Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Osho: Dansul

Osho: Dansul

Dansul este un experiment pentru acordarea trupului, minţii şi sufletului. Dansul este unul dintre cele mai ritmice fenomene.

Dacă dansezi cu adevărat, atunci nu mai există altă activitate care să creeze o astfel de unitate. Dacă chiar stai aşezat, atunci trupul nu este folosit; în acest caz, îţi foloseşti mintea.

Dacă alergi foarte repede, viaţa ta este în pericol, deci îţi foloseşti trupul, nu mintea. Atunci când dansezi, nici nu stai, dar nici nu alergi pentru a-ţi salva viaţa. Este o mişcare voioasă.

Trupul se mişcă, energia curge, mintea funcţionează, curge. Iar când aceste două lucruri se revarsă, se şi contopesc. Devii psihosomatic. Începe să apară alchimia. De aceea poţi vedea un nou fel de graţie pe chipul unui dansator, este alchimie – întâlnirea corp-minte, amestecarea trup-minte devenind un ritm, o melodie, o armonie.

Atunci când această armonie a fost realizată, atunci cel de-al treilea, sufletul, începe să pătrundă în ea.

Sufletul poate pătrunde în existenţa ta doar atunci când trupul şi mintea ta nu mai sunt în conflict, atunci când ele cooperează, când sunt profund îndrăgostite una de cealaltă, îmbrăţişându-se.

Osho – ABC-ul iluminarii, Pro Editura si Tipografie

(photo credit: Dancing Trees by Igor Zenin)

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment