Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Asculta-ti cuvintele si gandurile, observa-ti sentimentele

Asculta-ti cuvintele si gandurile, observa-ti sentimentele

Dacă vei începe să îţi asculţi propriile cuvinte – adică dialogul exterior –, îţi vei antrena practic sinele pentru pasul următor, care este:

Ascultarea cuvintelor pe care ţi le adresezi singur, adică a dialogului tău interior.

În acest fel, vei învăţa să:

Îţi asculţi gândurile. Prin recunoaşterea gândurilor tale, tu poţi învăţa să descoperi:

Sentimentele care se ascund în spatele lor şi care sunt declanşate chiar de ele.

Chiar dacă de multe ori ni se pare că gândurile noastre stau la baza sentimentelor pe care le trăim, realitatea este exact pe dos: sentimentele noastre reprezintă cauza gândurilor care ne trec prin minte. De fapt, cele două principii lucrează în tandem. Poate părea complicat, dar în realitate nu este.

Principalul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi asculţi dialogul exterior şi cel interior. Mai devreme sau mai târziu, vei învăţa astfel să îţi recunoşti gândurile chiar înainte ca ele să se manifeste într-o manieră verbală (în cuvinte). În acest fel, vei putea să îţi anihilezi sentimentele negative din faşă, înainte ca ele să se manifeste prin gânduri sau prin cuvinte.

Iată un exerciţiu care te poate ajuta să devii mai obiectiv în perceperea lumii tale interioare:

Ori de câte ori prinzi prilejul în cursul zilei, vizualizează-ţi sinele ca şi cum acesta s-ar afla în mijlocul unui public. Altfel spus, observă tot ceea ce faci şi tot ceea ce spui. Observă-ţi apoi propriile reacţii şi propriile sentimente în timp ce faci acest lucru. Dacă te vei observa din perspectiva unui public exterior, vei deveni cu siguranţă mai obiectiv în ceea ce te priveşte, întrucât nu vei mai fi implicat emoţional la nivel subconştient.

Tu poţi învăţa mult mai multe lucruri despre tine însuţi dacă te consideri un simplu spectator decât dacă participi direct la propriile tale acţiuni; altfel spus, dacă te consideri autorul propriului scenariu, şi nu actorul care joacă pe scenă. În acest fel, îţi vei putea scrie propriul dialog, precizând în cuvinte tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Cum s-ar spune, nu vei mai re-acţiona pur şi simplu la circumstanţele exterioare, ci vei acţiona în mod conştient şi lucid. Întreaga ta perspectivă se va schimba.

Probabil că ai auzit aforismul care spune că dacă îţi poţi schimba gândurile, te poţi schimba pe tine însuţi. După cum cred că ai înţeles deja, acest mecanism este chiar mai profund. Dacă te vei scufunda în partea cea mai profundă a fiinţei tale şi îţi vei putea schimba sentimentele (care reprezintă esenţa emoţiilor tale manifeste, a gândurilor tale, a dialogului tău interior şi a cuvintelor pe care le rosteşti), gândurile tale se vor schimba în mod automat, la fel ca şi dialogul tău interior.

Sentimentele sunt cheia care deschide poarta către sinele tău real. De aceea, schimbarea sentimentelor tale negative va deveni mai devreme sau mai târziu principala ta prioritate în viaţă. Dacă vei îmbrăţişa adevărul din perspectiva principiilor corecte („Iubeşte-ţi aproapele la fel de mult ca pe tine însuţi” şi „Nu le face altora ceea ce nu ai dori ca aceştia să îţi facă ţie”), vei înţelege mai bine cât de important este să devii conştient de ceea ce simţi. Nu te lupta cu sentimentele tale şi nu le nega; mai bine identifică-le şi permite-le să se manifeste fără teamă. Dacă vei proceda în acest fel, vei face un veritabil salt cuantic înainte.

Atât timp cât te temi de ceea ce simţi, tu nu faci decât să le permiţi sentimentelor tale să te domine.

Prin aprofundarea înţelegerii şi prin aplicarea instrumentelor care îţi permit vindecarea sentimentelor îngropate, tu îţi vei putea rezolva multe probleme rămase neterminate, continuându-ţi astfel călătoria prin viaţă într-o stare de integritate emoţională. În acest scop, nu trebuie să fii neapărat conştient de zonele sau de aspectele afectate de sentimentele tale negative. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi transformi aceste sentimente, eliminând astfel blocajele generate de ele. Acesta este mecanismul prin care se produce procesul de vindecare fizică, mentală, emoţională şi spirituală.

Aplicarea „Scenariului” reprezintă una dintre cele mai eficiente modalităţi prin care îţi poţi dizolva sentimentele negative, generând astfel schimbările dorite în fiinţa ta. De ce? Deoarece „Scenariul” se adresează tuturor nivelelor din fiinţa ta (inclusiv experienţelor tale prenatale), tuturor straturilor în care aceste sentimente negative s-au acumulat în ADN-ul tău şi tuturor zonelor (fizică, emoţională, mentală şi spirituală) şi aspectelor (Copilul Interior, Voinţa, Sinele, Femeia Interioară, Bărbatul Interior, Părintele Interior şi Adultul Interior) din fiinţa ta. Practic, tu nu trebuie să ştii care a fost originea sentimentelor tale.

Un principiu absolut fundamental pe care trebuie să îl ai în vedere afirmă că cu cât îmbătrâneşti mai mult fără a-ţi rezolva durerile emoţionale, cu atât mai profunde devin blocajele energetice generate de acestea.

Cred că ai început să înţelegi mai bine importanţa descoperirii şi rezolvării sentimentelor şi gândurilor tale negative. Acestea nu aparţin Adevărului fiinţei tale. Atunci când le-ai creat, tu a trebuit să le depozitezi undeva, aşa că, încetul cu încetul, ele au înlocuit sentimentele tale pozitive primordiale. Aşa s-au născut conflictele tale interioare. Prin rezolvarea sentimentelor tale negative, tu poţi scăpa de aceste conflicte.

Reţine: orice disconfort pe care îl trăieşti are drept unic scop să-ţi atragă atenţia asupra existenţei sale. Partea atotcunoscătoare a conştiinţei tale te informează astfel că a venit timpul să îţi rezolvi sentimentele negative şi să îţi restaurezi sentimentele pozitive şi armonioase. Atât timp cât nu vei face acest lucru, vechile probleme vor continua să iasă la suprafaţă şi să îţi tulbure existenţa prin conflictele pe care le vor crea. Dacă îţi vei transpune în practică intenţiile şi motivaţiile de a-ţi restaura sentimentele pozitive, tu te vei re-conecta cu toate nivelele, straturile, zonele şi aspectele fiinţei tale care s-au simţit divizate sau îngheţate.

Dacă vei înţelege că schimbarea sau rezolvarea sentimentelor negative reprezintă singura modalitate prin care îţi poţi re-stabili sentimentele primordiale – natura ta primordială –, tu vei dori sincer să faci acest lucru. Încercarea de a-ţi regăsi natura divină fără a-ţi schimba mai întâi sentimentele discordante poate fi comparată cu încercarea de a înghesui un articol în plus într-un frigider deja înţesat până la refuz. Prin restaurarea naturii tale primordiale, tu îţi poţi accelera procesul de restaurare a integrităţii tale, avansând astfel de-a lungul călătoriei tale. Altfel spus, îţi poţi restaura amintirea perfecţiunii la nivelul ADN-ului tău.

Apreciază şi fii recunoscător pentru fiecare vindecare a unei părţi din fiinţa ta produsă cu ajutorul „Scenariului”. Încearcă să înţelegi faptul că acest proces de vindecare nu trebuie să fie neapărat grandios sau profund de fiecare dată. Există probabil sentimente care ţi se par minore, dar care trebuie totuşi rezolvate dacă doreşti să îţi regăseşti integritatea primordială.

Foarte mulţi oameni îşi doresc sincer să devină mai buni, manifestându-şi astfel sinele lor real inerent. Ei optează pentru a deveni parte integrantă din soluţie, nu din problemă. Din păcate, ei trăiesc adeseori sentimente care îi fac să se simtă nevrednici sau neacceptabili, adică nişte oameni răi. În continuare, ei se simt ruşinaţi sau vinovaţi pentru că trăiesc aceste sentimente şi nu sunt dispuşi nici măcar să le recunoască. Ei încearcă să le justifice sau să scape de ele, motiv pentru care le îngroapă în subconştient sau pretind că nu există deloc. Aceşti oameni cred că dacă nu se vor mai gândi la ele, sentimentele lor negative vor dispărea de la sine. Din păcate pentru ei, ele nu pot dispărea decât dacă sunt conştientizate şi rezolvate.

Dacă nutreşti sentimente negative, iartă-te pe tine însuţi şi acordă-ţi permisiunea de a avea aceste sentimente fără a te simţi vinovat. Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să le păstrezi, dar trebuie să accepţi faptul că nu poţi avansa fără a-ţi recunoaşte propriile sentimente. Cum le-ai putea rezolva dacă vei continua să le negi? Îţi reamintesc în această direcţie că sentimentele tale nu te fac un om mai bun sau mai rău.

Consideră-te în permanenţă o Fiinţă Spirituală care trăieşte o experienţă umană şi care îşi învaţă lecţiile în această dimensiune.

Prelucrează-ţi aceste sentimente în faţa unei oglinzi şi priveşte-te în ochi. Concentrează-te asupra propriei tale priviri şi rosteşte cuvintele „Scenariului”, până când simţi o schimbare a energiei înlăuntrul fiinţei tale, care te face să simţi altceva faţă de persoanele, locurile, circumstanţele sau evenimentele care te-au făcut să suferi sau să îţi pierzi starea de pace interioară. Aplicarea „Scenariului” în timp ce te priveşti în ochi în faţa unei oglinzi este unul dintre cele mai eficiente instrumente de vindecare a sentimentelor negative.

Dacă ai aplicat „Scenariul” pentru renunţarea la sentimentele negative faţă de o altă persoană, îţi poţi da seama cât de intens a fost gradul de vindecare gândindu-te la acea persoană. Dacă simpla rostire a numelui ei sau simplul gând la ea te face să simţi o stare de disconfort interior, cu siguranţă va trebui să continui procesul de prelucrare a sentimentelor tale faţă de ea. Sugestia mea este să continui să aplici „Scenariul” în faţa oglinzii, până când vei simţi o schimbare plenară a energiei care te conectează cu ea.

Karol Truman – Vindecarea sentimentelor din inima ta, Editura Adevar Divin

Cartea poate fi comandata online AICI

NOTA: ’’Scenariul’’ la care se face trimitere este constituit dintr-o serie de pasi care trebuie urmati conform indicatiilor lui Karol Trumann in cartea ”Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată”, carte pe care o recomand tuturor si care poate fi comandata online AICI.
Fragmente din ”Sentimentele  îngropate de vii nu pier niciodată”, puteti citi pe MinuneMica.ro, AICI.

0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment