Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Amintirea de Sine

Amintirea de Sine

 

“Unele împrejurări sau persoane te pot împiedica temporar. Tu eşti

singurul care îţi poţi pune piedici definitiv.”

– Zig Ziglar –

”Noi nu ne amintim de noi insine. Noi trecem prin viata, executam activitati foarte complicate si nu suntem constienti de prezenta noastra.

Nu suntem constienti de numele nostru, de corpul nostru fizic, de imprejurimile noastre, nu suntem constienti nici de ce facem intr-un anumit moment.

Este nevoie de o lunga perioada de timp in care sa incerci sa iti amintesti de tine, sa iti dai seama de aceasta.

Un soc din afara te pot face pe moment sa iti aduci aminte de tine insuti, strigatul cuiva de exemplu te poate face constient.

Clipele incarcate emotional cum ar fi nasterea unui copil sau moartea cuiva apropiat te pot face sa iti aduci aminte de tine.

Sarcina de a-ti aminti iti poate da un impuls in a-ti aminti constient de tine de cateva ori pe zi.

Ca si om suntem indreptatiti sa ne amintim de noi insine. Este posibil pentru noi. Este dreptul nostru din nastere.

Este jignitor sa trecem prin viata adormiti, impiedicandu-ne intr-o serie continua de intamplari “accidentale”.

Noi ne putem aminti de noi insine. Este necesar sa incepem sa ne adunam. Sa ne adunam toate eu-rile noastre si sa formam un centru gravitational permanent.

Este posibil sa ne luptam sa ajungem la aceasta stare de adunare. Este o stare interioara de nemiscare, de simtire, si de prezenta: Stiu ca sunt aici.

Putem stii acest lucru in pofida multitudinii de ganduri si actiuni instinctuale si emotii care trec prin noi intr-un flux continuu.

Putem sa ne intoarcem la “Eu sunt” si sa ne re-centram in noi insine. “Eu sunt aici”.

Emotiile pot deveni apoi curate, permitandu-i iubirii sa treaca prin noi. Eu sunt.  Totul este bine si toate lucrurile vor fi in regula.
Aceasta necesita practica sustinuta si regulata.

Cand ne amintim de noi insine, timpul incetineste, devine elastic. Fiecare secunda pare infinit mai bogata. Ne conectam la eternitatea fiecarui moment.

Timpul “Chronos-ului” este liniar asa cum il percepem, in adormirea noastra. Timpul Kairos este eternitatea, momentul etern perceput in amintirea de sine.

Amintirea de sine este o stare emotionala.”

sursa: www.aum.ro – un portal cu resurse spirituale pe care il recomand cu drag celor interesati de evolutia psiho-spirituala

3


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. panica doina  February 28, 2011

  ,,amintirea de sine este o stare emotionala”, am sa imi repet bine asta, imi place foarte mult.

  (reply)
 2. ana  March 2, 2011

  …este jignitor sa trecem prin viata adormiti…,sa nu ne bucuram de noi ca suntem acum,aici…Frumoasa aducere aminte !

  (reply)
 3. Napocel  March 3, 2011

  Când ne amintim de noi înșine-ntradevăr timpul devine elastic în cazurile când aranjăm bine aminitirile. Acea elasticitate se concretizează în întinerirea noastră.

  (reply)

Add a Comment