Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Copilul tău seamănă foarte bine cu relația voastră

Copilul tău seamănă foarte bine cu relația voastră
Cu cine seamănă copilul? Seamănă mai mult sau mai puțîn cu mama, mai mult sau mai puțîn cu tata. Dar foarte bine seamănă cu relația dintre ei.
La relația asta trebuie depus efort în doi, în mod constant – daca vreți binele copilului vostru. Și asta înseamnă să vă informați corect în legătură cu propria nevoie reala de a vă educa pentru rolurile presupuse de cele doua relații pe care le aveți: relația de cuplu / maritala (soț-sotie) și relația de părinți. Atât timp cât problemele din relația maritala sunt ascunse sub pres ele nu vor dispărea – ci vor găși o alta maniera de “rezolvare”: adică se vor muta în relația de mama-tata.
Așa încât, copilul seamănă cu relația maritala. Daca înțelegi ce vreau să zic. Nu seamănă cu relația de mama-tata, seamănă cu relația voastră de cuplu: disfunctionala, dezechilibrata, în care se comunica prost și plina de jocuri psihologice în care vă înrolați reciproc – asta învață și copilul să facă nu doar în casă, ci și în afara casei, la grădiniță, la scoală, la liceu, în relațiile sale de mai tărziu (de la locul de muncă sau de cuplu).
Copilul tău seamănă cu relația voastră – așa încât ambii părinți trebuie să fie preocupați în primul rând și în egala măsură, în același timp și în aceeași direcție, de relația lor de cuplu / maritala. 
Curs pentru cupluri: Nevoile lui, nevoile ei, nevoile relației
~ București, 5-6 Octombrie 2019 ~
Viața în doi – mai ales dacă suntem trei – trebuie păstrată cu atenție, cu efort dovedit, constant și susținut de amândoi, împreună. Cu informații corecte si ajutor specializat, dacă nu ne descurcăm. Că nu e nicio rușine: educația relațională previne revenirea pe spirala conflictului, previne infidelitatea și toate derapajele din cuplu, protejeaza și femeile, și bărbații, protejează cuplurile – cu sau fără copii.
Cu protecție – adică informații adecvate, însușite corect și aplicate la fel de corect – toți suntem în echilibru. Inerția dezechilibrează cuplurile, pe când informațiile corecte restabilesc echilibrul.
Detalii pentru înscriere: http://www.minunemica.eu/curs-cuplu-nevoile-lui-nevoile-ei-nevoile-relatiei-bucuresti-5-6-octombrie/
ATENTIE: număr de locuri limitat – maxim 5 cupluri.
Vă aștept cu drag!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
Osho: “Învață să iubești. Foarte puțini oameni știu cum să iubească. Cu toții știu că au nevoie de iubire, cu toții știu că, fără iubire, viață nu are sens, dar nu știu cum să iubească. Și nimic din ceea ce fac în numele iubirii nu este iubire, ci întotdeauna altceva, un amalgam de numeroase lucruri: gelozie, mânie, ură, posesivitate, dominație, ego. Toate aceste otrăvuri distrug adevăratul nectar.”
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment