Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Cerere de prietenie – Friend request

Cerere de prietenie – Friend request

C.G. Jung ar fi afirmat că ”Singurătatea nu apare pentru că nu ai oameni în jurul tău – singurătatea apare din imposibilitatea de a comunica împreună cu ei lucrurile care pentru tine sunt importante.”
– Este un articol lung – te invit să iți rezervi timp pentru a-l citi cu atenție. –  
Indiferent de natura lor, este mai mult decât șocant să constatăm, din ce în ce mai des, cât de lipsite de conținut sunt relațiile umane.
De-a lungul timpului, am lucrat cu sute de femei – la cabinet sau la SENS (retreat anual de dezvoltare personală pentru femei). Indiferent dacă se află sau nu într-o relație, femeile sunt cele care resimt mult mai mult, numeric – în comparație cu bărbații – însingurarea și sentimentul de vid interior.
Cerere de prietenie – dacă ai cont pe Facebook, ai primit și așa ceva din partea unor necunoscuți și necunoscute: cerere de prietenie. 
În spatele unei cereri de prietenie stă, de ce cele mai multe ori, un om care se simte singur dar care nu este, neaparat, singur. O femeie sau un bărbat. Singuri sau într-o relație în care se simt singuri – în legătură cu care nu doresc să remedieze nimic. Sunt plictisiți unul de celălalt, se urasc unul pe altul, se folosesc unul de altul, nu mai există sentimente nobile intre ei – stau impreuna pentru ca au datorii comune: credite, întreținerea locuinței, plata facturilor. Și, nu de puține ori, au un copil sau mai mulți – copii de sacrificiu, care au menirea să protejeze imaginea falsă a părinților: imaginea de familie reușită. Nu există tristețe și derută  mai mare decât în sufletul și mintea unui copil care știe că părinții trebuie să se despartă dar nu o fac și îl folosesc pe el pentru a se salva ei înșiși de ”gura lumii” și de la a-și asuma propriile vieți, cât mai responsabil.
Eh, omul ăsta care se simte singur deși are o relație sau chiar are o familie, își permite luxul de a te aborda, cu așteptarea deja formată – dar neverificata – în ceea ce te privește: adică să te agațe, mai pe românește. Naivitatea le costă mult pe femeile care se simt și ele foarte singure, dar care nu doresc să înțeleagă că un om însurat este un om indisponbil, capabil doar să facă promisiuni și apoi să dispară, în scurt timp. Iar dacă nu dispare, omul e tot indisponibil și se folosește de acea femeie ca de un simplu obiect. Draga mea, cât mai joci acest joc al naivității?
Dar, revenind la subiectul nostru – oamenii se refugiază pe rețelele de socializare nu doar când sunt singuri, ci și când sunt împreună: acasă, la o ceainărie, la o pizza, la o petrecere. Vidul acesta interior este atât de uriaș, încât ajunge să facă ravagii – în cazul celor care nu doresc să învețe să stabilească relații și să-și dezvolte inteligența relațională si sociala, online-ul este un drog.  Ca orice alt drog.
Din ce în ce mai intens, în ultimii 5-6 ani, constatăm – atât eu, cât și toți cei cu care ajung să relaționez fie la cabinet, fie în viața personală: caracterele devin din ce în ce mai discutabile și chiar murdare  – în cazul în care iți dai seama ce ți se întâmplă, ești forțat, în astfel de condiții, să devii din ce în ce mai selectiv cu persoanele pe care le lași în viață ta personala sau în cea profesionala.
Criteriile de selecție cele mai sănătoase sunt: comportamentele adecvate, valorile comune, pasiunile și interesele comune, nevoile emoționale și relaționale comune.
Am scris acest articol cu o imensa tristețe, după decesul regretatei Doamne Cristina Topescu. Am amânat să îl public, din motive lesne de înțeles. M-a tulburat în mod deosebit ceea ce s-a întâmplat și ceea ce a urmat decesului sau – linșajul mediatic căruia i-a fost supus un om care nu se mai poate apară. O femeie elevată, educată, cultă, modestă. O femeie frumoasă, o femeie care a ales autonomia – inclusiv pe cea profesională, o femeie capabilă de multe lucruri frumoase și de o bunătate rara. O femeie-model, care a fost judecată de niște indivizi care fac parte dintr-o societate primitivă – indivizi incapabili să evolueze, la fel ca societatea din care fac parte.
Dar, dincolo de comportamentul total indezirabil al presei și al ”prietenilor” care au vândut-o presei –  cu mare bucurie și cu lacrimi de crocodil  – pe Doamna Cristina Topescu, este vorba despre ceea ce caracterizează omul contemporan: însingurarea și sentimentul de vid interior – resimțite indiferent dacă ești într-o relație sau dacă ești singur.
Poate că doamna Cristina Topescu și-a permis și dânsa, luxul de a fi selectivă – un lux pe care fiecare om ar trebui să și-l permită. Un lux pentru care ajungi să fii condamnat, bârfit, invidiat, făcut fărâmițe – încă de când ești în viață, nu neapărat după ce iți dai ultima suflare.
Foarte multe persoane care țin la valorile lor și la educația celor șapte ani de-acasă constată o realitate dură: șansele de a lega relații sănătoase, decente, civilizate, pe bază de respect, reciprocitate, au scăzut și sunt aproape egale cu zero.  Iar acest lucru are drept consecință izolarea – un tip aparte de izolare, o izolare modernă având la îndemână rețelele de socializare care, pentru mulți oameni, au înlocuit viața sociala.
Dincolo de toate nevoile emoționale și de toate motivele pe care omul contemporan le-ar putea invoca pentru că și-a creat aceste obiceiuri și comportamente moderne, spaima de prăbușire în propriul interior și anxietatea în fața morțîi sunt cele care, de fapt, îi determină pe oameni să-și formeze astfel de obiceiuri și comportamente nocive. Online-ul nu înseamnă nimic – aprecierile sunt numai virtuale, inimioarele nu înseamnă decât admirație virtuală. Nu sunt puse în practică, în realitate – din varii motive: lipsa de timp este invocată în 99% din situațîi. Deodată, toți cei care afirmă că te admiră, nu găsesc timp pentru o întălnire la o cafea – eventual, doar cei care au niște interese meschine în legătură cu tine își găsesc acest timp. Dar, altfel, oamenii iți arată abia atunci că admirația este una falsa – când nu doresc să-și facă timp pentru a te întâlni în realitate.
Sunt foarte multe situații despre care știu – inclusiv eu am vrut să verific dacă această admirație este reală. Nu, nu este – un om care iți admiră activitatea și care spune că vrea să te întâlnească, își face timp pentru un ceai sau chiar pentru activitatea ta: vine la cursurile tale, vine la lansările de carte pe care le faci. Admirația se confundă, pentru mulți, cu lingușeala, cu băgatul în seama în online. La atât se rezuma admirația de la distanță. Cazurile autentice, admirația autentica reprezintă doar un procent foarte redus: cca. 1%. Este important să știi cum stai din aceasta perspectivă și să fii realist – dacă ai o activitate în online este bine să iți urmărești strict interesele acolo, dacă sunt interese profesionale. Dacă ai alte interese, te sfătuiesc să nu iți pui prea mari speranțe în relaționarea cu online-ul decât după ce verifici în realitate că acești oameni chiar au valori comune cu tine și au disponibilitate pentru a dezvolta relații autentice de prietenie sau de cuplu – dacă asta iți dorești de la ei.
Retragerea în online s-a instalat perfid, de la o zi la alta – cu ajutorul celor din jur, care au devenit nepăsători, neglijenți, indiferenți la cei pe care îi numesc prieteni. Pe măsură ce oamenii nu mai investesc afectiv în relațiile reale, preferă relaționarea virtuală. Privirile goale, întâlnite pe strada, pe mine mă sperie.
Rezultatul acestor noi obiceiuri – de la o perioadala alta, pe măsură ce tehnologia avansează și ia locului umanului din fiecare –  îl vedem azi, oriunde ne-am îndrepta privirea. Desigur, pentru asta trebuie să mergi pe strada fără să priveșți și tu în telefon.
Omul modern nu se mai găsește pe sine doar pentru că nu se mai caută pe sine. Are totul la îndemăna, într-un simplu obiect: telefonul. Nelipsitul telefon. Ce să mai caute și de ce? Omul acesta care nu se mai poate dezlipi de telefon nu se iubește el pe el, nu are stimă de sine, nu are respect de sine. A înțeles, mai mult sau mai puțin, că viața nu are niciun sens – asta îl poate speria, da. Dar nu acceptă că poate da chiar el vieții sale un sens. Este omul plictisit de viață, omul care are certitudini, omul care ajuns să stăpânească lumea din telefon – pentru că o lume întreagă se află în acest telefon.
Cum spuneam într-un alt articol, calitatea relațiilor umane a devenit din ce în ce mai slabă, mai proastă. Nu trebuie să ne mire că vom mai afla vești atât de tulburătoare precum cea despre decesul îndrăgitei Cristina Topescu. Au murit și vor mai muri mulți oameni, în condiții asemănătoare – doar că nu am aflat și nu vom afla nimic despre ei, nu sunt persoane publice. Dar și ei au fost la fel de singuri, printre singurătățile celor ce încă trăiesc.
De câte ori te simți singur, amintește-ți că singurătatea ta merită înțeleasă și analizată împreună cu un specialist în relații umane, un specialist cu studii în psihologie.  Cred că este cel mai bun lucru pe care doar tu îl poți face pentru tine. A ne izola în singurătate nu este o soluție – încă există oameni cu care putem avea valori comune, încă există oameni care nu se uita la telefon în timp ce ieși cu ei la un ceai. Încă există oameni care nu te ignoră atunci când vă întâlniți pe stradă. Încă există oameni cu care poți vorbi despre nevoile tale, despre dorințele tale, despre așteptările tale, despre planurile tale persoanale si profesionale, despre viața ta. Știu, sunt din ce în ce mai rari acești oameni. Dar îi poți găsi.
Știu și din experiența personală, și din cea de cabinet – persoanele care au intrat în viața fiecăruia dintre noi, în ultimii ani, nu au fost persoane bune pentru noi: lipsa celor șapte ani de-acasă și-a făcut imediat apariția, odată ce le-am dat voie în viața noastră. Știu că este dificil – cum spuneam, m-am lovit și eu de asemenea întâmplări nefericite, însă am scos din viața mea acești oameni – fără să clipesc și imediat ce și-au arătat adevărata față. Întâmplător, sunt o persoana foarte atenta la indicatori – prin prisma pregătirii mele, aplic și în viața personală tot ceea ce lucrez în cabinet cu clienții mei. Dacă oamenii își permit cu mine – desi stiu din start ca eu nu admit astfel de lucruri – să fie foarte relaxați (etica ma obliga sa evit cuvantul care-i caracterizeaza – nesimtiti, mai pe romaneste) în comportamentele lor reprobabile – inclusiv unii clienți, da – observ cu câtă naturalețe se poartă inadecvat, indezirabil și chiar mizerabil cu persoanele care nu au o pregătire în acest domeniu și care nu știu să stabilească relații. Oamenii se poarta natural – unde natural înseamnă needucat, nu altceva.
Nu putem avea prea mulți prieteni – o prietenie se construiește nu greu, ci foarte greu. O prietenie înseamnă, înainte de toate, încredere. Or, încrederea se oferă întotdeauna cu luciditate – deci, nu oricui, nu oricum și nu oricând. Ci doar după ce testezi relația iți dai seama dacă acolo poți plasa încrederea ta.
Iau în calcul organizarea, la cabinet, a unor seri pentru oamenii singuri – cred că o seară pe săptămână ar ajuta multe persoane (femei și bărbați) în căutarea unui grup în care să împărtășim valori comune și în compania căruia să petrecem un timp frumos. Ne putem face un ritual săptămânal – pentru că oamenii singuri nu ar trebui să se însingureze. Împreună, putem să înțelegem  altfel singurătatea – această singurătate bizară pe care omul contemporan o trăiește, desi este ”cablat” la tot felul de gadget-uri care de care mai performante. Sper să vă placă și vouă propunerea și să ne întâlnim cât mai curând – voi anunța pe site detaliile, imediat ce îmi clarific agenda pentru următoarea perioadă.
De asemenea, grupurile SENS sunt grupuri frumoase, grupuri în care întâlnim femei cu valori comune, grupuri în care se pot lega prietenii durabile, bazate pe reciprocitate, empatie și susținere atunci când ai nevoie. 
Te aștept cu drag la SENS 11, în aceasta vara – pentru că psiho-educația înseamnă inclusiv valori sănătoase. Iar valorile sănătoase stau la baza echilibrului tău emoțional.
CÂND ȘI UNDE:
În perioada 6-9 August 2020 ne vom întâlni pentru ediția nr.11 a bootcamp-ului integrativ de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională dedicat doar femeilor – SENS.
Vom petrece 4 zile minunate departe de zgomotul și de agitația orașelor, la munte: PENSIUNEA MUNTELE RECE, din stațiunea Bran.
Rezervă-ți și tu locul cu discount și vino alături de noi!
INVESTIȚIA:
PRELUNGIRE categorie Early bird: 420 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat până pe 3 Martie 2020 (inclusiv)
Lazy bird: 445 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat în intervalul 1 Martie – 1 Iunie 2020 (inclusiv)
Preț standard: 465 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat după 1 Iunie
NOTA:
Supliment 235 lei pentru cazarea în camere single (se achită odată cu achitarea avansului)
🍒 Nu uita: dacă ești angajată, trebuie sa obții din timp aprobare pentru concediu!
REDUCERI DE 5% pentru persoanele care au participat la cel puțin una dintre edițiile anterioare
REDUCERI DE 10% pentru grupuri: persoanele care doresc să vină împreună cu alte participante (de exemplu mama, sora, o prietenă, o colegă, etc.) – REDUCERILE SE CUMULEAZĂ!
Prețul include:
– atelierele și materialele didactice aferente fiecărei zile
– pensiune completă: cazare în camere duble + toate mesele (meniu lacto-ovo-vegetarian sau de post, la cerere) + coffee breaks între ateliere
Înscrierea este validă numai după achitarea unui avans de 50%. Diferența se va achita online în prima zi, înainte de începerea primului atelier.
CADOU:
Pentru ca apreciez foarte mult relatia calda care se creeaza intre mine si cursantele mele si apreciez efortul depus de fiecare in procesul sau de schimbare, după încheierea bootcamp-ului SENS fiecare participantă primește o consultație gratuita (consultația va avea loc online / Skype – pentru persoanele care nu locuiesc în București sau în țară; consultația va avea loc la cabinet – pentru persoanele care locuiesc în București). Consultațiile se vor programa pentru intervalul 1 Noiembrie – 31 Decembrie 2020.
ATENȚIE: Locurile sunt limitate!
IMPORTANT: LA ACEST EVENIMENT NU SE POT ÎNSCRIE PERSOANE CU AFECȚIUNI PSIHIATRICE
CUM TE ÎNSCRII?
1. Participarea este garantată doar de achitarea avansului de 50% din taxa integrală.
Plata avansului de 50% (echivalentul în lei, curs BNR din ziua tranzacției ) se efectuează prin transfer bancar în contul:
TITULAR: GEORGESCU LUCIA-MONA P.F.A.
IBAN RO91BRDE441SV86072714410 – B.R.D.
Referința pentru operațiunea bancară: ”workshop SENS”
ATENTIE: Transferul trebuie efectuat în moneda națională – Ron (la cursul de schimb BNR)
Pentru transferurile online din afara țării recomand sistemul TransferWise (transferwise.com) – comisioanele de schimb valutar și de transfer sunt foarte mici, iar sistemul este foarte sigur. Comisionul de transfer și cel de schimb valutar revin clientului.
În cazul anulării participării, avansul nu se returnează.
2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI
Te rog să confirmi achitarea taxei la adresa de e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimițând copia ordinului de plată, scanată și specificând: numele și numărul tău de telefon + numărul de persoane pentru care ai achitat avansul.
De asemenea, pentru factură te rog să îmi trimiți, tot pe e-mail, datele din cartea ta de identitate: numele exact cum este menționat în CI, serie, număr și CNP.
3. Diferența se achita online în sala de curs, înainte de începerea cursului
Alte detalii și înscrieri:
Mona Georgescu – telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Sănătatea emoțională nu este un bun garantat – și avem nevoie de educație relațională și de psiho-educație, pentru a ne garanta singuri o calitate bună a vieții, cu atât mai mult cu cât suntem în fruntea listei la violența domestică improtriva copiilor și a femeilor, suntem printre primii la sarcinile minorelor, la trafic de femei si suntem primii sau printre primii în foarte multe statistici care scot în evidență astfel de elemente nedorite. Lipsa răspândită de educație relațională la populația noastră este o explicație pentru toate aceste lucruri. Și este o explicație a motivului pentru care abuzurile și violența domestică se vor amplifica din ce în ce mai mult și mai rapid.
Cu alte cuvinte, la capitolul educație relațională și psiho-educație e jale mare. Așa încât, este absolut necesar să facem o comunitate de oameni dornici să repare – într-un mod cât mai conștient și asumat – ceea ce generațiile anterioare au traumatizat, au stricat, au infectat și au intoxicat. Noi putem face o nouă comunitate de oameni cu gândire sănătoasă, educați în mod corect și care transmit mai departe – copiilor și mediului în care trăiesc și lucrează – modele sănătoase de femei și de bărbați: modelul Feminității Complete și al Masculinității Complete. 
Dobandirea Feminitatii Complete este beneficiul cel mai important pe care îl vei avea dacă vii alături de noi, la SENS.
La SENS, cu cât te vei mobiliza mai mult spre a te îndrepta către feminitatea completă, vei observa cât de mult ți se potrivește și cât de bine te vei simți! Vei fi cu totul altă femeie – cu totul alta, față de cea care ești acum. 
Dă-ți șansa să nu mai stai prea mult timp înrolată într-un scenariu care nu este despre tine – este despre mama ta, este despre sora ta, este despre bunica ta și este despre străbunica ta. Pe linie maternă și paterna feminină, lucrurile așa au stat. Iar tu ai un mandat transgenerational pe umerii tăi – a cărui greutate o resimți – de a face lucrurile așa cum au făcut ele. Însă acest mandat se poate schimba în favoarea ta – doar dacă vrei să vii alături de noi, la SENS. 
Știu că și tu iți dorești să te eliberezi de povara prejudecaților familiei tale și ale societății –  si este posibil sa incepi sa inveti toate informatiile sanatoase si corecte pentru tine, în această vară – la ediția nr.11 a bootcamp-ului pentru femei, SENS.  O vacanță de 4 zile, în această vară, pentru tine! 
Dacă și tu ai înțeles că sănătatea ta mintală si emotionala reprezinta comoara ta cea mai de pret, dacă și tu ai înțeles că frumusețea unei femei se construiește în jurul valorilor sale interioare, dacă și tu ai realizat că lipsa informațiilor complete și corecte îți afectează viața și echilibrul emoțional și a dus la pierderea puterii tale interioare feminine, dacă și tu ai acceptat ideea că psiho-educația le protejeaza pe femei împotriva abuzurilor și violenței domestice, dacă și tu ești pregătită să pornești spre o viață cu adevărat echilibrată… atunci pe 6 August 2020 te aștept cu drag alături de noi!
De aici  http://www.minunemica.eu/sens11-bootcamp-anual-pentru-femei-6-9-august-2020/ poți afla toate detaliile pentru inscriere, care sunt motivele reușitei femeilor care au participat la cele zece ediții anterioare și care sunt beneficiile participării la ediția din acest an.
Din această vacanță de 4 zile nu vor lipsi:
🎯 Informațiile corecte, exercițiile și tehnicile validate pentru majoritatea situațiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent dacă este singură sau are o relație/familie
🎯 Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporală îți va aduce clarificările și răspunsurile pe care le cauți)
🎯 Meditațiile active și statice cu ajutorul cărora vei învăța cum să te conectezi cu tine, în timp ce ramai conectată cu realitatea
🎯 Lucrul cu amintirile timpurii și prelucrarea acestora a.i. să nu-ți mai afecteze prezentul și viitorul
🎯 Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse și activarea celor pe care deja le ai, însă pe care crezi că ți le-ai pierdut
🎯 Dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare sănătoase care trebuie să reflecte valorile și principiile de tip adult ale femeii evoluate
🎯 Lucrul cu măștile și subpersonalitatile care ne îndreaptă către decizii și alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
🎯 Lucrul cu indicatorii abuzului și ai violenței domestice
🎯 Identificarea stilului personal de atașament și a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum să faci îmbunătățiri și schimbări, a.i. să iți recapeți echilibrul, armonia și să fii în control în toate relațiile tale
🎯 Pașii prin care iți transformi un vis într-un obiectiv, cum atingi și cum dezvolți acest obiectiv – fie el personal sau profesional
🎯 Plus multe, multe alte informații corecte și surprize – imposibil de enumerat aici și care te vor ajuta să te transformi în femeia completa, sigura pe ea și pe deciziile sale!
Vacanța ta: 4 zile – adică informații corecte și complete de care ai nevoie pentru tot ce înseamnă viața taa în toate aspectele sale, pensiune completa, meniu lacto-ovo-vegetarian (sau de post, la cerere), materiale didactice super consistente, pauze de confort, cazare în camere duble (sau single, opțional, cu achitarea suplimentului aferent).
În această vară oferă-ți o vacanță nu doar frumoasă, ci și utilă – pentru că cine ești TU contează!
Hai alături de noi!
Participă și învață, cu ajutorul informațiilor complete și corecte din sfera științelor socio-umane și a educației relationale, cum să îți reglezi nu doar emoțiile, ci și reacțiile, relațiile și situațiile problematice. Aici înveți strategii și tehnici concrete care sunt gândite pentru a te ajuta să ieși din tiparele dezadaptative în baza cărora ai trait pana acum – sa te eliberezi de toate acestea, pentru a deveni femeia de care poti fii mândră. Redobândește-ti demnitatea și autonomia pentru a te putea defini ca femeie completă – și, în cazul în care ai o fiică, să poți fii un model bun pentru fiica ta!
Grupa cu nr.11 este în formare și locurile se ocupă în ordinea înscrierii.
ATENTIE: LOCURILE SUNT LIMITATE.
Sper să avem ocazia ne cunoaștem în această vară, la SENS, pe 6 August! 
Până atunci, nu uita: psiho-educația te ajută să iți controlezi depresia și anxietatea, te ajută să iți recuperezi echilibrul pierdut în urma situațiilor dificile sau traumatizante, te ajută să ai relații echilibrate, să iți păstrezi sănătatea emoțională, să comunici adecvat, să fii în control deplin asupra vieții tale fără a mai simți efectele traumelor prin care ai trecut cu mult timp în urmă sau chiar mai recent.
Mona Georgescu
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com, telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment