Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

A tăcea ”ca să fie liniște” înseamnă că tu accepți abuzul

A tăcea ”ca să fie liniște” înseamnă că tu accepți abuzul
A fi îndrăgostită de un abuzator este cel mai sigur drum spre durere, suferință, manipulare, abuz emoțional, abuz sexual, violență fizică. A tăcea, a continua ‘’să te controlezi’’, a găsi strategii de manipulare pentru a rămâne într-o legătură abuzivă din care de fapt trebuie să ieși urgent, înseamnă a accepta abuzul. 
A tăcea și a-i face pe plac abuzatorului ”că să fie liniște” nu înseamnă că eșți o femeie puternică. A proceda astfel, nu înseamnă în niciun caz a gestiona în mod adult situația – înseamnă doar a te supune și a încerca diverse strategii de manipulare. Pentru că și tu la rândul tău, îl manipulezi – generând și tu, în calitate de victimă, alte jocuri psihologice. Astfel, victima și agresorul mențin pe termen nedeterminat cercul vicios al jocurilor psihologice în cadrul cărora își schimbă ocazional rolurile. Abuzul există numai în tacere. Iar indicatorii abuzului sunt vizibili întotdeauna la începutul relațiilor de cuplu și trebuie învățați pe de rost, daca vreți să nu mai invitați abuzatorii în viața voastră.
De asemenea, nu uita să iei în calcul fizionomia și alți indici importanți pe care îi poți culege din limbaj și din comportamente – toate acestea, corelate, spun multe despre cine și cum poate fi acea persoană de care eșți pe cale să te îndrăgosteșți – dacă nu deja s-a întâmplat asta. Așa cum spuneam și în alte articole, comportamentele abuzatorului, ale agresorului s-au structurat pe lipsa de educație corectă a celor șapte ani de-acasă, pe deficiențele și complexele sale de inferioritate care au generat un psihic instabil.
Poate ai realizat și tu asta – și poți simți compasiune, însă prioritatea ta nu este vindecarea partenerului tău de viață, ci bunăstarea ta emoțională în relație. Negarea importanței abuzurilor și agresiunilor în cuplu (chiar și o îmbrânceală înseamnă abuz fizic, dar nu vrei să înțelegi asta) face parte din scenariul cel mai prost, iar negarea faptului că aveți probleme și toleranța dusa la extrem nu duc la rezolvarea problemelor, ci la agravarea lor. Mai mult, când îl vezi că așa se poarta și în alte relațîi (manipulare, minciuna, șantaj, deruta, etc.) – cum poți să mai stai lângă un astfel de personaj ieftin? Și, nu în ultimul rând: cultura și mediul în care ne-am născut favorizează și vor mai favoriza din plin abuzul. Prin urmare, este foarte posibil să întâlnești tipologia abuzatorului mult mai frecvent decât iți poți închipui. Asta este țara în care trăim. Și nu poți ignora asta. Tocmai de aceea, învață pe de rost indicatorii abuzului și reține: când ”ți se pare că …” nu, NU ȚI SE PARE, CI CHIAR AȘA ESTE.
Cu toate că acum exista multi psihologi foarte buni care sunt specialiști în vasta problematica a relațiilor și cu toate că exista suficienta informație profesionista disponibila, cei mai mulți oameni prefera suferința si comoditatea adusa de suferință.
Vino la SENS11 și încetează să-ți mai faci rău. Citește. Educă-te. Reeducă-te. Sunt singurele soluții bune pentru tine. Sunt singurele soluții bune pentru orice femeie, indiferent de vârsta.
🍒 În curând, voi anunța deschiderea înscrierilor la ediția nr. 11 a bootcamp-ului integrativ pentru femei, SENS.
🍒 SENS11 va avea loc la începutul lunii August 2020 – înscriere la preț early bird: 1 Martie 2020.
Pentru cine este SENS? 
SENS este pentru toate femeile, insa in mod special este pentru femeile care: 
  • au inteles ca sanatatea mintala este prioritatea lor numarul unu
  • au inteles ca au nevoie de informatii corecte in ceea ce priveste vindecarea si relatiile (indiferent de natura relatiilor)
  • au inteles cu adevarat ca trebuie sa se responsabilizeze pentru viata lor, isi doresc sa invete ce au de facut in aceasta directie si cum sa mentina schimbarile facute
  • au inteles ca o relatie poate fi dezechilibranta sau poate fi hranitoare si au realizat ca tine doar de ele sa sesizeze de la inceput dezechilibrele si ce au de facut atunci cand apar aceste dezechilibre
  • au inteles ca singuratatea aleasa in mod constient este un semn de sanatate emotionala
  • isi doresc sa invete cum sa depaseasca frica de singuratate
  • isi doresc sa isi redobandeasca pozitia corecta in toate relatiilor lor si sa stabileasca de acum incolo relatii de tip adult-adult, pastrandu-si intotdeauna pozitia corecta
  • isi doresc echilibru nu doar la nivel teoretic, ci sunt dispuse sa investeasca in ele pentru a invata si ce au de facut pentru acest echilibru
  •  isi doresc sa invete cum sa fie bine cu ele si sa pastreze armonia in viata lor.
🍒 Informațiile referitoare la cazare, preț + reducerile individuale si de grup de care poți beneficia, vor  fi anunțate aici, în curând!
Abuz psihologic, fizic și/sau sexual înseamnă tulburări de gândire, de comportament și de personalitate. Înseamnă elemente multe de psihopatie. Înseamnă narcisism. Înseamnă tulburări de diverse tipuri: borderline, bipolar, histrionică, etc. Înseamnă manifestări psihotice și episoade maniacale. Prin asta treci. De ce nu tii cont de aceste lucruri? Primesc foarte multe mesaje în care îmi sunt relatate astfel de situații, încât – nu de puține ori – am sentimentul că scriu degeaba articole în care te informez cu informații corecte și utile pentru tine. Ce aștepți, de fapt? Ce Salvator? Cine vrei să citească în locul tău și să își însușească aceste informații?
Cei mai mulți oameni nu-și cunosc nevoile, nu stiu să puna aceste nevoi în categoriile corecte, așa că eșecul vine ca ceva natural – nu este o pedeapsa de la Dumnezeu, nu este o plata a vreunui păcat transgenerațional. Cel mult, a păcatului de a nu se educa în mod corect, de a nu se informa în mod corect. Pentru că oamenii nu-și cunosc nici nevoile, nici drepturile și nici valorile morale, sunt dispuși să și le negocieze. Adică sunt dispuși să renunțe la acestea, fără a-și da seama că asta fac. Astfel că, în cele mai multe relații, eșecul are in spate santaj, manipulare si abuz: abuz psihologic, fizic și sexual. Tocmai pentru că victimele nu stiu să puna în categoriile corecte ceea ce li se întâmplă și pentru că nu doresc să învețe să țină de cont de indicatorii relațiilor abuzive, nu doresc să își ofere șansa însușirii unor informații prețioase care le-ar putea fi utile pentru tot restul vieții.
Mona Georgescu
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer dezvoltare personală și educație relațională
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitică (psihanaliza și psihoterapia copilului și adolescentului)
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment