Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Cum ne ajuta Teatrul Dinamic?

Cum ne ajuta Teatrul Dinamic?

Copil fiind realizam ca existau diferente intre parintii mei si alti parinti, intre bunicii mei si bunicii cunoscutilor si prietenilor mei. Vedeam diferente de atitudine, diferente de comportament. Unii parinti si bunici erau mai deschisi, mai luminosi, mai afectuosi, mai bucurosi si mai plini de viata, altii inchisi, tristi, izolatii , bolnavi si singuratici, si ma intrebam de unde vin aceste diferente.

Peste ani, trecand prin scoli mi-am privit colegii si prietenii. Diferente erau la tot pasul. Comportamente si atitudini atat de diferite se evidentiau intre persoane, intr-o persoana, intr-o familie, chiar si in mine si familia mea. Si nu intelegeam.

In cautarile mele am gasit persoane tratate ani si ani de frici, temeri, fobii de tot felul, stari de revolta, ura, trufie, mandrie, singuratate si tristeti, prin procedee terapeutice clasice. Primeau medicamente de toate felurile, procede terapeutice diverse, sedinte de terapie si consiliere si … nici un rezultat. Tratamentele durau ani si ani, persoana se simtea mai bine, insa radacina acelui “rau” nu era eliminata. Umbra acelei cauze creatoare de suferinta, boala si durere era prezenta. Si ma intrebam de ce?

Ce se afla in spatele acelor cazuri care nu se rezolvau? Firul cautarilor m-a dus la invataturi stravechi care spun ca stramosii, atitudinile si trairile lor, raman vii in campul energetic al familiei chiar si dupa moartea lor. Cand vorbim de stramosi vorbim  despre mama si de tata, de bunici, de strabunici si pana la ramurile stramosesti ale familiei despre care nu se mai stie nimic.

In traditia shamanica se spune ca influenta asupra familiei vine de pana la a 7-a generatie. Adica 256 de stramosi, de personalitati diferite, de vieti diferite, de persoane care au manifestat trasaturi de caracter diferite. Persoane care au avut suferinte de intensitati diferite joaca un rol activ in viata familiei mele, in viata mea.

Privita altfel aceasta situatie, ceea ce cred eu ca sunt la nivel de manifestare este de fapt manifestarea mea si a celor 256 de actori invizibili din structura fiintei mele. Si daca asupra mea am un control in sensul ca pot sa modific  ceva ce nu imi place, asupra acestor actori invizibili nu pot face nimic in mod constient.

De multe ori, ma gaseam in situatia in care comunicam cu o persoana si, desi eram relaxat in faza initiala a discutiei, brusc unul dintre cuvintele, atitudinea sau gestul  celui din fata, declansa in mine un val de furie, de dorinta de a pedepsi, de dorinta de a lovi. De felul meu sunt calm si bun!  Atunci cine este cel din mine, care doreste sa manifeste violenta si razbunare?

Impreuna cu Mark Wentworth am cautat declansatorul acestei stari, am cautat cauza care genera dorinta de razbunare si-am gasit un strabun care suferise foarte mult dupa pierderea unei persoane dragi lui. El nu apucase in acea viata sa-si vindece rana emotionala, trauma create si nu  reusise sa-si marturiseasca durerea. S-a inchis intr-o lume a lui de suferinta si singuratate si a murit in ea.

Fiecare experinta din viata mea care avea elemente asemanatoare cu ce a trait strabunul meu ma facea sa ma identific cu el. In acele momente in mine se manifestau doua persoane: eu, asa cum cunosteam si strabunul meu. In acele momente eram trist, cu adevarat trist, eram singur si plin de durere, plin de suferinta fara sfarsit.  Manifestam stari si emotii pe care nu le puteam controla si care ma controlau de cate ori se ivea ocazia. Si de ce?

Sunt multe exemple despre influente ale strabunilor atat de puternic si de activ manifestate in viata oamenilor. Sunt persoane care poarta cu ei boli fizice ca urmare a manifestarilor acelor suferinte profunde care nu le apartin, care vin de peste timpuri si care se manifesta in ei in prezent.

Era o persoana care avea cancer la plamani si care nu se vindeca indiferent de tratamentele pe care le urma. In urma proceselor de eliberare prin care a trecut, a descoperit ca in spatele acelei boli fara vindecare se afla energia unei strabune care a murit singura, plina de tristete si remuscare.  Toata tristetea si singuratatea ei nu a plecat odata cu ea, nu s-a stins odata cu moartea ei. Acea energie venita dintr-o trauma sufleteasca profunda a ramas vie si activa in campul de constiinta a familiei si de peste timpuri hranea continuu norul de energie asociat traumei, manifestandu-se  si influentand toate generatiile urmatoare, asteptand sa fie eliberata si vindecata. Aceasta energie, odata ajunsa la un urmas, se impregneaza in corpurile subtile si se manifesta ocazional sau constant in viata acelei persoane. Uneori cauzeaza doar stari emotionale insa de multe ori genereaza si boli fizice sau goluri de vitalitate care, in timp, pot sa genereze boala.

Exista si strabuni minunati, plini de bunatate si iubire, de compasiune care, trecuti dincolo de viata, lasa in campul de constiinta a familiei bogatii spirituale pretioase pentru urmasi.  O data gasita sursa acestor bogatii si intarita conectarea cu acei strabuni, prin procedee si tehnici specifice, persoanele devin mai pline de viata, pline de bucurie si armonie, mai sigure si ferme in tot ceea ce fac, mai abundente si cu o dorinta vie de a trai.

Vindecarea prin Teatru Dinamic, prin tehnici specific, ajuta oamenii sa constientizeze sursele/provenienta tiparelor comportamanetale care nu pot fi vindicate complet prin metode clasice. Mai mult decat atat, tehicile specifice vindecariii ancestrale duc la vindecarea/eliberarea de acele tipare.

Participantii invata sa elibereze, sa vindece tristeti si suferinte profunde care i-au afectat pe ei sau pe membrii familiei lor de generatii.

Odata eliberate blocajele stabunilor din viata ta, se elibereaza canalale de manifestare a abundentei si brusc viata ta si a membrilor familiei care erau influentati se schimba.

Imagineaza-ti o sita care are 75% din ochiuri infundate de trauma si suferinte. Pofta de viata, bucuria, vitalitatea si iubirea va curge ca un suvoi al vietii doar prin partea care este libera, adica prin 25% din capacitatea de manifestare. Te simti incomplet, simti ca esti singur, ca vrei mai mult de la viata si vrei sa schimbi.  Si schimbi. Eliberezi pas cu pas alegand sa practici si sa manifesti tot ce-ti aduce eliberarea si treptat pofta de viata, abundenta, bucuria, vitalitatea, iubirea si tot ce reprezinta o manifestare a implinirii in viata ta capata un alt sens. Si dupa o perioada te uiti in spate si vezi de unde ai plecat.

Persoana plina de suferinta, singura si trista, persoana bolnava si infrigurata, persoana revoltata si bataioasa a disparut din viata ta.  Si realizezi ca acea persoana nu erai tu, erau doar manifestari in personalitatea ta, in viata ta si a familei tale a strabunilor tai, ale programelor lor ne-incheiate.

Te uiti la tine acum, la familia ta si vezi ca totul s-a schimbat, ca armonia este acolo unde, iniainte era doar tristete, lumina acolo unde era doar intuneric, iubire acolo unde gaseai doar nefericire, abundenta acolo unde totul era lipsit de viata si bucurie.

Acesta este Teatrul Dinamic. Este mai mult decat un proces prin care se trece. Este o constientizare singulara. Este un set de tehnici care, o data aplicate, aduc o schimbare personala si de familie. Aceasta schimbare afecteaza in bine toate generatiile viitoare. Copii/urmasii nostri nu trebuie sa mai  treaca prin toate acele experiente cumplite care ne-au afectat o data la nivelul intregii noastre fiinte.

Priveste-l ca pe un dar, o mosterie pe care o faci copiilor sau nepotilor tai – tuturor urmasilor tai. Le creezi un spatiu plin de iubire, in care ei pot manifesta 100% din fiinta lor, fara sa mai fie vreodata afectati de trecutul stramosilor lor.

Alexandru ANTONIE

www.stepsintothelight.ro

 

2


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Discussion

 1. Adi Dinu  February 23, 2013

  Foarte interesant!

  (reply)
  • Mona Georgescu  February 28, 2013

   Buna ziua Adi,

   Probabil in luna aprilie Mark Wentworth si Filipe de Moura vor reveni pentru un alt workshop de Vindecare Ancestrala, insa nu am mai multe detalii in acest moment. Oricum, site-ul http://www.stepsintothelight.ro contine informatiile de care aveti nevoie.

   O zi frumoasa!

   (reply)

Add a Comment