Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

DA! Prevenție prin educație relațională pentru copii, femei și pentru bărbați

DA! Prevenție prin educație relațională pentru copii, femei și pentru bărbați
Întrebarea care se pune este: ”Avem nevoie de educație relațională sau nu?” Raspunul meu este DA! Da, avem nevoie – din ce în ce mai mult și de la vârste mici.
Educația relațională este ca o gură de aer proaspăt care îți inundă tot corpul – cred că știți și voi senzația aceasta, de aer proaspăt, aer curat, aer de munte.
Daca esti un cititor mai vechi al site-ului, daca am lucrat deja impreuna la cabinet in cadrul consultatiilor individuale, de cuplu sau  de familie sau daca ai participat la workshop-urile pentru cupluri sau pentru parinti, daca ai participat deja la bootcamp-ul de educatie relationala si dezvoltare personala pentru femei – SENS, atunci stii ca dorinta mea este sa raspandesc educatia relationala in randul cititorilor mei. Toti avem nevoie de educatie relationala – in egala masura si femeile, si barbatii. Iti multumesc pentru ca, de-a lungul timpului, ai transmis mai departe articolele mele – imi doresc, in continuare, sa raspandim impreuna informatiile corecte care asigura igiena relationala, echilibrul personal si, legat de acestea doua, inclusiv sanatatea mintala in randul populatiei Romaniei.
Educația relațională te ajută să te scuturi de praful care s-a depus, de-a lungul timpului, peste tine, peste inima ta, peste sufletul tău. Și, pentru că suntem animale sociale și trebuie să conviețuim în relații, ar fi indicat, ca societate, să alegem educația relațională încă din primii ani de viață ai fiecărui copil. Iar asta se numește prevenție – prevenție a traumelor de mai târziu, prevenție a suferințelor inutile de mai târziu, prevenție a depresiei, a anxietății și a tulburărilor din care fac parte acestea.
Prevenție – este cuvântul cel mai puternic pe care oamenii cu adevărat interesați de viața lor l-au înțeles și pe care nu ezită să îl caute cu ajutorul informațiilor corecte.
Prevenția rămâne cea mai sigură și eficientă metodă de tratament – lucru dovedit nu doar in medicină, ci și in cazul “banalelor” disfuncționalități “trecute cu vederea”  sau în cazuri și mai grave de abuz și violență domestică – comportamente, din păcate, subestimate.
Draga mea, nu ai făcut nimic greșit până acum. Sau, dacă știi ca ai făcut,  este momentul să te oprești și să începi să faci lucrurile în mod diferit – pentru ca neînțelegerile repetate, disfuncționalitățile, neglijențele, imposibilitatea de a regla situațiile dificile, conflictele repetate, abuzul și violența domestică nu așteaptă să treacă pandemia. Pur și simplu altă soluție nu există – unica soluție este ca tu să te educi, să te informezi corect în legătură cu tine, cu resorturile interne care te țin captiva în relații în care suferi, să iți însușești informații noi și corecte pentru sănătatea ta emoțională și relațională și să iți dezvolți abilitați adulte de comunicare, care să te ajute să faci față tuturor situațiilor dificile cu care te poți confrunta de-a lungul vieții.  
Doare mult mai puțin – sau, de fapt, nu doare deloc – și costă mult mai puțin, evident – să previi, decât să tratezi rănile fizice și sufletești care apar pe fondul problemelor ignorate din relații și agravate tot in relații.
De asemenea, în cadrul prevenției prin educație corectă, poți învăța cum să trăiești împăcat/a cu ceea ce tu consideri că ai greșit. Prevenția îți aduce curajul de a visa din nou și de a-ți îmbogăți viața! Prevenția înseamnă educație și cunoaștere. Doar așa îți poți continua autoeducatia și autocunoașterea – fără această bază dobândită cu ajutorul educației corecte și al informațiilor corecte, sunt șanse maxime ca “autoeducatia” și “autocunoașterea” exersate la întâmplare să îți facă rău și să te țină captiv/a în repetarea unor tipare nesănătoase de gândire, simțire, relaționare, comportament față de tine și de ceilalți, etc.
Prevenția prin intermediul educației relaționale și sexuale ar fi trebuit să înceapă încă de la vârste foarte mici, acasă.
Nu a început acasă – din păcate, acasă este locul abuzului și al violentei domestice. În familii nu a existat și nu există un interes pentru prevenție prin educatie relațională și sexuală.
Familia, din păcate, este primul loc in care ne obișnuim cu disfuncționalitățile, cu tolerarea ironiei, a sarcasmului, a glumelor de autobaza, a abuzului și a violenței domestice. Acasă este primul loc în care învățăm că locul femeii este la cratiță și că femeia trebuie să ascundă gunoiul sub preș.
Familia este primul loc al abuzului emoțional, verbal, fizic și – nu de puține ori – sexual asupra copilului. Acasă este primul loc în care mama ii spune fiicei că acesteia i s-a părut că tata (fratele sau un unchi) a atins-o pe sâni sau i-a mângâiat fundul.
Acasă este primul loc in care fetei i se pune la îndoială gândirea corectă, sănătoasă – și este primul loc in care un bărbat – tata – își poate face de cap și batjocorește sentimentele mamei și ale fiicei sale. Acasă. In cele mai multe case. Acasă vedem, când suntem mici, cum mama tace când este jignita sau chiar lovită de tata. Acasă este primul loc in care ni se spune că trebuie sa fie liniște și că așa e bine – să tăcem, să nu cumva să deranjam părintele dominator, abuziv, toxic, persecutor.
Acasă este primul loc in care primim indicații prețioase pentru ca, atunci când ieșim împreună din casă, sa mimam o familie frumoasa, cu maniere, o familie in care domnesc respectul și armonia. Că altfel ne facem de râs. Sună cunoscut?
Prevenția prin educatie relaționala și sexuală ar fi trebuit să înceapă la școală.
Nu a început nici la școală. Și nici nu va începe acolo. Nu există un interes pentru educația prin prevenție. Așa că, la adulți, prevenția începe întotdeauna cu a te informa corect, cu a învăța să comunici in mod adult.
Vrei să îți spun un secret? Prevenția începe cu “ACUM”. Nu “de mâine”, nu “de luni”.
Prevenția înseamnă a învăța să nu mai favorizezi nici un fel de comportamente neadecvate, să nu le mai tolera pentru a fi nevoit să le ascunzi sub preș.
Prevenția înseamnă a te educa și a munci, pentru a nu depinde din punct de vedere economic și material de nimeni.
Prevenția înseamnă să îți dorești aceste lucruri, cu adevărat.
Prevenția înseamnă să lucrăm împreună – la consultațiile online sau la SENS – bootcamp anual pentru Femei (Bran) – aici este locul în care vei putea să visezi din nou și vei putea să începi să-ți îmbogățești viața. Am grupat cele mai importante și utile informații pentru Femei + exerciții, aplicații și modalități esențiale într-un program de patru zile care îți economisește timpul și energia pe care le-ai pierde dacă lași lucrurile “să se rezolve de la sine”.
Disfuncționalitățile, conflictele mocnite sau explozive, abuzul și violența domestică nu se rezolvă “de la sine”. “De la sine” apar – cât se poate de firesc – dezechilibrul tău emoțional, lipsa ta de încredere in tine și in deciziile tale, psihosomatizarile tale, afectarea calității vieții tale. Toate acestea apar de la sine și reprezintă doar consecințe ale lipsei prevenției prin educație relațională.
Ca femei, prevenția trebuie să fie o grijă constantă pe care o avem față de viața noastră nu doar in ceea ce priveste sanatatea, alimentatia, sportul – îți recomand cu drag să te ocupi de tine și să accepți educația relaționala ca mijloc principal de prevenție si tratament al conflictelor, abuzului și violenței domestice, cât și modalitate de prevenție a disfuncționalităților generate de lipsa de comunicare și de comunicarea slabă sau de o calitate proasta cu cei din jurul tău.
Dacă ești in căutarea unor oportunități de învățare și prevenția face parte din interesele tale pentru tine – indiferent cine ești și ce vârstă ai – te aștept cu drag să vii alături de mine: consultațiile online se desfășoară via Skype, iar SENS are loc in perioada 5-8 August 2021 la Bran!
Persoanele cu care am lucrat au înțeles, cursantele care au participat deja la SENS au înțeles: educația relațională și dezvoltarea personală reprezintă ajutorul de nădejde pe care se pot baza pe toată durata vieții – nu doar în zilele dificile ale ”noului normal”. SENS îți arată că nu ești singură! SENS îți redă libertatea, puterea și controlul asupra vieții tale! SENS: schimbare prin comunicare, comunicare prin schimbare.
SENS: educația relațională și dezvoltarea personală fac diferența între a fi o femeie completă, rațională, cu încredere in sine și in deciziile sale sau a fi o femeie supusă, care alege suferința, resemnarea si care continuă să ignore educația corectă. SENS: pentru că cine ești tu… contează!
SENS: vino să afli cum să fii bine cu tine!
SENS: cea mai bună oportunitate de învățare pentru fiecare femeie!
💜💜💜💜
Când: 5-8 August 2021
Unde: Pensiunea Muntele Rece, Bran
Consulta aici detaliile pentru înscriere: http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-anual-pentru-femei-5-8-august-2021-bran-ed-12/
Un loc poate fi al tău! A mai ramas mai putin de o luna pana la incheierea perioadei de inscriere la pret redus (early bird: 15 Februarie 2021) 
Ocupă-ți din timp locul la ediția nr. 12 – până pe 15 Februarie poți beneficia de prima categorie de discount.
ATENȚIE! Numărul de locuri este limitat la 20, acestea sunt deja în curs de ocupare. Tot la link-ul de mai sus pot fi citite toate celelalte feedback-uri primite din partea cursantelor mele, pentru toate cele 11 ediții de pana acum.
Împreună avem multe lucruri minunate de simțit, de trăit, de aflat și de integrat – și de dat mai departe! Așa se întâmplă întotdeauna, când vii alături de mine foarte hotărât/a să înveți despre tine, despre emoții, despre relații, despre comunicare: in viata ta se aseaza echilibrul, linistea, nevoia fireasca de a fi in control asupra ta si asupra fiecarui aspect al vietii tale.
Ai experimentat destul lipsa de control si, implicit, suferinta, dezechilibrul, ti-ai spus de multe ori ca vrei sa faci ceva pentru tine si ai tot amanat sa faci pentru ca nu ai avut o structura pe care sa te bazezi. Structura – ce cuvânt frumos! O obții la SENS si iti va fi utila pentru tot restul vietii! Și o poți da mai departe – inclusiv copilului tău!
💜💜💜💜
Ce este SENS: SENS este cel mai complex program românesc de educație emoțională, educație relațională și dezvoltare personală pe care l-am creat, in urma cu 11 ani, special pentru femeile care înțeleg că au nevoie de informatii corecte din aceste domenii și care sunt interesate de autovindecare, de terapie și dezvoltare personală.
💜💜💜💜
Pentru cine este SENS? Ajuns in acest an la al doisprezecelea an al existentei sale, SENS este un program experiențial intensiv creat pentru: – toate femeile care doresc să își înțeleagă și să își rezolve, cu adevărat, problemele, – psihologi, psihoterapeuți, consilieri de dezvoltare personală, coachi, traineri, facilitatori, formatori – specialiști sau începători care își doresc să afle cum pot să înțeleagă mai bine problematica femeilor aflate in situații dificile – persoane dornice să îi ajute pe cei dragi.
💜💜💜💜
De asemenea, pentru a te inscrie sau pentru a te programa la consultații pentru dezvoltare personală, ma poti contacta telefonic la numarul 0722.501050, îmi poți scrie un mesaj privat pe Facebook sau imi poti trimite un mesaj pe e-mail, la adresa lucia_mona_georgescu@yahoo.com
💜💜💜💜
Profită de următoarele două perioade de înscriere cu discount pentru ediția din 2021 – ediția nr.12:
🎀 Early bird 15 Februarie 2021 (a mai rămas mai puțin de o lună – atenție!)
🎀 Lazy bird 15 Mai 2021
💜💜💜💜
Albumul ediției nr. 11 poate fi răsfoit aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3470149346350900&type=3
💜💜💜💜
Știu că influențez vieți – poate chiar viața ta – și, de aceea, o fac cu discernământ și responsabilitate. Și cursul vieții tale se poate schimba in bine – vino să afli cum să fii bine cu tine, pentru că cine ești TU… contează!
💜💜💜💜
Odată ce ai înțeles cum funcționează sistemul nervos, cum au fost înregistrate traumele și reacția la evenimentele adverse ale vieții, schimbările pe care începi sa le faci la SENS in mod cât se poate natural încă din prima zi, vor genera alte și alte schimbări minunate in viața ta – schimbări stabile și de durată, după SENS.
💜💜💜💜
Mi-ar plăcea să ne cunoaștem la SENS – sau să ne revedem, după caz – și să te alături grupei cu nr. 12 a celui mai complex program creat exclusiv pentru Femei.
Cu o durată de patru zile, SENS este experiential și transformator: de la Comunicare din perspectiva teoriilor psihologice ale comunicării, Psihologie, NLP, Psihosexologie, Psihanaliză până la Art-terapie, Meditații in mișcare și multe alte abordări ale problematicii sufletului feminin – am sintetizat cu mare grija absolut toate informațiile validate și corecte de care are nevoie orice femeie pentru a-și construi puterea interioară și pentru a fi bine cu sine – indiferent de vârstă, de ocupație, de orientarea politică sau religioasa, indiferent de nivelul său de educație și indiferent dacă este singură sau dacă are o relație, indiferent dacă are copii sau dacă nu își dorește copii.
Înscrie-te din timp pentru a beneficia de primele doua categorii de discount!
💜💜💜💜
Vino împreună cu o prietenă care știi că ar putea avea nevoie de acest minunat program creat doar pentru femeile care își doresc cu adevărat să facă schimbări in viața lor cu ajutorul comunicarii, al educației relaționale și al dezvoltării personale!
Vă aștept cu drag, pe fiecare!
Mona  Georgescu
Consilier NLP integrativ 
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
Programări: 0722.501050, lucia_mona_georgescu@yahoo.com
#monageorgescu
#dezvoltarepersonalapentrufemei
#autocunoastere
www.minunemica.eu
– resurse de educație relațională și dezvoltare personală –
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment