Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Cersetori de Iubire

Cersetori de Iubire

”Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obtine niciodată cerandu-le sau luptandu-ma pentru ele. Cum poti sa lupti pentru tandrete? Sau pentru duiosie? Cel mult … poti să le astepti.”

– Octavian Paler –

Un citat care mi-a atras atentia in mod special, mai ales ca in aceste zile pluteste in aer o infuzie de iubire, ca in fiecare an, cu ocazia ”sarbatorii iubirii”.

Cum ar fi daca nu te-ai mai lasa inrolat in acest joc?

Priveste-l de pe margine, observa-l, e un joc ca orice alt joc social, un joc iluzoriu dar haios, un joc pentru copii, un joc ce inca iti place.

Un alt joc social, un joc psihologic, o alta iluzie ce aduce cu sine, din abundenta, exercitii de iubire… Exercitii de iubire practicate la nivel spiritual-comercial, care, din pacate, nu contin iubire. 

Un alt fel de lupta pentru a castiga in iubire, pentru a cuceri un alt teritoriu sau pentru a recuceri un teritoriu pierdut la un moment dat.

Doar ca e un mod cat se poate de clar de a cersi iubirea, nu de a o oferi neconditionat.

Un joc egoist, un joc al (re)punerii in scena a ranilor nevindecate, un joc al ranilor care inca supureaza si au nevoie de pansare pentru a se vindeca asa cum trebuie. Nu mai cauta pansamente emotionale … nu te ajuta. Ai mai incercat, si rezultatul stii care a fost. De ce ar fi acum alt rezultat?

O cerere acuta de iubire, o nevoie de implinire prin altul, prin altii, o dorinta de a fi acceptat, recunoscut, adorat.

Nu, nu mai cersi iubirea – chiar daca ti se pare ca o faci elegant.

Nu, nu te mai minti la nesfarsit.

Nimeni nu iti poate oferi ce ai nevoie, nici macar de Valentine’s Day, chiar daca asta ti se pare ca ti se intampla. Fiecare cerseste frumos iubirea, oferind-o, in aparenta. Priveste in jurul tau – este plin de specialisti in a cersi iubire, mai putin in a o oferi cu adevarat. De ce e nevoie de Valentine’s Day pentru asta?

E amuzant cum oamenii isi arunca unul altuia capcane frumoase – mai ales acele iubiri de tip facebook sau cele migalos fotosopate – nebanuind ca pot cadea singuri in ele, iubirea devenind, incet dar sigur, una patologica.

Priveste, este un joc. Inca unul. La scara mare. Un joc vesel la inceput, dar, pentru foarte multi, din pacate … un joc trist, prin efectele si consecintele sale.

Nu stim sa avem rabdare, ne grabim si suntem atrasi ca fluturii spre o lampa ce lumineaza foarte atractiv … si ne miram ca ne ardem aripile – este una dintre metaforele pe care imi place sa o folosesc la cursurile pentru femei si in consultatiile pe care le am cu pacientele mele, o metafora cu sens, o metafora cu noi, despre noi.

Iubeste-te pe tine insuti/insati , fii constient/a de valoarea ta si nu, nu mai cere, nu te mai lupta pentru a atrage iubirea, cu orice pret … doar ai rabdare cu tine, ai grija de tine si, asa cum spune si Octavian Paler: asteapta!

Mona

Programari:
telefon: 0722.501050
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
www.minunemica.eu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi

3


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. cronos  January 26, 2014

    Multumesc pentru articol. Multa sanatate !

    (reply)

Add a Comment