Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Avantajele obtinute de femei dupa iesirea din dependenta emotionala

Avantajele obtinute de femei dupa iesirea din dependenta emotionala

Autonomia emotionala, autonomia financiara si autonomia materiala sunt trei dintre ingredientele-cheie de care ai nevoie pentru a nu te mai expune situatiilor de abuz sau relatiilor toxice (de cuplu/familie, de prietenie, etc.)
Indiferent unde locuiesti, indiferent cu ce te ocupi, indiferent daca esti singura sau intr-o relatie, indiferent daca ai copii (de fapt, cu atat mai mult) sau inca nu ai copii, probabil ai constatat si tu: problemele universului feminin nu isi gasesc rezolvarea prin adaptarea la modelul promovat de societate – modelul femeii dependente emotional, modelul femeii dependente financiar si material (chiar daca doar partial).
Adaptarea la modelul indus de societate duce – pentru marea majoritate a femeilor – la agravarea disfunctionalitatilor din relatii, la favorizarea abuzurilor in relatii / familii; acest model propus de o societate bolnava duce la pierderea feminitatii, a autenticitatii, duce la anularea sexualitatii si a senzualitatii, duce la imbolnaviri si la adancirea in suferinta, duce la resemnare. Modelul indus de societate nu are cum sa duca la o viata satisfacatoare, implinita, echilibrata – duce doar la mimarea, mai ales pe Facebook si la locul de munca, a unei atitudini care seamana cu fericirea, cu satisfactia, cu echilibrul interior. Mastile sunt perfecte – psihicul este zdruncinat, sufletul este macinat. Adaaptarea la modelul indus de societate inseamna sa te incadrezi in schema femeii care nu isi poate satisface singura nevoile – incepand cu cele de baza si continuand cu cele mai complexe.
Dependenta emotionala iti restrange si iti anuleaza gradele de libertate si reprezinta o tulburare de atasament ce are radacini in copilarie si, care apoi si-a durificat radacinile pe fondul relatiilor de mai tarziu si pe fondul traumelor de relatie. Despre acest tip de tulburare de atasament tu trebuie sa te informezi si sa incepi sa te vindeci, pentru a-ti dobandi autonomia – nu doar din punct de vedere emotional – si pentru a putea invata diferentele dintre stilul de atasament dependent si stilul de atasament securizant. De autonomie individuala – din toate punctele de vedere – si de un stil de atasament securizant avem nevoie, toti: si barbatii, si femeile.  
Vindecarea stimei de sine presupune iesirea din dependenta emotionala, financiara si materiala si revenirea la pozitia de adult echilibrat, rational si lucid care ia decizii pentru viata sa, adult care are intotdeauna un cuvant de spus si nu ezita sa-l spuna – pozitia corecta.
Vindecarea stimei de sine si nevoia iesirii din dependenenta sunt, de asemenea, doua dintre subiectele importante din cadrul celui mai complex bootcamp romanesc de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala pentru femei, SENS.
SENS contine invataturile esentiale pe care orice femeie trebuie sa si le integreze. Partea teoretica si partea practica intensa te vor ajuta sa intelegi, te vor ajuta te apropii de tine, sa te vindeci si sa te repozitionezi fata de toata viata ta – cu tot ce contine aceasta. Vei invata sa te repozitionezi in mod adult, ecologic si sanatos in toate situatiile delicate cu care te confrunti: in viata personala, in relatia de cuplu, in familie, la serviciu, in relatiile de la locul de munca si, extinzand, in relatia pe care o ai cu mediul in care traiesti – universul tau.
In intervalul 1-15 Iulie 2018 poti beneficia de inscriere la SENS9 la pret redus – pe site poti vedea informatiile necesare inscrierii si te poti informa in legatura cu urmatoarele categorii de pret si cu celelalte discounturi care se cumuleaza, daca te inscrii impreuna cu o prietena sau cu  o colega. De asemenea, tot pe site poti vedea si testimonialele primite pentru editiile anterioare. Link-ul este acesta:
👗 http://www.minunemica.eu/sens9-bootcamp-anual-pentru-femei-2-5-august-youness-clinic-2/
🙏 Hai sa faci parte din grupul femeilor care stiu ca dependenta emotionala nu este calea catre intelepciune si nu are nicio legatura cu A FI FEMEIE. Vino alaturi de femei ca tine, femei care doresc sa revina la feminitatea completa si la puterile feminine innascute, femei care au inteles ca au o reala nevoie de psihologie, psihanaliza, dezvoltare personala si educatie relationala pentru a invata sa devina autonome si pentru a se bucura de relatii implinitoare! 
Asigura-ti din timp locul la SENS – programul creat pentru tine! Dupa cum probabil stii, pentru aceasta editie am ales un loc de poveste: YOUness Clinic – clinica de tratamente naturiste, detoxifiere si wellness (Stanesti, Jud. Dambovita). SENS9 va avea loc aici, la marginea padurii si departe de agitatia oraselor. Un loc pentru tine, pentru tine, pentru tine si, desigur … pentru tine!
Una dupa alta, zilele parca zboara si timpul se masoara in emotii – luna August se apropie din ce in ce mai repede! 🌻❤ Te astept alaturi de noi la SENS9 – o calatorie psihologica pentru orice femeie!
Cu drag,
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment