Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Avem nevoie – și voie – să regândim feminitatea

Avem nevoie – și voie – să regândim feminitatea

Françoise Dolto, pediatru și psihanalist:
“E. L.: O femeie se poate împlini și altfel decât prin intermediul sexualității?
F. D.: Vă referiți la satisfacția fizică genitală, la relații sexuale fericite și maternități reușite? Bineînțeles ca da. Se pot întâlni sublimari de ordin religios, artistic sau cultural. Aceste femei nu au copii, dar au fii spirituali. Femeile nu sunt interesate de ‘paternitatea’ a ceea ce fac – și aici folosesc anume cuvântul ‘paternitate’ -, în a fi recunoscute drept ‘autorul’ fecunditatii lor. Ele se simt mame ale creației lor într-o așa măsură încât nu au nevoie de confirmări, din moment ce opera lor este vie. Li se pare firesc să-și împlinească menirea lor pe pământ, în timp ce bărbații simt nevoia ca cineva să le ducă numele mai departe; activitatea lor creativa trebuie să lase urme, să se constituie un ceva demn de respect.”
Françoise Dolto în “Femininul”, Ed. Trei
Prejudecățile societății versus gândirea ta sănătoasă despre tine și viața ta
Chiar dacă pare că femeia are mai multă libertate de a face alegeri, in continuare familia, școala și societatea reduc rolul femeii doar la a seduce un bărbat pentru a face un copil și a deveni, astfel, mamă –  pentru că apoi, foarte rapid, să se transforme în îngrijitoarea casei, a copilului și a bărbatului și maternand, astfel, doi copii – nu doar unul. Este un lucru cât se poate de vizibil care ne arata cât de importantă este educația relațională, cât de importantă este psiho-educația.
Din nefericire, familia, școala și societatea nu au instrumentele necesare – și nici nu doresc să le învețe – cu care să dezvolte autonomia femeilor, cu care să le dezvolte curajul de a-și coordona în mod autonom viața și pentru a putea trăi ca femei complete, în afara schemei anterior menționate.
Așa cum există o educație civică, o educație religioasă, o educație pentru sănătate, o educație ecologică, o educație sexuală, etc. există și educația relațională și psiho-educația – două comori ce nu trebuie să lipsească din viața niciunei persoane. 
Femeilor li se induce, de când sunt foarte mici, că vor fi complete și întregi doar dacă vor avea un partener si copii. Iar acest scenariu trebuie demontat, zi de zi. Este cel mai prost scenariu pe care o femeie îl poate urma – așa apar frustrările, nemulțumirea, nefericirea. 
Însă feminitatea trebuie și poate fi regândită. Și doar femeile care știu că există și scenariul feminității complete cu adevărat sănătoase pot face aceste schimbări. 
La SENS vei înțelege modul în care feminitatea prost înțeleasă poate fi schimbată cu feminitatea completă și vei deveni o astfel de femeie. 
Sunt Mona Georgescu și de aproape 11 ani fac educație relațională și psiho-educație pentru femei, pentru bărbați, pentru cupluri, pentru familii, pentru copii și pentru adolescenți.  Promovez, de 11 ani, conceptele de educație relațională și de psiho-educație, ca făcând parte din educația sănătoasă pe care fiecare dintre noi trebuie să și-o însușească (chiar dacă, mulți, cu întârziere)  – dacă vrem să prevenim tulburările emoționale și bolile psihice, dacă vrem să diminuăm depresia, anxietatea, insomniile, tulburările de alimentație, dacă vrem să diminuăm bolile psihice în rândul femeilor și al bărbaților și dacă vrem să gestionăm abuzurile imediat ce apar, dacă vrem să prevenim retraumatizarea și dacă vrem ca toleranța față de orice tip de abuz să fie egală cu zero.
Relațiile abuzive, relațiile toxice, disfunctionalitatile care nu pot fi reglate, abuzul și violența domestică + tot ce am enumerat în paragraful anterior au ca factor comun lipsa educației relaționale, lipsa psiho-educației.
Educația relațională și psiho-educația sunt generatoare de echilibru și de relații în care femeile și bărbații își pot regla conflictele, își pot ajusta diferențele și pot forma legături cu sens, legături în care fiecare să simtă apreciere, siguranță, căldură și încredere.
Bazele educației relaționale pot fi puse oricând, iar SENS este locul perfect în care iți poți începe educația relațională, o poți îmbunătăți, completa sau o poți corecta în favoarea ta – pentru că cine ești TU … contează! 
[la finalul acestui articol poti citi cateva dintre feedback-urile primite pentru editiile anterioare, astfel incat vei intelege care sunt motivele reușitei femeilor care au participat la edițiile anterioare și care sunt beneficiile participării la ediția din acest an]
CÂND ȘI UNDE:
În perioada 6-9 August 2020 ne vom întâlni pentru ediția nr.11 a bootcamp-ului integrativ de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională dedicat doar femeilor – SENS.
Vom petrece 4 zile minunate departe de zgomotul și de agitația orașelor, la munte: PENSIUNEA MUNTELE RECE, din stațiunea Bran.
Rezervă-ți și tu locul cu discount și vino alături de noi!
INVESTIȚIA:
PRELUNGIRE categorie Early bird: 420 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat până pe 3 Martie 2020 (inclusiv)
Lazy bird: 445 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat în intervalul 1 Martie – 1 Iunie 2020 (inclusiv)
Preț standard: 465 euro/persoană (cazare în cameră dublă) – avans 50% achitat după 1 Iunie
NOTA:
Supliment 235 lei pentru cazarea în camere single (se achită odată cu achitarea avansului)
🍒 Nu uita: dacă ești angajată, trebuie sa obții din timp aprobare pentru concediu!
REDUCERI DE 5% PENTRU:
persoanele care au participat la cel puțin una dintre edițiile anterioare
REDUCERI DE 10% PENTRU:
grupuri: persoanele care doresc să vină împreună cu alte participante (de exemplu mama, sora, o prietenă, o colegă, etc.) – REDUCERILE SE CUMULEAZĂ!
Prețul include:
– atelierele și materialele didactice aferente fiecărei zile
– pensiune completă: cazare în camere duble + toate mesele (meniu lacto-ovo-vegetarian sau de post, la cerere) + coffee breaks între ateliere
Înscrierea este validă numai după achitarea unui avans de 50%. Diferența se va achita online în prima zi, înainte de începerea primului atelier.
CADOU:
După încheierea bootcamp-ului SENS fiecare participantă primește o consultație gratuita (consultația va avea loc online / Skype – pentru persoanele care nu locuiesc în București sau în țară; consultația va avea loc la cabinet – pentru persoanele care locuiesc în București). Consultațiile se vor programa pentru intervalul 1 Noiembrie – 31 Decembrie 2020.
ATENȚIE: Locurile sunt limitate!
IMPORTANT: LA ACEST EVENIMENT NU SE POT ÎNSCRIE PERSOANE CU AFECȚIUNI PSIHIATRICE
CUM TE ÎNSCRII?
1. Participarea este garantată doar de achitarea avansului de 50% din taxa integrală.
Plata avansului de 50% (echivalentul în lei, curs BNR din ziua tranzacției ) se efectuează prin transfer bancar în contul:
TITULAR: GEORGESCU LUCIA-MONA P.F.A.
IBAN RO91BRDE441SV86072714410 – B.R.D.
Referința pentru operațiunea bancară: ”workshop SENS”
Transferul trebuie efectuat în moneda națională – Ron (la cursul de schimb BNR)
Pentru transferurile online din afara țării recomand sistemul TransferWise (transferwise.com) – comisioanele de schimb valutar și de transfer sunt foarte mici, iar sistemul este foarte sigur. Comisionul de transfer și cel de schimb valutar revin clientului.
În cazul anulării participării, avansul nu se returnează.
2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI
Te rog să confirmi achitarea taxei la adresa de e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimițând copia ordinului de plată, scanată și specificând: numele și numărul tău de telefon + numărul de persoane pentru care ai achitat avansul.
De asemenea, pentru factură te rog să îmi trimiți, tot pe e-mail, datele din cartea ta de identitate: numele exact cum este menționat în CI, serie, număr și CNP.
3. Diferența se achita online în sala de curs, înainte de începerea cursului
Alte detalii și înscrieri:
Mona Georgescu – telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Sănătatea emoțională nu este un bun garantat – și avem nevoie de educație relațională și de psiho-educație, pentru a ne garanta singuri o calitate bună a vieții, cu atât mai mult cu cât suntem în fruntea listei la violența domestică improtriva copiilor și a femeilor, suntem printre primii la sarcinile minorelor, la trafic de femei si suntem primii sau printre primii în foarte multe statistici care scot în evidență astfel de elemente nedorite. Lipsa răspândită de educație relațională la populația noastră este o explicație pentru toate aceste lucruri. Și este o explicație a motivului pentru care abuzurile și violența domestică se vor amplifica din ce în ce mai mult și mai rapid.
Cu alte cuvinte, la capitolul educație relațională și psiho-educație e jale mare. Așa încât, este absolut necesar să facem o comunitate de oameni dornici să repare – într-un mod cât mai conștient și asumat – ceea ce generațiile anterioare au traumatizat, au stricat, au infectat și au intoxicat. Noi putem face o nouă comunitate de oameni cu gândire sănătoasă, educați în mod corect și care transmit mai departe – copiilor și mediului în care trăiesc și lucrează – modele sănătoase de femei și de bărbați: modelul Feminității Complete și al Masculinității Complete. 
Dobandirea Feminitatii Complete este beneficiul cel mai important pe care îl vei avea dacă vii alături de noi, la SENS.
La SENS, cu cât te vei mobiliza mai mult spre a te îndrepta către feminitatea completă, vei observa cât de mult ți se potrivește și cât de bine te vei simți! Vei fi cu totul altă femeie – cu totul alta, față de cea care ești acum. 
Dă-ți șansa să nu mai stai prea mult timp înrolată într-un scenariu care nu este despre tine – este despre mama ta, este despre sora ta, este despre bunica ta și este despre străbunica ta. Pe linie maternă și paterna feminină, lucrurile așa au stat. Iar tu ai un mandat transgenerational pe umerii tăi – a cărui greutate o resimți – de a face lucrurile așa cum au făcut ele. Însă acest mandat se poate schimba în favoarea ta – doar dacă vrei să vii alături de noi, la SENS. 
Știu că și tu iți dorești să te eliberezi de povara prejudecaților familiei tale și ale societății –  si este posibil sa incepi sa inveti toate informatiile sanatoase si corecte pentru tine, în această vară – la ediția nr.11 a bootcamp-ului pentru femei, SENS.  O vacanță de 4 zile, în această vară, pentru tine! 
SENS te așteaptă și pe tine!
SENS este un loc pentru fiecare femeie, indiferent de vârstă, indiferent de statut social, de statut profesional.
Pentru cine este SENS?
SENS este pentru toate femeile – însă în mod special este pentru femeile care doresc suport și ghidaj și care:
– au înțeles că echilibrul emoțional și sănătatea mintală reprezintă prioritatea lor numarul unu
– au înțeles că au nevoie de informații corecte în ceea ce privește redobandirea echilibrului emotional/recuperarea/vindecarea și relațiile (indiferent de natura relatiilor)
– au înțeles cu adevărat că trebuie să se responsabilizeze pentru viața lor, caută soluții si vor să învețe ce au de făcut în această direcție și cum să mențină schimbarile facute
– vor să-și îmbogățească experiența de viață cu perspective valoroase ce le vor fi utile pentru tot restul vieții 
Dacă și tu ai înțeles că sănătatea ta mintală este comoara ta cea mai de pret, dacă și tu ai înțeles că frumusețea unei femei se construiește în jurul valorilor sale interioare, dacă și tu ai realizat că lipsa informațiilor complete și corecte îți afectează viața și echilibrul emoțional și a dus la pierderea puterii tale interioare feminine, dacă și tu ai acceptat ideea că psiho-educația le protejeaza pe femei împotriva abuzurilor și violenței domestice, dacă și tu ești pregătită să pornești spre o viață cu adevărat echilibrată… atunci pe 6 August 2020 te aștept cu drag alături de noi!
O parte din testimonialele primite pentru cele zece ediții anterioare pot fi consultate aici: http://www.minunemica.eu/sens11-bootcamp-anual-pentru-femei-6-9-august-2020/ 
Vei afla, tot de la acest link, care sunt motivele reușitei femeilor care au participat la edițiile anterioare și care sunt beneficiile participării la ediția din acest an.
Din această vacanță de 4 zile nu vor lipsi:
🎯 Informațiile corecte, exercițiile și tehnicile validate pentru majoritatea situațiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent dacă este singură sau are o relație/familie
🎯 Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporală îți va aduce clarificările și răspunsurile pe care le cauți)
🎯 Meditațiile active și statice cu ajutorul cărora vei învăța cum să te conectezi cu tine, în timp ce ramai conectată cu realitatea
🎯 Lucrul cu amintirile timpurii și prelucrarea acestora a.i. să nu-ți mai afecteze prezentul și viitorul
🎯 Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse și activarea celor pe care deja le ai, însă pe care crezi că ți le-ai pierdut
🎯 Dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare sănătoase care trebuie să reflecte valorile și principiile de tip adult ale femeii evoluate
🎯 Lucrul cu măștile și subpersonalitatile care ne îndreaptă către decizii și alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
🎯 Lucrul cu indicatorii abuzului și ai violenței domestice
🎯 Identificarea stilului personal de atașament și a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum să faci îmbunătățiri și schimbări, a.i. să iți recapeți echilibrul, armonia și să fii în control în toate relațiile tale
🎯 Pașii prin care iți transformi un vis într-un obiectiv, cum atingi și cum dezvolți acest obiectiv – fie el personal sau profesional
🎯 Plus multe, multe alte informații corecte și surprize – imposibil de enumerat aici și care te vor ajuta să te transformi în femeia completa, sigura pe ea și pe deciziile sale!
Vacanța ta: 4 zile – adică informații corecte și complete de care ai nevoie pentru tot ce înseamnă viața taa în toate aspectele sale, pensiune completa, meniu lacto-ovo-vegetarian (sau de post, la cerere), materiale didactice super consistente, pauze de confort, cazare în camere duble (sau single, opțional, cu achitarea suplimentului aferent).
În această vară oferă-ți o vacanță nu doar frumoasă, ci și utilă – pentru că cine ești TU contează!
Hai alături de noi!
Participă și învață, cu ajutorul informațiilor complete și corecte din sfera psihologiei și a educației relationale, cum să iti reglezi nu doar emoțiile, ci și reacțiile, relațiile și situațiile problematice. Aici înveți strategii și tehnici concrete care sunt gândite pentru a te ajuta să ieși din tiparele dezadaptative în baza cărora ai trait pana acum – sa te eliberezi de toate acestea, pentru a deveni femeia de care poti fii mândră. Redobândește-ti demnitatea și autonomia pentru a te putea defini ca femeie completă – și, în cazul în care ai o fiică, să poți fii un model bun pentru fiica ta! 
Grupa cu nr.11 este în formare și locurile se ocupă în ordinea înscrierii.
ATENTIE: LOCURILE SUNT LIMITATE. 
Te aștept cu drag alături de noi!
Până atunci, nu uita: psiho-educația te ajută să iți controlezi depresia și anxietatea, te ajută să iți recuperezi echilibrul pierdut în urma situațiilor dificile sau traumatizante, te ajută să ai relații echilibrate, să iți păstrezi sănătatea emoțională, să comunici adecvat, să fii în control deplin asupra vieții tale fără a mai simți efectele traumelor prin care ai trecut cu mult timp în urmă sau chiar mai recent.
Mona Georgescu
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com, telefon: 0722.501050
Las mai jos cateva dintre feedback-urile pe care le-am primit pentru editiile anterioare: 
Monica Popa, Bucuresti – despre SENS10: ”Tin sa iti multumesc inca o data pentru zilele minunate, pline de informatii extrem de bine structurate, care au mai pus o caramida la dezvoltarea mea personala. A fost nevoie sa merg la Predeal sa  ne cunoastem, desi in Bucuresti ne desparteau 2 nr, pe aceeasi strada. Lucrurile se intampla cand se intampla. A fost o perioada intensa din punct de vedere spiritual, dar de acum incolo se aseaza informatia. Pentru  mine, a fost extrem de utila intalnirea cu al meu copil interior, care a fost mijlocita de ideea ta foarte interesanta de a ma pune fata in fata cu acea jucarie. Am simtit faptul ca eu am contat zilele astea la sens, ca am fost ascultata si m-am putut exprima, fara a fi judecata sau contrazisa. Atentia ta pentru nevoile femeilor, pentru ca ele sa inteleaga, pana la urma, propriile nevoi si sa afle cum sa si le indeplineasca este de apreciat, intr-o lume atat de agitata si fara sens. Noi am simtit sens zilele astea acolo. Eu am gasit o modalitate de a vedea solutii din exterior privind; m-am putut conecta la celelalte femei, mai ales ca in fiecare am gasit ceva din mine. Multumesc inca o data si imi exprim recunostinta pentru tot ce am simtit la Predeal, 7-11 august 2019!”
Mariana Eremia, Constanta – despre SENS10:
”Draga Mona,
Iti multumesc pentru sprijinul,sustinerea si ghidarea in aceasta calatorie de auto-descoperire si vindecare interioara. M-ai ajutat sa pasesc cu mai multa incredere in propria mea viata,   mult mai ancorata in realitate. Ma bucur foarte mult ca am participat la SENS 10.  A fost, intr-adevar, o editie  plina de experiente deosebite, o editie  cu o mare incarcatura emotionala  si multe povesti de viata. Nu pot descrie in cuvinte trairile mele – au fost momente cind am plans-un plans linistit care vine din adancul sufletului meu si momente cand am ras cu toata fiinta mea,asa cum nu am mai facut-o de multa vreme. A fost atata liniste… Multumesc grupului, a carui  energie feminina am simtit-o cu adevarat. M-am simtit inteleasa,ascultata , fara a fi intrerupta, fara teama de a fi judecata – m-am simtit continuta. Pentru mine a fost foarte emotionant revenirea la constientizarea corpului prin meditatia surasului interior si prin meditatia activa Kundalini (care nu mi-a iesit). Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost schema corporala pentru problemele de sanatate somatizate – corpul spune nu in locul tau, atunci cand tu nu spui. Nu am cuvinte sa  exprim cat de evident si clar a fost  pentru mine lucrul cu schema corporala. Multumesc pentru seara minunata, pentru tort si pentru mesajul sugestiv al acestuia – “Draga femeie Cine esti TU …conteaza! Mona esti o femeie deosebita, sensibila, deschisa, atenta la toate detaliile, cu multa putere de daruire ,implicata in tot ceea ce faci si un profesionist desavarsit.  Multumesc  pentru SENS – “locul in care sufletul tau este in cele mai bune maini”.
Camelia Chirita, Bucuresti – despre SENS10: ”Sunt extrem de incantata de tot ceea ce am trait in cele cateva zile la SENS. Constat clar o diferenta mare in modul in care percep acum tot ce se intampla in jurul meu si la modul in care ma raportez la oameni si la situatii. Sunt mult mai atenta la mine, la starile mele, la ganduri, la emotii, incerc sa identific de fiecare data clar ce anume genereaza o anumita stare. Sunt mai ancorata in realitate si am mai multa incredere in mine. Atmosfera de la SENS a fost una speciala, cu o energie aparte. Nu m.am plictisit nici o secunda si ma bucur ca a fost asa plin programul. Muzica a fost deosebita si perfect aleasa sa ne insoteasca pe tot parcursul zilelor. M-au incantat in mod deosebit orele de art terapie si meditatiile active. M-am regasit cumva in ele. In urma a tot ce s-a povestit, am descifrat cumva cauza multor probleme pe care am considerat ca le am in prezent, si ma refer aici la cele care au radacina in copilarie. Mi-am explicat multe, am inteles si acceptat multe, reusind astfel sa ma eliberez de o parte din toate incordarile acumulate in ani. Cu frigul nu m-am impacat bine deloc… si acum tusesc inca si s-au suprapus peste asta si ceva simptome de alergie sezoniera la ambrozie, pe un teren deja sensibil… Trece repede si asta.. 🙂 Te felicit pentru tot ce ai facut pentru noi! Multumesc mult pentru tot ce am primit! Sunt recunoscatoare!😘💜🙏”
Veronica Smotzer, Sighetu Marmatiei despre SENS10: ”Draga mea Mona, patrunzand  in universul  Sens10, aleg sa poposesc in mod deosebit asupra acelor momente care au avut  un puternic impact pentru mine. Am retinut astfel cat de vitala este comunicarea deschisa pentru imbunatatirea relatiilor si cat de esential este sa-mi rezerv timp pentru a avea o comunicare eficienta, restituind toate mesajele toxice si invatand cum sa depasesc barierele in calea comunicarii si care ar fi modul potrivit de abordare in diverse situatii. Prin Meditatia activa Kundalini, am ajuns sa ma confrunt cu mine insami deschis si sa-mi accept si aspectele mele imperfecte ceea ce m-a facut capabila sa vad si acele lucruri care pot fi  si trebuie schimbate. Un moment cu totul pretios pentru mine a fost timpul daruit  Meditatiei Chakrei inimii in care am inteles ca e imperios sa ies din ,, a mea ascunzatoare” si sa implementez  acele actiuni  pentru schimbarile benefice in viata mea. Cu totul aparte s-a dovedit a fi  Atelierul de  Art Terapie intrucat a fost si distractiv in unele aspecte, si dureros  in cele pe care le-am ignorat referitor la mine. Si nu pot sa uit Mandala Numelui care m-a readus si mai aproape de mine. Ma simt profund recunoscatoare intrucat Sens10 m-a provocat sa ma aventurez intr-o calatorie in interiorul meu si-ti multumesc nespus ca mi-ai fost  calauza, dandu-mi o orientare educativa  mult mai buna si  asigurandu-mi instrumentele potrivite pentru a crea schimbari mai rapide si profunde in a mea viata.  Multumesc si  te imbratisez cu drag. Emoji
Magda Prelipcean, Bucuresti – despre SENS8: Ascult Medicine Women si incerc sa scriu. E foarte greu! Ma gandeam cand m-am inscris pentru a doua oara la SENS ca va fi mult mai usor. Stiam cum se desfasoara lucrurile, stiam la ce sa ma astept. Total gresit!
Am avut emotii mari si nimic nu a fost la fel. Au fost patru zile de o mare incarcatura emotionala. Nu am gasit pana acum, adunate in acelasi loc, atatea femei puternice, adevarate lupoaice supravietuitoare. Fiecare poveste a fost cutremuratoare si ma gandeam ce caut eu aici. Si apoi mi-am dat seama ca nu sunt in plus, ca fac parte din ” haita” si-mi place ”sa alerg” impreuna cu ea. Acasa mi-am dat seama ca mai am masti de dat jos si ca nu va fi usor, dar nici imposibil.
Initial a fost un pic dificil sa ma concentrez afara, la exercitiul de constientizare a corpului prin respiratie, dar pana la urma furnicile si gazele m-au lasat in pace {ele pe mine, sau eu pe ele, nu mai stiu 😉} si mainile mele s-au unit cu iarba si pamantul, de parca eram un TOT. Noua si neobisnuita a fost senzatia. Cand am deschis ochii si am intalnit cerul si crengile de brad, m-au inundat linistea si bucuria. Iti multumesc, draga mea Mona!
Imi pare rau ca nu am reusit sa facem meditatiile active [Kundalini  ☺ ], din motive independente de noi, dar mai sunt SENS-uri viitoare. Mi-a facut mare placere sa creez si sa colorez mandala [de data aceasta nu m-am mai simtit copil, ci femeie cu valori interioare si nevoi emotionale si relationale]. In seara speciala dedicata noua, domnitelor ”LUP”, am vazut ce poate face o esarfa colorata ☺, am ras mult si parca toata curtea era a noastra, inclusiv tufele [fara babuini] 😉. Va multumesc pentru aceste zile speciale si va doresc, fiecareia dintre voi, sa va repozitionati astfel incat sa fiti FEMEIA ”care alearga cu lupii”! Va imbratisez cu dor, Magda.”
Iuliana Csiki, Satu Mare – despre SENS9: ”In acest an am pornit in tabara foarte diferit de anul trecut. Am avut un scop si o scurta lista de obiective. SENS88 m-a ajutat sa-mi recastig o buna parte din mine si incredere de sine, din acest motiv am dorit si am fost convinsa ca si SENS9 imi poate aduce beneficii si ca o sa ma intorc din tabara cu instrumente noi care sa ma ajute in continuare sa ma descopar si sa aflu cine sunt cu adevarat . Cu toate ca am fost si anul trecut, nu ma asteptam sa fie la fel. De ce? Fiindca asa este Mona. Si cu adevarat a fost diferit. In primele 2 zile am descoperit lucruri pozitive, negative si lipsuri in interiorul meu in acelasi timp. In a 3-a zi sa instalat o stare tulburatoare in care am identificat Frica, Furia, Ura, Dispret si Scarba. Nu a fost usor sa inteleg ce se petrece, insa nici nu am vrut in acel moment – dar am acceptat si le-am identificat ca teritoriu de lucru si sa le gasesc sens. Am mai invatat ca oamenii sunt cat se poate de duplicitari – si indicatorii duplicitatii. Am avut posibilitatea sa urmaresc din aproape jocuri psihologice, astfel sa inteleg mai bine si sa le pot evita. Am invatat ca pentru a fi fericita nu am nevoie de nimeni, fiindca Fericirea este in mine. Am ajuns sa recunosc ca progresele mele reprezinta un act de curaj si de putere, de care am nevoie in continuare ca sa pot sa-mi bifez si in acest an lista de obiective. Am avut posibilitatea sa invat si sa dau dovada de solidaritate, si ca a-mi exprima opinia nu este o greseala – mai mult, este o obligatie fata de mine si fata de cei din jurul meu. Am descoperit ca totul depinde de mine. Am invatat si in acest an despre asteptari realiste si ateptari nerealiste, mie personal aceasta descoperire mi-a usurat foarte mult viata. Am invatat ca lucrurile nu se intampla de la sine si ca nu trebuie sa astept sa le faca altii in locul meu, totul depinde de mine si pozitia mea corecta. Stiu ca nu este usor – nu a fost, nu va fi nici in continuare – insa sunt convinsa ca se poate si vreau. Ar mai fi multe de enumerat. Vreau sa mai scriu despre seara cu tort –  am imbracat rochitele, m-am simtit foarte bine si am ras cu pofta – va ramane de neuitat. Despre Mona o sa scriu doar atat, trebuie s-o cunosti personal ca s-o cunosti !! Se tine de cuvant si iti ofera ceea ce a promis. Multumesc pentru aceasta calatorie deloc usoara – nu foarte placuta pentru mine – insa foarte benefica, mai ales pe termen lung.”
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment