şi îndeplinirea scopurilor pe care ţi le-ai propus pentru această viaţă.

Destinul şi dharma ta sunt cele care te-au făcut să-ţi alegi existenţa fizică.

Destinul cuprinde lecţiile pe care ţi-ai propus să le înveţi şi karma pe care ţi-ai propus s-o echilibrezi.

Dharma reprezintă scopul principal către care tinde sufletul tău în fiecare din vieţi.

Descoperirea destinului şi aflarea dharmei seamănă cu urmărirea unui trandafir care înfloreşte, deschizându-se petală după petală.

Pe măsură ce străbaţi cărările vieţii, destinul ţi se desfăşoară înainte, pas cu pas, dezvăluind dharma ascunsă în experienţele şi încercările prin care treci.

Pe măsură ce-ţi urmezi dharma, înţelegi de ce eşti aici.

Pe măsură ce-ţi realizezi dharma, descoperi o semnificaţie în viaţa ta şi-ţi înţelegi scopul.

Pe măsură ce-ţi manifeşti dharma realizezi scopul sufletului tău şi devii conştient că este un dar din care te împărtăşeşti, tu împreună cu ceilalţi. Prin destin, sufletul tău se dezvoltă şi dobândeşti înţelepciune spirituală şi atingi treptele iluminării.

Dharma diferă de la viaţă la viaţă, în funcţie de ceea ce-şi propune sufletul să experimenteze şi să perfecţioneze.

Tu eşti cel ce alege calea de urmat în această viață care să-ţi permită realizarea destinului.

Tu eşti cel care îţi creezi evenimentele şi experienţele care să-ţi permită îndeplinirea scopului.

Dharma ta este determinată parţial de scopul pe care sufletul tău şi l-a propus în vieţile trecute şi de acţiunile şi reacţiunile tale faţă de evenimentele şi experienţele prin care ai trecut.

Destinul tău poate fi o continuare a scopurilor anterioare şi a muncii depuse pentru rezolvarea karmei obţinute ca urmare a acţiunilor negative prin care ţi-ai îngreunat atingerea acestor scopuri. Dharma ta este condusă de înţelepciunea sufletului tău în crearea experienţelor tale curente şi prin opţiunile şi deciziile pe care le-ai luat în această viaţă.

Deşi dharma poate fi legată sau poate implica acea karmă pe care vrei să o echilibrezi, ea reprezintă de obicei o culminare a eforturilor şi realizărilor.

Dharma poate să fie un scop principal care este întreţesut cu alte realizări şi se poate situa oriunde în intervalul dintre a fi o persoană pozitivă care vrea să înveţe o lecţie ce reprezintă o realizare oarecare, până la cel ce-şi propune să salveze omenirea.

Dharma nu trebuie să reprezinte neapărat un scop idealist, nobil sau spiritual.

Ea poate fi ceva din domeniul planului fizic. Valoarea dharmei este dată de modul în care te apreciezi tu însuţi şi de ceea ce ţi-ai propus să întreprinzi.

Dharma este individuală, specifică fiecărui suflet şi ajută la evoluţia spirituală prin aceea că îţi permite să-ţi pui în valoare şi să-ţi dezvolţi caracteristicile superioare ale fiinţei tale.

Indiferent de cărarea pe care ai pornit, toate drumurile te conduc la îndeplinirea destinului tău.

Poţi descoperi cărarea pe care ai hotărât s-o urmezi pentru atingerea dharmei tale în două moduri. Unii oameni aleg calea cea aspră şi preferă să meargă împotriva destinului lor, decât să se lase duşi de curent. Dacă alegi călătoria pe poteca stâncoasă, atunci va trebui să pătrunzi cu privirea prin vălul de mister care-ţi acoperă destinul pentru a descoperi unde te conduce viaţa.

Cercetează modul în care ţi se desfăşoară viaţa şi ce părere ai despre scopurile vieţii tale.

Cercetează de ce ţi le-ai propus, de ce doreşti să ţi le îndeplineşti şi ce sentimente îţi dă atingerea lor.

Dacă trebuie să lupţi pentru fiecare lucru pe care îl doreşti şi dacă fiecare lucru pe care l-ai dorit a fost determinat sau impus de cei din jur, înseamnă că nu eşti în strâns acord cu natura ta spirituală şi nu urmezi cărarea care să te lege de destinul şi dharma ta.

Dacă îţi dai seama că tot ce ai obţinut până acum a fost doar nefericire şi disperare, în loc de fericire şi împlinire, atunci este clar că urmezi o direcţie greşită, un drum care merge împotriva destinului tău.

Fiecare din alegerile pe care le-ai făcut în trecut şi fiecare alegere pe care o faci în prezent îţi influenţează şi-ţi schimba destinul, conducându-te mai aproape de dharma ta cu fiecare cotitură de drum şi cu fiecare întorsătură a sorţii.

Dacă mergi pe o cărare într-o direcţie contrară celei pe care sufletul tău doreşte ca tu să păşeşti, vei trece prin dificultăţi care se vor agrava din ce în ce mai mult, până ce vei reveni în urmă pentru a putea porni pe drumul cel bun.

La început, s-ar putea să iei această stare drept karmă, dar dacă priveşti cu atenţie vei vedea că eşti înţepenit într-un tipar negativ şi urmezi o cale greşită.

Acele evenimente din viaţă care-ţi scapă de sub control arată cum îţi onorezi obligaţiile şi făgăduinţele asumate înainte de naştere.

Atunci când îţi vei da seama de ce au loc acele evenimente şi vei conştientiza simţămintele pe care le nutreşti faţă de ele, vei observa şi înţelepciunea ce stă la baza acelor experienţe şi încercări, după maniera în care te-au condus spre cărarea pe care tot tu o aleseseşi s-o urmezi.

Când îţi schimbi direcţia de mers, prin experienţele şi prin trăirile tale, regăseşti drumul înapoi la adevărata ta cărare.

Aflarea destinului tău înseamnă regăsirea cărării pe care trebuie să o urmezi. Ca să ştii dacă eşti pe adevărata cărare acum, ia aminte la simţămintele tale şi bazează-te pe cunoaşterea ta interioară.

Tu ştii în mod instinctiv drumul destinului tău, căci simţămintele îţi sunt călăuzele care te conduc către adevăr.

Când te găseşti pe acea cărare proprie ţie, simţi acest lucru şi această senzaţie se manifestă pe un plan spiritual, undeva în profunzimea fiinţei tale.

Tu ştii ce ţi-ai propus să înfăptuieşti şi că ceea ce faci este spre binele tău, indiferent ce ar spune sau gândi altcineva din preajma ta. Eşti condus de un simţ înnăscut al direcţiei şi de către înţelepciunea ta spirituală.

Dacă te hotărăşti să urmezi un drum curat şi luminos, îţi poţi descoperi dharma observând ce anume îţi vine în întâmpinare mai uşor şi ce-ţi place mai mult să faci.

Când mergi în direcţia destinului tău, lucrurile de care ai nevoie sau pe care le doreşti par să curgă către tine fără nici un efort.

Deşi aceste lucruri indică de obicei răsplăţi ale unor realizări din vieţile trecute, ele îţi arată în acelaşi timp şi faptul că te afli pe drumul cel bun pentru înfăptuirea dharmei tale. Atunci când mergi pe direcţia destinului tău, ca pe cursul unei ape, ai senzaţia unei conştientizări naturale a scopului tău.

Diferenţa între dharmă şi răsplăţile vieţilor anterioare constă în modul în care le percepi în prezent şi importanţa pe care le-o acorzi.

Împlinirile din vieţile trecute îţi aduc bucurie şi fericire şi îţi produc o imensă plăcere.

Dharma poate fi ceva ce se clădeşte pe baza realizărilor din vieţile trecute şi din prezent, dar are la bază în primul rând un profund respect şi devotament faţă de scopul propus, care îţi dă posibilitatea să evoluezi.

Dharma reprezintă experienţa căutării şi descoperirii comorilor sufletului. Este bucuria completei îndepliniri a scopului urmărit.

Aflarea dharmei reprezintă găsirea locului tău în lume.

Atunci când îţi urmăreşti scopul, te găseşti în deplin acord şi armonie cu natura ta spirituală. În timpul parcurgerii acestui drum, înveţi multe despre tine şi evoluezi spiritual.

Dharma este întotdeauna pozitivă chiar dacă trebuie să te zbaţi sau să munceşti din greu pentru a o îndeplini.

Ai o intensă satisfacţie interioară atunci când eforturile tale sunt îndreptate spre atingerea ei.

Îţi place fiecare moment pe care îl trăieşti şi simţi o profundă fericire şi împlinire pe fiecare din planuri. Când ţi-ai realizat dharma, evoluezi spre un nivel superior de conştienţă şi iluminare.>>

Sursa: Gloria Chadwick, “Descoperirea vietilor trecute”

4


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Eugenia  September 14, 2010

  Mona draga, eu tot nu stiu de ce sunt aici. Dar am un mare dor de a ma intoarce acasa. Oare care e darul pe care trebuie sa-l fac in afara de mine insami?

  (reply)
  • Mona Georgescu  September 20, 2010

   Eugenia, sunt convinsa ca scopurile pentru care fiintam sunt necunoscute noua, asa ca eu cred ca te vor gasi si alte scopuri, decat cele care te-au gasit pana acum sau pe care tu le-ai gasit pentru Calea ta.
   Doar ca totul, pana la urma, este o Taina …
   Pe curand, cu mult drag,
   Mona

   (reply)
 2. mihai  August 30, 2011

  ..”iar cine cauta,sa nu inceteze a cauta,si gasind se va tulbura,iar tulburadu’se se va instapani intru toate..” asa spunand Iisus,si inteleptul Socrate mai spune:”cunoaste’te pe tine isuti si vei cunoaste universul,si zeii.” iar eu..tare mai mi’as mai dori sa’mi gasesc maestrul,caci tare greu mai este fara indrumator..

  (reply)
  • Mona Georgescu  September 17, 2011

   Mihai, indrumatorul potrivit va aparea in momentul in care vei fi pregatit – cel putin din experienta mea asa este. Insa mai cred si ca fiecare dintre noi are propriul sau indrumator interior, pe care uneori ne este teama sa il ascultam, desi il auzim …
   Iti doresc din tot sufletul sa intalnesti indrumatorul potrivit Drumului tau!
   Pe curand, cu drag!

   (reply)

Add a Comment