Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Concluziile şi explorarea individuală

Ochiul cu prejudecăţi este orb, iar inima care este plină de concluzii este moartă. Dacă există prea multe presupuneri, inteligenţa ta începe să-şi piardă claritatea, frumuseţea şi intensitatea. Devine slabă. Inteligenţa slabă este ceea ce se numeşte intelect. Aşa-zişii intelectuali nu sunt cu adevărat inteligenţi, sunt doar intelectuali. Intelectul este un cadavru. Poţi să-l decorezi cu perle, diamante, smaralde, dar tot cadavru o să rămână.


A fi viu este cu totul altă chestiune. Inteligenţa este viaţă, spontaneitate, deschidere, vulnerabilitate, imparţialitate şi curajul de a funcţiona fără concluzii. Şi de ce spun că este curaj? Este curaj, pentru că, atunci când funcţionezi pe baza unei concluzii, acea concluzie te protejează, îţi oferă siguranţă. Ştii prea bine acest lucru, ştii cum să ajungi la el, eşti eficient în privinţa lui. Pentru a funcţiona fără o concluzie înseamnă a funcţiona în inocenţă. Nu există siguranţă, poţi să greşeşti, să o iei pe altă cale.

Cel care este gata să ia calea explorării numite adevăr mai trebuie să fie gata să facă multe greşeli, trebuie să fie capabil să-şi asume riscuri. Este posibil să aleagă o cale greşită, dar aşa se ajunge unde trebuie. Atunci când alegi de multe ori căi greşite, înveţi cum să nu mai faci acest lucru. O persoană învaţă ce înseamnă o greşeală şi cum să nu o repete făcând multe alte greşeli. Atunci când ştii ce este eroarea, te apropii şi mai mult de ceea ce înseamnă adevărul. Acest lucru se numeşte explorare individuală, iar tu nu mai poţi depinde de concluziile celorlalţi.”

OSHO

– material publicat in “ABC-ul Iluminarii”, Pro Editură şi Tipografie –

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment