Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

De ziua noastra nationala …

De ziua noastra nationala …

De Ziua noastra nationala … nu, nu imi doresc o tara ca afara – imi doresc insa din tot sufletul o tara ca Romania din perioada interbelica, o tara in care exista valori sanatoase, o tara cu romani care se respecta intre ei si care sunt responsabili de faptele si gandurile lor, indiferent de momentul in care acestea apar.

O tara in care romanul stie si poate sa treaca prin filtrul propriei gandiri, informatiile despre realitatea in care traieste.

O tara in care romanii sunt cu adevarat uniti,  nu doar la spectacole grandioase si parade si nu se lasa manipulati  de spectacole si de vorbe mari.

O tara in care comuniunea si coeziunea sa fie valorizate cu adevarat in fiecare zi, nu doar de ziua nationala.

O tara cu romani carora, dupa ce trece ziua nationala, nu le este rusine pentru ca sunt romani.

O tara cu romani care sa fie constienti ca tot ceea ce accepta sau nu accepta acum, se va reflecta in viitorul lor si al copiilor lor.

O tara cu romani care isi asuma trecutul, prezentul si viitorul.

O tara cu romani care sa nu regrete ca inca se afla in Romania sau ca nu s-au nascut in alta tara.

O tara ai carei romani care isi asuma plecarile, dar si (re)venirile.

O tara in care romanii care revin cu ocazia sarbatorilor, sa revina cu drag, sa nu mai fie socati de regres, de involutie.

O tara care celebreaza cu bucurie ziua nationala, nu de dragul imaginii, si nu doar pentru ca acesta este valul sarbatorii. Ce e val … ca valul trece … iar maine aceasta sarbatoare, euforia si aparenta comuniune vor fi uitate.

O tara in care orice roman sa fie mandru ca traieste.

O tara cu oameni educati si educabili. O tara cu un invatamant sanatos.

O tara ca pe vremea bunicilor mei. O tara in al carei prezent si viitor, parintilor si bunicilor nostri sa nu le fie frica sa traiasca.

O tara despre care lumea asta mare si larga sa vorbeasca frumos.

Aceasta este Romania pe care mi-o doresc eu. Si cred ca o astfel de Romanie iti doresti si tu.

Tine de fiecare dintre noi ca toate acestea sa fie posibile.

La multi ani Romania, la multi ani romani de pretutindeni!

Mona

 

 

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment