Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

De ce sa participi la primul grup oficial de suport “Femei care iubesc prea mult”

De ce sa participi la primul grup oficial de suport “Femei care iubesc prea mult”

Nu de putine ori, in practica mea psihologica si de training, am remarcat tristetea din privirile foarte multor femei – femei aparent realizate, din punct de vedere social, financiar si material. Pentru ca aceasta tristete – devenita suferinta zilnica ce se transforma in ura, agresivitate, furie si manie, sa poata fi depasita, femeia chiar trebuie sa iasa din inchisoarea in care a ajuns sa traiasca – inchisoarea propriilor frici, are nevoie sa stea fata in fata cu ea insasi, are nevoie sa isi recapete increderea in sine si curajul de a-si ”repara”  viata.

Am remarcat lipsa curajului de a recunoaste ca nu aceasta este viata pe care si-o doresc femeile care iubesc prea mult. Am remarcat frica ce le tine legate de partenerii lor de viata, si am remarcat lipsa iubirii fata de acesti parteneri de viata, fata de familiile in care traiesc.

Curajul de a-ti trai frumos viata si de a fi sincera cu tine insati poate preveni tulburarile emotionale de mai tarziu care pot genera anxietate, depresie, tulburari de alimentatie, probleme de natura sexuala, consum de alcool/droguri sau, mult mai grav, tentative de suicid.

De cele mai multe ori, curajul de a fi sincera cu tine insati se regaseste intr-un grup care te intelege, care te sustine in demersurile tale si care te accepta asa cum esti – acest grup este grupul de suport ”FEMEI CARE IUBESC PREA MULT” – un grup creat special pentru femei ca tine: femei care au ajuns sa sufere prea mult din cauza alegerilor mai putin potrivite pe care le-au facut, alegeri care le afecteaza (din ce in ce mai) sever in viata de cuplu sau de familie, clipa de clipa.

Intentia care sta la baza organizarii grupului de suport ”Femei care iubesc prea mult” are ca punct de pornire practica mea psihologica si povestile de viata ale pacientilor cu care lucrez, povestile cuplurilor si ale familiilor din care provenim – familii care au generat tipare disfunctionale de gandire si de comportament, au generat modul in care alegem sa suferim in loc de a fi fericite, modul in care ne refuzam, prin negare sau amanare repetata, una dintre cele mai firesti nevoi: nevoia de a fi fericite.

Preferam, de cele mai multe ori, o viata trista, suferinta si nefericire, in locul unei vieti cu adevarat implinite. Frica, din pacate, este cea care uneste cele mai multe cupluri si familii, nu iubirea. Da, este un adevar incomod, pe care multe femei il stiu in sinea lor, un adevar trist pe care il ingroapa in adancul sufletului lor si cu care isi duc viata mai departe, sacrificandu-si nevoile, dorintele si … viata.

Orice femeie are nevoie de o viata implinita, iar cuvantul ”implinire” nu se refera doar la realizarile profesionale, la castigurile financiare sau la numarul de copii – desi, se pare, ca societatea forteaza nota si restrange aria succesului la aceste trei coordonate: profesionala, financiara, numarul de copii. Cu toate ca importanta acestor trei coordonate este una foarte mare, nu poti avea o viata implinita daca la baza acestor realizari de suprafata nu exista liniste, armonie, vindecare, echilibru.

Temelia fundatiei vietii oricarei femei care este intr-o relatie de cuplu sau care are o familie nu este reprezentata nici de numarul de copii, nici de salariul pe care il castiga si nici de promovarea la serviciu – acestea au o aparenta nuanta de implinire, cu atat mai mult cu cat dupa un timp relativ scurt, sunt uitate si ignorate, iar frustrarile si suferinta pe care femeia le traieste de foarte mult timp alaturi de partenerul sau de viata sau de sotul sau se amplifica din ce in ce mai mult.

Daca ai ajuns in stadiul de femeie care iubeste prea mult, inseamna ca ai nevoie de vindecare – pentru a corecta greselile pe care le-ai facut si pentru a nu le mai repeta, pentru a-ti redobandi increderea in tine si curajul de a-ti exprima intr-un mod sanatos nevoile de baza ale oricarei fiinte umane, nevoi care sustin viata:

 • nevoia de a fi acceptata,
 • nevoia de a fi respectata,
 • nevoia de a fi iubita,
 • nevoia de a avea spatiul tau interior,
 • nevoia de intimitate,
 • nevoia de a vorbi,
 • nevoia de a te simti ascultata,
 • nevoia de a fi valorizata.

In cadrul cuplului sau familiei, reprimarea acestor nevoi cat se poate de umane, este o caracteristica a iubirii excesive, iubirii patologice.

DE CE SA PARTICIPI LA GRUPUL DE SUPORT ”FEMEI CARE IUBESC PREA MULT”? DACA:

 • simti ca te-ai blocat in relatia de cuplu  sau de familie,
 • incerci sa faci schimbari insa rezultatele dorite nu apar,
 • ai ajuns sa traiesti deja renumita ”singuratate in doi”,
 • nu stii sa comunici partenerului tau de viata ceea ce simti in legatura cu stadiul in care se afla relatia voastra sau iti este pur si simplu frica sa-i comunici acest lucru,
 • simti ca etapa de viata in care te afli nu se potriveste cu planurile pe care le aveai, la un moment, pentru viata ta,
 • te simti depasita de situatiile neplacute si vrei sa iti recapeti curajul si increderea in tine,
 • simti ca te afli intr-o relatie cu potential abuziv sau nu stii sa decodifici semnalele unei astfel de relatii,
 • starea ta emotionala este afectata de o astfel de relatie,
 • esti intr-o relatie de dependenta emotionala,
 • esti intr-o relatie care astepti sa ”se rupa” sau care deja s-a ”rupt” si nu vrei sa mai repeti acelasi tipar in urmatoarea ta relatie
 • inca te gandesti sa mergi mai departe cu planurile de casatorie
 • te intrebi daca esti blocata in casnicia ta lipsita de dragoste

Atunci acest grup de suport este pentru tine.

CALENDARUL GRUPULUI –  Cele 24 de ore ale programului se vor derula dupa cum urmeaza:

FEBRUARIE:

MODULUL 1: sambata 1 februarie, intre orele 10.00-14.00 
MODULUL 2: sambata 15 februarie, intre orele 10.00-14.00,
 

MARTIE:

MODULUL 3: sambata 15 martie, intre orele 10.00-14.00 
MODULUL 4: sambata 29 martie intre orele 10.00-14.00,
 

APRILIE:

MODULUL 5: sambata 12 aprilie, intre orele 10.00-14.00 
MODULUL 6: sambata 26 aprilie, intre orele 10.00-14.00.
 

INVESTITIA:

Costul este de 37,5 lei/ora x 24 ore = 900 lei

Costul inscrierii in grup se achita prin transfer bancar, astfel:

– avansul de 50% (450 lei) se achita pana pe data de 10 Ianuarie 2014

– diferenta de 50% (450 lei) se achita in prima zi a intalnirii grupului, cand vei primi si factura

– taxa nu include pauzele de cafea/confort

– daca achiti avansul pana pe data de 10 Ianuarie, taxa este de 180 euro.

CUM TE POTI INSCRIE

1. Participarea este garantata doar de achitarea avansului de 50% din taxa sus-mentionata, locul putand fi rezervat doar dupa primirea confirmarii transferului

Plata se face prin virament bancar in contul:

RO42 BTRL RON CRT 0204048101, Banca: Transilvania S.A. – Agentia Baba Novac, Bucuresti,

Titular: CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE GEORGESCU LUCIA-MONA

Ca referinta pentru operatiunea bancara, nu uita sa mentionezi: ”grup de suport”

2. CONFIRMI ACHITAREA TAXEI

Te rog sa confirmi achitarea taxei la adresa lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimitand copia ordinului de plata, scanata si specificand numele si numarul tau de telefon si numarul de persoane pentru care ai achitat taxa.

3. Vei primi factura in ziua intalnirii grupului de suport.

In cazul in care ai efectuat transferul bancar dar nu mai poti ajunge la intalnirile grupului de suport, poti recupera doar jumatate din suma daca anunti inainte cu 24 de ore ca nu mai poti participa.

INFORMATII

Mona Georgescu – telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com

GRUPUL DE SUPORT

”FEMEI CARE IUBESC PREA MULT”

ESTE COORDONAT DE:

484438_434535686608242_1152591321_n

MONA GEORGESCU – psiholog clinician, avand o specializare de baza in domeniul psihoterapiei si psihanalizei copilului si adolescentului, formari in domeniul terapiilor  scurte centrate pe solutie, al hipnozei clinice, al consilierii de familie si al intelegerii adolescentilor si metode de lucru cu acestia, precum si o formare ca Master in Programare Neurolingvistica. Trainer de dezvoltare personala si fondator al site-ului de psihologie, dezvoltare personala si spirituala MinuneMica.eu, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane, a facilitat cursuri in organizatii multinationale de prestigiu. La cabinetul sau de psihologie din Bucuresti, lucreaza cu adolescenti si familiile acestora, cu cupluri care traverseza perioade delicate si cu femei aflate in dificultate emotionala.

Mai multe detalii despre trainer AICI.

AVANTAJELE PARTICIPARII LA GRUPUL DE SUPORT ”FEMEI CARE IUBESC PREA MULT”

 • SENTIMENTUL CA APARTII UNUI GRUP, CA NU MAI ESTI SINGURA
 • DEPASIREA SENTIMENTULUI DE IZOLARE SOCIALA
 • EMPATIE
 • SIGURANTA EMOTIONALA
 • IMBUNATARIREA STARII DE SPIRIT SI REDOBANDIREA BUCURIEI DE A TRAI

Odata cu aceste avantaje:

 • ai posibilitatea sa impartasesti intr-un mediu sigur, lipsit de critica si de judecata, experienta cu care te confrunti
 • poti invata din experientele colegelor de grup
 • te poti repozitiona in mod sanatos fata de situatia cu care te confrunti
 • stii ca nu esti singura si te simti confortabil in prezenta unor femei care te inteleg
 • iti poti exprima sentimentele pe care de cele mai multe ori le ascunzi, din dorinta de a-i proteja pe cei dragi tie

Iar beneficiul cel mai important este, de fapt, vindecarea ta si redobandirea curajului de a fi fericita, de a lua deciziile cele mai sanatoase pentru tine si, de ce nu, recladirea, pe baze solide, a relatiei cu sotul/partenerul tau de viata.

Primul grup oficial de suport ”Femei care iubesc prea mult” incepe pe 1 Februarie, in Bucuresti. La cerere, acest grup se poate organiza si in alte orase, dar deocamdata este organizat numai in Bucuresti. Daca doriti ca acest grup sa fie organizat in orasele voastre, va rog sa ma contactati.

banner grup


Iata un profil al femeilor care iubesc prea mult, asa cum este prezentat de Robin Norwood, psihoterapeut si autoare a cartii cu acelasi nume aparuta la Editura Amaltea, partener educational al  Cabinetului Individual de Psihologie Mona Georgescu si al site-ului MinuneMica.eu:

1. Prin definitie, provii dintr-o familie dezechilibrata in care nevoile tale emotionale nu au fost satisfacute.

2. Pentru ca tu insati ai primit prea putina atentie, incerci sa umpli acest gol cu un substitut, devenind femeia care ofera protectie, mai ales barbatilor care par sa aiba nevoie de asa ceva.

3. Intrucat nu ai reusit sa-ti transformi parintii (sau doar unul din ei) in personajele tandre, iubitoare, dupa care ai tanjit atat, reactionezi cu tot sufletul atunci cand intalnesti acel tip arhicunoscut de barbat indisponibil emotional, pe care incerci – ca si in trecut – sa-l schimbi prin iubirea pe care i-o arati.

4. Terorizata de posibilitatea abandonului, faci orice sa salvezi de la destramare relatia cu un barbat.

5. Aproape nimic nu va fi prea dificil, nu va lua prea mult timp, nu va fi prea costisitor daca il „ajuta” pe barbatul cu care ai o relatie.

6. Obisnuita cu lipsa dragostei intr-o relatie personala, esti dispusa sa astepti, sa speri si sa iti dai si mai mult silinta sa-i faci pe plac.

7. Esti dispusa sa iti asumi mult mai mult de 50% din responsabilitate, vina si imputari in orice relatie.

8. Respectul de sine este extrem de scazut si, in forul tau interior, nu crezi ca meriti sa fii fericita. Crezi, mai degraba, ca trebuie sa lupti pentru a obtine dreptul la fericire.

9. Pentru ca ai a avut parte de o copilarie lipsita de siguranta, simti nevoia disperata de a avea controlul asupra barbatilor si relatiilor tale amoroase. Iti ascunzi acest efort de a controla oamenii si situatiile sub masca “ajutorului”.

10. In relatiile tale, traiesti mai curand in visul tau despre cum ar putea fi, decat in realitatea situatiei in care te afli.

11. Esti dependenta de barbati si de suferinta sufleteasca.

12. Se poate sa fii predispusa din punct de vedere emotional si, de multe ori, biochimic, la dependenta de droguri, alcool, si/sau anumite alimente, mai ales cele care contin zahar.

13. Prin atractia pe care o simti fata de persoanele cu probleme care trebuie rezolvate, sau prin implicarea in situatii de cele mai multe ori haotice, incerte si chinuitoare din punct de vedere emotional, eviti, de fapt, sa-ti indrepti atentia spre responsabilitatea fata de propria ta persoana.

14. S-ar putea sa ai o inclinatie spre stari depresive episodice, pe care incerci sa le impiedici prin emotia pe care ti-o procura o relatie instabila.

15. Nu te simti atrasa de barbati amabili, echilibrati, demni de incredere si interesati de persoana ta. Pe acestia ii consideri „plicticosi”.

Pentru a putea sa depasesti stadiul dependentei de suferinta, de nefericire, stadiul iubirii excesive, patologice si obsesive, si pentru a deveni o femeie care stie sa se lase iubita in mod sanatos si sa iubeasca la fel de sanatos, acum ai posibilitatea sa vii alaturi de noi la acest grup de suport.

Daca Sufletul tau vibreaza cu invitatia mea si te indeamna sa ni te alaturi, te astept cu multa iubire si caldura la acest grup de suport, intr-un cadru securizant si reconfortant, unde vei avea ocazia sa redobandesti ceea ce s-a pierdut pana acum: incredere, curaj, demnitate si pentru a invata cum sa iti redirectionezi energiile, pentru ca feminitatea ta sa nu mai aiba de suferit.

Stiu ca iti doresti sa traiesti in echilibru si ca vrei ca armonia sa revina in viata ta de cuplu sau in familia ta – te astept cu mult drag alaturi de noi la acest grup de sprijin,

Mona Georgescu, psiholog clinician

 

9


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu