Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

De ce?

De ce?

 

 „De ce?“ este o întrebare greşită. Lucrurile există, pur şi simplu. Ele nu conţin această întrebare.

Întrebarea „de ce“, odată acceptată, te va conduce şi mai profund în filosofie, iar filosofia este pustietate. Nu vei găsi o oază acolo, este deşert.

Iar întrebarea „de ce?“ te va duce în direcţia greşită; nu vei ajunge niciodată acasă.

Existenţa este, nu poţi să o pui la îndoială. L

a acest lucru ne referim atunci când spunem că este mister, pentru că nu poate fi pusă la îndoială. De fapt, nici nu ar trebui, dar, cu toate acestea, întrebarea apare.

Se pare că nu avem nevoie de ea, nu are nici un rost să se ivească, dar, cu toate acestea, apare. „De ce“ este o întrebare adresată minţii.

Şi acum suntem într-un mare puzzle, pentru că mintea îşi adresează ei o întrebare: „De ce este mintea?“ Î

ntrebarea se naşte din minte, la fel răspunsurile se vor ivi tot de acolo, iar mintea este capabilă să transforme fiecare răspuns în întrebare.

Iar tu eşti într-un cerc vicios.

A pune întrebarea „de ce?“ înseamnă a cădea în capcana minţii.

Trebuie să observi acest lucru.

Trebuie să renunţăm la întrebarea „de ce?“; aceasta este semnificaţia încrederii.

OSHO

– extras din cartea ABCul Iluminării, apărută la Pro Editură şi Tipografie –


 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment