Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Daca Viata ta ti-ar spune azi …

Daca Viata ta ti-ar spune azi …


Daca Viata ta ar sta azi de vorba cu tine, ce crezi ca ti-ar spune? Ar fi multumita de tine? Ce si-ar dori de la tine? Ce si-ar dori pentru tine?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca o doare cand vede ca tot ce faci este a contempla realitatea de pe margine, fara sa faci schimbari concrete pentru a fi fericit – ce ai simti?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca ”speranta ca lucurile se vor schimba”, nu este o strategie, fara ca tu sa faci pasi concreti  – ce ai crede?
Daca Viata ta ti-ar spune azi sa nu iti mai tot anulezi propria persoana si sa nu mai faci compromisuri nedorite – ai asculta-o?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca trebuie sa faci alegeri pe care trebuie sa ti le si asumi – ai incepe sa faci alegeri in mod asumat?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca te indrepti spre esec, daca nu vrei sa incepi sa faci in mod constient schimbari – ai tine cont de asta?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca ai un potential pe care nu il folosesti si ca doar te complaci in nefericire – ti-ar da de gandit?
Daca Viata ta ti-ar spune azi, cat se poate de direct, ca lipsa de sinceritate fata de propria ta persoana este cea care te-a adus in situatiile care nu iti plac si ”din cauza carora” acum suferi in tacere? 
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca esti victima propriilor tale actiuni si alegeri facute in mod neasumat – ai privi cu maturitate modul in care faci alegeri, de acum inainte? Ai vrea sa inveti sa faci alegeri bune pentru tine?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca tristetea, nelinistea, anxietatea, insomniile, lipsa de motivatie, tulburarile de alimentatie, tulburarile emotionale de care suferi … toate acestea sunt ”rasplata” pentru neatentiile si lipsa ta de interes real fata de viata ta?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca degeaba dai ”like” postarilor motivationale de pe Facebook, daca tu esti in continuare pasiv fata de nevoia ta de a-ti schimba modul in care gandesti, te porti si traiesti?
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca meriti mai mult, ca poti mai mult – ai reflecta, macar putin, la gandul acesta?
Daca Viata ta ti-ar spune azi sa nu te mai lasi niciodata pe ultimul loc – ai tine cont, macar putin, de asta?
Daca Viata ta ti-ar spune azi sa nu te mai temi sa faci schimbari in domeniile in care nu esti fericit – cu ce schimbare ai fi dispus sa incepi? 
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca nu trebuie sa renunti la zona de confort, trebuie doar sa o extinzi aducand in interiorul sau noi obiceiuri, pas cu pas – ai intelege ca doar asa poti aduce si fericirea in viata ta? 
Daca Viata ta ti-ar spune azi ca de tine depind atat fericirea ta, cat si nefericirea ta – ai crede-o? 
Daca ai tine cont macar putin din tot ce ti-ar spune Viata ta … chiar ai putea sa scapi de insomnii, de anxietate, de atacuri de panica, de tulburari de alimentatie, de tulburari de somn si de toate conflictele interioare cu care te confrunti. Dar intrebarea este, de fapt: ai vrea sa scapi de toate astea? Daca imi spui ca ”e greu”,  ca ”nu ai timp sa te ocupi de lucrurile importante pentru tine”, daca imi raspunzi cu ”ce vor zice cei din jur” si alte asemenea pretexte, imi este foarte clar: nu, nu vrei o viata mai buna.  Si atunci inseamna ca esti multumit cu ce ai acum.  
Dar cum s-ar schimba viata ta daca ai spune ”Stiu ca schimbarea nu este comoda, dar stiu ca merit mai mult si ca pentru asta trebuie sa depun efort”? Cum s-ar schimba viata ta daca ai spune ”Voi tine cont si de ceilalti, dar mai intai trebuie sa imi fac eu ordine in viata”? Cum ar fi viata ta daca ai spune ”Imi dau seama ca trebuie sa fiu dispus sa aloc energie, timp si poate si bani, pentru ca viata mea sa capete sens, armonie si echilibru”? Cum s-ar schimba viata ta daca ai avea mai multa incredere in tine? Cum s-ar schimba viata ta daca tu ai avea acea stima de sine care nu te-ar lasa sa faci compromisuri nedorite?
In activitatea mea profesionala intalnesc foarte multe persoane a caror viata a capatat sau capata echilibru, sens si armonie in urma unor astfel de intrebari pe care au invatat sa le reformuleze in avantajul lor si sa si actioneze in acest sens. Pentru ca nu mai vor sa isi contemple viata si suferinta, ci au dorit si doresc in mod activ sa isi vindece in mod concret trecutul, pentru a se bucura, totusi de un prezent frumos. 
Cum ar fi viata ta daca ai fi dispus sa intelegi ca TU esti cea mai importanta persoana din viata ta? Cum ar fi viata ta daca ai fi dispus sa le arati celor din jurul tau ca TU chiar esti cel mai important om din viata ta?
In timp ce eu planific urmatorul retreat de psihologie si dezvoltare personala pentru femei – SENS, editia nr.7 si lucrez la programul acestei editii  a reflecta la toate acestea … te indemn azi, cu drag,
Mona Georgescu,
Psiholog clinician de orientare psihanalitica, Consilier NLP integrativ pentru Femei, Trainer Dezvoltare Personala

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment