Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Daca as fi, din nou, Mos Craciun …

Daca as fi, din nou, Mos Craciun …
Zilele trecute, cineva mi-a amintit de articolul pe care l-am scris cu cativa ani in urma (in 2011), cu ocazia Craciunului. Un articol pe care il iubesc si care are si un videoclip care v-a placut foarte mult. Articolul este aici: DACA AS FI MOS CRACIUN iar videoclipul este afisat la finalul gandurilor mele pentru tine, din acest an.
In tumultul acestor zile, in timp ce oamenii alearga in mod ametitor dupa cumparaturi, mi-am dat voie sa nu alerg, ci sa ma opresc.
Sa ma opresc si sa te privesc, omule ocupat – unde alergi? De ce ai uitat ce anume inseamna Craciunul? Ce este cu atatea sacose cu cumparaturi, sacose penru care nu iti ajung doua maini?
Omule grabit, stai. Opreste-te si tu putin. Opreste-te. Priveste-te. De cand nu te-ai mai privit? Lasa cumparaturile. Lasa sacosele. Opreste-te si uita-te in  tine. Cine crezi ca esti cu ajutorul acelor cumparaturi? Cine iti este teama ca nu esti, daca nu te preocupa acele cumparaturi in exces? Cui trebuie sa ii faci pe plac alergand asa haotic, pana la epuizare? Cand te vei bucura de linistea Craciunului? 
Hai, fii putin tu cu tine. Asa ar trebui. Linistea Craciunului – tii minte, oare, cand ai simtit-o ultima oara? Tii minte, oare, cum ti-a fost?
Daca as fi, din nou, Mos Craciun, asta ti-as aduce in dar: linistea Craciunului. Ti-as aduce in dar momentul acela in care ai fost cel mai linistit om, momentul acela in care nu alergai haotic prin viata. Momentul acela in care nu erai crispat si nu te simteai impovarat de viata. Momentul acela in care te descurcai cu viata. Momentul acela in care viata ta era in echilibru. Momentul acela in care tu aveai incredere in tine si stiai ca in viata nu trebuie sa lupti, trebuie doar sa iti afli locul si sa ti-l pastrezi. Momentul acela in care erai sigur pe tine si stiai sa te bucuri de viata, fara sarbatori in care nici tu nu crezi prea mult. Momentul acela in care nu ai vrut sa te conformezi. Momentul tau de libertate. 
Daca as fi, din nou, Mos Craciun, asta ti-as aduce in dar: linistea Craciunului. O liniste care nu exista in viata ta, pentru ca tu esti la cumparaturi. Iar cand nu esti la cumparaturi esti la serviciu. Iar cand nu esti la serviciu esti in trafic. Iar cand esti acasa … te gandesti la cumparaturi.
Dar Craciunul nu este despre cumparaturi si despre excese. Este despre simplitate, despre bucurie, liniste si iubire. 
Opreste-te putin, sa iti pot oferi linistea Craciunului si sa iti urez Sarbatori Fericite!
Cu drag,
Mona 

1


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. Veronica Smotzer  December 25, 2015

    N-am idee cum ai reusit, dar linistea Craciunului m-a atins si pe mine 🙂 ! Iti multumesc frumos pentru acest dar unic ,neasemuit de frumos ! 🙂
    Craciun ca in povesti, draga Mona ! Cu licariri de clipe unice, surprize frumoase !

    (reply)

Add a Comment