Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Al treilea act din piesa de teatru a vieții

Al treilea act din piesa de teatru a vieții

Batranetea – un cuvant ce ii sperie pe cei mai multi oameni, un subiect pe care cei care inca nu au intrat in acea etapa a vietii lor il evita cu buna stiinta sau pur si simplu il ignora.

De ce este atat de evitat sau de tratat cu ironie – de catre o buna parte dintre persoanele adulte – acest subiect? Pana la urma, batranetea este – sau asa ar fi bine sa fie, in opinia mea – o perioada a intelepciunii, a acceptarii vietii asa cum este ea si o perioada in care sunt vizibile toate transformarile prin care a trecut fostul bebelus, copil, adolescent, adult, matur.

Daca privesti cu atentie in jurul tau, cred ca vei putea sa observi ca exista persoane varstnice care au stiut sa imbatraneasca frumos –  persoane varstnice care nu au urmat in viata lor vreun curs de dezvoltare personala si care sunt vizibil situate pe un nivel frumos de evolutie.

O astfel de persona in varsta, un model de excelenta si de feminitate pentru mine, mi-a marcat viata intr-un mod cu totul special in ultimii 10 ani, printr-o prietenie cu totul aparte – este vorba despre Buni a mea de la Doamne-Doamne, asa cum obisnuiam sa o alint. Un om care mi-a aratat – timp de 10 ani de relatie foarte apropiata, de la suflet la suflet – o iubire cu totul aparte, dar mai ales … ca se poate: se poate sa fii independent chiar daca ai depasit demult varsta tineretii, se poate sa mergi mai departe indiferent de situatiile problematice cu care te confrunti, se poate ca, daca vrei sa iesi cu bine din astfel de situatii, sa actionezi cat se poate de concret si sa iti spui ”mama, nu ma las, trec eu si peste asta!”.

Cu toate ca am avut profesori si invatatori remarcabili de-a lungul timpului – foarte buni pedagogi si teoreticieni, de altfel –  totusi ea este singurul om de la care am invatat, cat se poate de practic, de concret, ca cele mai importante lucruri sunt atitudinea in fata vietii,  libertatea si responsabilitatea asupra propriei vieti. Este singurul om la care am vazut ca se poate sa ramai intr-un echilibru emotional de invidiat  indiferent de ceea ce se intampla neplacut in jurul tau, se poate sa privesti viata cu ochi de copil, curiosi, in orice zi, sa inveti lucruri noi din orice intamplare, zi de zi, se poate sa fii vesel  si optimist daca asta iti doresti, se poate sa iti reinnoiesti starea de spirit si sa o purifici prin cat mai multe plimbari in natura, se poate sa zambesti fara sa iti fie teama ca cineva se uita ciudat la tine.

Mai mult, este singura persoana pe care am vazut-o energizandu-se ”la stejarul din parc”, singura persoana la care am vazut cat se poate de clar ca se poate sa fii respectat fara sa ceri asta, se poate sa te faci iubita fara sa trambitezi peste tot ca ai nevoie de iubire, se poate sa primesti atentia de care ai nevoie fara sa cersesti aceasta atentie si ca se poate sa iubesti foarte mult viata si la 90 de ani, pentru ca varsta care conteaza este varsta inimii, nu cea din buletin. De la ea am inteles cat se poate de clar ca nu trebuie sa astepti sa imbatranesti si ca in viata trebuie sa ai curajul de a face tot ce iti doresti si tot ce face bine sufletului, mintii si corpului tau. Totul este sa ai vointa si ambitia de a-ti trai frumos viata, de a intelege ca ai o singura viata si ca esti responsabil pentru modul in care alegi sa traiesti.

Se poate, ca intr-un mesaj ce l-am primit mai demult pe e-mail …  ca si la 90 de ani poti sa iti pui palaria mov fara sa iti pese de nimeni si de nimic si sa fii fericit. Este singura persoana pe care am vazut-o ca traieste in congruenta si integritate cu ceea ce simte, ce gandeste si ce face, o persoana care a trait cu demnitate, iubind si acceptand viata, asa cum i-a fost data. Si asa a fost inca de cand era mica – mi-as dori sa fim inconjurati de cat mai multe astfel de modele de excelenta. Este vorba despre bunica ce in tinerete, pe vremea cand era ghid montan, a avut cel mai fericit moment din viata sa atunci cand era la Varful Omu, ”singura, doar cu Dumnezeu”.

Probabil ca acum este acolo, cu Dumnezeu … iar eu sunt cea care transmit mesajul sau mai departe: ”Indiferent cat de greu crezi ca iti este, sa nu te lasi!”

Ascultand cu atentie toate povestile de viata pe care cu drag mi le-a impartasit, am inteles ca, pana  la urma, cel mai bun si mai competent profesor sau trainer de dezvoltare personala este … insasi VIATA!

Stiu ca printre cititorii site-ului se numara si persoane care se afla la al treilea act din piesa de teatru a vietii lor – si sunt convinsa ca au ajuns la acest al treilea act datorita frumusetii cu care au stiut sa isi traiasca perioadele de viata anterioare, indiferent de greutatile cu care s-au confruntat. Va sunt recunoscatoare, dragii mei!

Te invit sa nu iti fie teama de batranete si sa incepi de acum sa iti pregatesti de acum cu grija aceasta etapa a vietii – mai ales in ceea ce priveste gestionarea cu grija a amintirilor si a emotiilor, insa si din punct de vedere material si financiar – pentru ca atunci cand vei intra in aceasta etapa, sa te bucuri de tot ceea ce vei fi la acel moment.

Jane Fonda are un discurs excelent despre aceasta etapa din piesa de teatru a vietii, al treilea act. Te invit sa o urmaresti, sa iti dai timp pentru a reflecta, pentru a intelege si pentru a-ti iubi viata!

Cu drag,

Mona

Au avut loc multe revoluții în ultimul secol, dar niciuna nu e poate mai importantă ca revoluția longevității. Trăim cu 34 de ani mai mult decât străbunicii noștri. Gândiți-vă la asta. O întreagă perioadă a vieții adulte s-a adăugat speranței de viață. Și totuși, cultura noastră nu a înțeles ce înseamnă asta. Percepem viața ca fiind o curbă. Asta e metafora folosită. Te naști, atingi apogeul la vârsta mijlocie și decazi în decrepitudine. (Râsete) Vârsta e văzută ca o patologie.

Dar mulți oameni – filosofi, artiști, medici, oameni de știință – privesc altfel ceea ce eu numesc „actul III”, ultimele trei decenii din viață. Ei realizează că asta e o etapă importantă de dezvoltare în viață – la fel de diferită de vârsta mijlocie precum adolescența de copilărie. Se întreabă – ar trebui să ne întrebăm cu toții – cum să folosim acest timp? Cum să trăim cu succes? Care e noua metaforă pentru îmbătrânire?

În ultimul an, am făcut cercetări și am scris despre asta. Și am realizat că o metaforă mai bună pentru îmbătrânire e aceea a scării – evoluția spiritului uman, care ne aduce înțelepciune, împăcare și autenticitate. Vârsta nu e deloc o patologie; e un potențial. Și ghici ce? Potențialul nu e rezervat doar câtorva. Se pare că majoritatea celor care au peste 50 de ani se simt mai bine, sunt mai puțin stresați, mai puțin ostili, temători. Tindem să vedem mai mult asemănările decât diferențele. Unele studii chiar susțin că suntem mai fericiți.

Nu mă așteptam la asta. Am trăit multe episoade depresive. Mă apropiam de 40 de ani, și când mă trezeam de dimineață, primele șase gânduri erau negative. M-am speriat. Dumnezeule, mi-am spus. Voi deveni o babă arțăgoasă. Dar acum, că sunt la mijlocul actului III, realizez că nu am fost niciodată mai fericită. Mă simt foarte bine. Și am descoperit că dacă ai ajuns la bătrânețe și nu o mai privești din exterior, teama dispare. Realizezi că ești tot tu – poate chiar mai mult. Picasso a spus odată: „E nevoie de mult timp ca să devii tânăr.”

(Râsete)

Nu vreau să creez o imagine romantică bătrâneții. Nu există nicio garanție că va fi o perioadă roditoare. Depinde de noroc și de moștenirea genetică. O treime depinde de gene. Și nu prea putem să le schimbăm. Dar asta înseamnă că putem influența 2/3 din reușita noastră în actul III. Vom vorbi despre ce putem face ca să trăim acești ani suplimentari cu succes și cu folos.

Să vorbim despre acea scară, care pare o metaforă bizară pentru seniori fiindcă mulți urcă cu greu scările. (Râsete) Inclusiv eu. După cum știți, întreaga lume e guvernată de o lege universală: entropia, a doua lege a termodinamicii. Entropia înseamnă că întreaga lume se află într-o stare de declin și degradare, curba. Dar această lege universală nu se aplică spiritului uman, care continuă să evolueze – scara – ne întregește, ne face autentici și înțelepți.

Iată un exemplu. Această ascensiune poate avea loc în momentul unei solicitări fizice extreme. Cu trei ani în urmă, am citit un articol în New York Times. Era despre un om pe nume Neil Selinger – 57 de ani, un avocat pensionat – care s-a alăturat grupului de scriitori de la Sarah Lawrence, unde și-a descoperit talentul de scriitor. Doi ani mai târziu, a fost diagnosticat cu SLA sau maladia Lou Gehring. E o maladie groaznică, fatală. Distruge corpul, dar mintea rămâne întreagă. Iată ce scria Selinger în articol pentru a descrie ce i se întâmpla. Citez: „Mușchii mei deveneau mai slabi, talentul scriitoricesc, mai puternic. Îmi pierdeam încet glasul, dar câștigam o voce interioară. Creșteam în timp ce decădeam. Pe când pierdeam atât de multe, începeam să mă regăsesc.” Pentru mine, Neil Selinger e imaginea celui care urcă scara în al treilea act.

Toți ne naștem cu voință, dar uneori ea e înăbușită de greutățile vieții, de violență, abuz, neglijență. Poate că părinții noștri au suferit de depresie. Poate că nu au putut să ne iubească dincolo de succesul nostru în lume. Poate că încă avem acea durere psihică, acea rană. Poate că simțim că multe din relațiile noastre nu s-au încheiat. Și astfel nu ne simțim compleți. Poate că rolul actului III e să ne ajute să ne simțim compleți.

Pentru mine, a început pe când mă apropiam de actul III, la cea de-a 60-a aniversare. Cum trebuia să o percep? Ce trebuia să realizez în acest act final? Am realizat că pentru a ști încotro mă îndrept, trebuia să știu unde am fost. M-am întors și am analizat primele două acte, să văd cine eram atunci cu adevărat – nu cine mi-au spus părinții sau alți oameni că sunt, sau m-au tratat ca atare. Cine eram? Cine erau părinții mei – nu ca părinți, ci ca oameni? Cine erau bunicii mei? Cum s-au purtat cu părinții mei? Acest gen de lucruri.

Doi ani mai târziu am descoperit că, în psihologie, acest proces prin care am trecut se numește „revizie a vieții”. Se spune că poate da un nou înțeles, și limpezime vieții unui om. Poate vei descoperi ca și mine că multe lucruri pentru care te învinovățeai părerile despre tine însuți, nu aveau nicio legătură cu tine. Nu era vina ta; tu erai ok. Și poți să te întorci să îi ierți și să te ierți pe tine. Te poți elibera de trecut. Îți poți schimba relația cu trecutul.

Pe când scriam despre asta, am găsit cartea „Man’s Search for Meaning” de Viktor Frankl. Viktor Frankl era un psihiatru german care a petrecut 5 ani într-un lagăr nazist. Și a scris că, în timp ce era în lagăr, putea să spună, dacă erau eliberați, care din deținuți se vor descurca și care nu. Iată ce a scris: „Ți se poate lua totul în viață, cu excepția unui lucru – libertatea de a alege cum să reacționezi într-o situație. Asta determină calitatea vieții pe care am trăit-o – nu sărăcia sau bogăția, faima sau anonimatul, sănătatea sau boala. Calitatea vieții e determinată de cum reacționăm în fața acestor realități, ce înțeles le atribuim, ce atitudine avem față de ele, ce stare le permitem să declanșeze.”

Poate că scopul principal al actului III e să ne întoarcem și să încercăm să schimbăm relația cu trecutul. Se pare că cercetarea cognitivă arată că dacă putem face asta, apar schimbări în creier – se creează noi trasee neuronale. Dacă în timp ai reacționat negativ la evenimente și oameni din trecut se creează trasee neuronale prin semnalele chimice și electrice trimise în creier. În timp, acestea devin circuite, devin normă – chiar dacă sunt dăunătoare pentru noi fiindcă produc stres și neliniște.

Dar dacă ne putem întoarce și schimba perspectiva, reevalua relația cu oamenii și evenimentele din trecut, traseele neuronale se pot schimba. Dacă putem menține sentimentele pozitive despre trecut, ele devin norma. E ca resetarea unui termostat. Nu experiențele avute ne fac înțelepți, ci poziția vis-à-vis de experiențele respective – asta ne ajută să devenim întregi, ne aduce înțelepciune și autencitate. Ne ajută să devenim ce am fi putut să fim.

Femeile se simt sigure la început, nu? Fetele sunt mai arțăgoase – „Zău, cine zice asta?” Avem putere de a acționa. Suntem subiectele propriilor noastre vieți. Dar adesea, multe, dacă nu majoritatea, când ajungem la pubertate, vrem să ne integrăm în grup și să fim populare. Și devenim subiectele și obiectele din viața altora. Dar acum, în actul III e posibil să ne întoarcem la punctul de plecare și să conștientizăm asta pentru prima dată. Dacă putem face asta, nu o facem doar pentru noi înșine. Femeile în vârstă reprezintă cel mai mare grup demografic din lume. Dacă ne putem întoarce să ne redefinim și să devenim întregi, vom crea o schimbare culturală în lume și va da un exemplu generațiilor tinere ca să își poată schimba percepția despre viața lor.

Vă mulțumesc.

(Aplauze)

Sursa: TED.com

”CAND CORPUL SI MINTEA TA SUNT LINISTITE, SUFLETUL TAU RADE!”

– Osho –

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE MONA GEORGESCU

organizeaza a patra editie a taberei ”SENSE – BEAUTY INSIDE”

– cel mai avansat program de psihologie si dezvoltare personala,

dedicat exclusiv Doamnelor si Domnisoarelor! –

(editia a patra)

Stiu ca fiecare dintre noi reprezinta o Lumina in aceasta lume. Cei mai multi dintre noi nu vad aceasta Lumina, cu pretul de a nu-si putea celebra propria maretie interioara. Nevazand propria lor Lumina, nu pot vedea si impartasi cu ceilalti frumusetea acestei lumi. Sunt foarte multe motive care ne impiedica sa ne vedem Lumina si adevarata valoare, iar cea mai mare majoritate a acestora sunt foarte dureroase.

Dorinta mea este ca fiecare Femeie sa ajunga sa isi iubeasca viata si sa inceapa – la modul cel mai sincer – calatoria de auto-descoperire, de devenire psiho-spirituala, chiar daca aceasta calatorie nu este cea mai usoara dintre calatoriile pe care o Femeie le face de-a lungul vietii sale. Sper, insa, ca aceasta calatorie o va conduce pe fiecare Femeie catre un loc al Armoniei, al Echilibrului, al Linistii interioare si al Bucuriei – un loc pe care il simt ca fiind posibil pentru fiecare dintre noi.

Timp de 4 zile, departe de zgomotul oraselor, sunteti invitate sa experimentati metode practice si eficiente de constientizare a memoriei Sufletului-Corpului, dar si metode de conectare la propria sursa de claritate, de relaxare in interior, astfel incat ”parteneriatul” dintre Suflet-Corp-Minte-Spirit sa fie unul de succes!

Programul intensiv al celor 4 zile are ca scop dezvaluirea constelatiilor emotionale, privirea si intelegerea tiparelor si credintelor limitative care au dus la blocarea energiei naturale a Feminitatii, tipare si credinte care se activeaza in mod automat, impiedicandu-te sa te bucuri de Feminitate si de Viata ta.

Modalitatile de lucru reunesc procedee, tehnici si meditatii din sfera psiho-spiritualitatii, a auto-cunoasterii, optimizarii si evolutiei personale – toate vizand purificarea sufleteasca, corporala si emotionala, conectarea la propria sursa de vitalitate si naturalete, constientizarea si gestionarea emotiilor negative care au produs blocaje in Suflet-Minte-Corp, reprimandu-ne Feminitatea si potentialul natural.

La inceputul acestei vacante de vara, te invit alaturi de noi, la a patra editie a taberei dedicate exclusiv femeilor, la munte, in perioada 11-14 Iulie 2013 – un retreat de vara, pe parcursul caruia vor fi abordate toate subiectele care te intereseaza pentru propria ta vindecare, pentru propria ta evolutie, pentru propria ta devenire psiho-spirituala.

Aceasta tabara este DOAR pentru acele femei care sunt dispuse sa inteleaga ca schimbarea presupune vointa si motivatie, femei care stiu ca transformarea nu este posibila fara efort personal, femei care stiu si isi doresc sa aloce timp pentru un astfel de demers care nu se intampla de la sine. Femei care isi doresc schimbari cu efect pe termen lung, acele femei care isi doresc cu adevarat Transformarea, Vindecarea, Schimbarea si Echilibrul – in viata personala, profesionala si/sau de cuplu.

Experientele de pana acum au fost cu totul aparte, am cunoscut Femei extraordinare si abia astept sa cunosc si urmatoarele Suflete ce vor veni alaturi de noi!

Daca Sufletul tau vibreaza cu invitatia mea si te indeamna sa ni te alaturi, te astept cu multa iubire si caldura la urmatoarea editie a taberei, pentru a incepe intr-un mod cu totul aparte vacanta de vara din acest an si pentru a avea mai multa incredere in noi si in Viata!

Programul intensiv al celor 4 zile este alcatuit din 12 explorari interioare si exercitii de prezenta, constientizare si armonizare

Vom utiliza metode psihologice si de dezvoltare personala care ne vor sustine in acest proces de transformare si de schimbare.

Vom invata sa ne bucuram de viata din nou, intelegand modul in care viata ne este influentata de:

 • atasamente si imagini parentale,
 • dependenta si co-dependenta emotionala,
 • influenta traumelor traite copilarie,
 • violenta in familie,
 • abuzul emotional la care am fost expuse, in diferite perioade de viata,
 • sentimentele de vinovatie pe care le traim, in plan mai mult sau mai putin constient, dar care ne influenteaza viata in mod distructiv, zi de zi
 • auto-sabotori, prejudecati si presupozitii despre viata noastra, in punctul in care a ajuns fiecare.

DE CE SA PARTICIPI LA ACEASTA TABARA DE PSIHOLOGIE SI DEZVOLTARE PERSONALA?

DACA:

 • printre atatea probleme ale vietii de zi cu zi, ai uitat de tine, ai uitat cine esti, ai uitat ca existi in primul rand pentru tine,
 • ti-e frica sa iei deczii pentru viata ta,
 • daca nu stii sa asculti mesajele pe care sufletul si corpul tau ti le transmit sau nu stii inca sa le decodifici,
 • alegerile pe care le-ai facut pana acum nu te reprezinta asa cum ai vrea si nu esti in armonie cu tine, dar iti doresti aceasta armonie,
 • ti-ai ratacit visele printre responsabilitatile vietii de zi cu zi,
 • ai vrea, dar nu ai curaj inca, sa schimbi ceva la tine si sa te indrepti in directia dorita,
 • porti cu tine un dialog launtric, dar inca amani momentul intalnirii cu tine,
 • te-ai abatut de la visele tale,

Atunci, vacanta de vara din acest an iti este data sa o folosesti intr-un mod inedit altul decat cel obisnuit: sa iti amintesti toate aceste lucruri, sa le dai sensul dorit de tine si sa intelegi adevarata valoare pe care emotiile o au pentru Sufletul si pentru Corpul tau.

Pe parcursul celor 4 zile, vom invata sa ne ascultam si recunoastem corpul si simturile, sa ne constientizam si intelegem sentimentele, emotiile, sa realizam ca ele fac parte din armonia fiintei noastre – sa nu vedem neaparat ceva rau in emotiile negative. E nevoie sa ajungem singure la o „concluzie personala” in aceasta directie, nascuta din experienta si intelegere. Pentru ca cel mai mult conteaza cum ne simtim, cum suntem in interior – cu inima inchisa sau dechisa, avand un zid in jurul inimii sau comunicand din toata inima cu viata noastra, cu Universul.

Se spune ca sentimentele ingropate de vii, nu mor niciodata. Intrucat ele nu au o ”supapa” de iesire, se vor ”orienta” catre organele corpului nostru, dezechilibrand energia interna a acestora si putand da nastere la boli, tulburari emotionale (stari depresive prelungite, depresii severe, anxietate, stari de angoasa etc.) si organice (boli cu localizare precisa).

Costul acestei atitudini nu este decat o suferinta psihosomatica (boli, uneori chiar cronice), acesta fiind chiar modul in care psihicul si fizicul elibereaza emotiile negative acumulate.

Intelegand si gestionand in mod sanatos memoria Sufletului – Corpului, Viata ta este in Echilibru, iar tu esti Fericita pentru ca stii cum sa atingi singura acest Echilibru.

Pentru ca tu sa poti atinge acest Echilibru si apoi sa il poti pastra, timp de 4 zile ne vom concentra   eforturile spre transformarea evolutiva, spre optimizarea personala – pornind de la constientizarea blocajelor emotionale si psihologice care ne-au afectat si inca ne afecteaza viata – personala si profesionala.

Exercitiile si tehnicile atent selectate  ne vor permite sa ne recastigam increderea in noi, ne vor ajuta sa ne contactam cu noi insine, trecand cu blandete, delicatete si intelegere dincolo de imaginea de la suprafata si sa re-venim in interiorul nostru atat de minunat, pentru a trimite inapoi, celor din jur, adevarata noastra stralucire.

Dupa cele 4 zile petrecute alaturi de noi, vei invata sa te asculti, sa te conectezi la sursa de liniste interioara, sa comunici cu Sufletul si cu Corpul tau si vei putea sa observi ca in viata ta vor aparea urmatoarele BENEFICII:

•  la nivel fizic: inveti sa iti asculti corpul si mesajele pe care corpul tau ti le comunica,

la nivel emotional: vei reusi sa identifici propriile constelatii emotionale, sa constientizezi si sa accepti ranile copilariei si ale adolescentei, astfel incat sa nu te mai afecteze in prezent si nici in viitor; iti vei restabili echilibrul si armonia interioara,

la nivel mental: vei constientiza impactul trecutului tau asupra actiunilor prezente; vei identifica modelele comportamentale din familia din care provii; vei invata sa inlocuiesti gandirea distructiva cu gandirea constructiva; vei descoperi cum sa controlezi propriile tipare/programe mentale si conditionari; iti vei dezvolta claritatea si intelegerea interioara,

la nivel spiritual: redescoperi Armonia, Frumusetea, Centrarea in propria fiinta si, prin acestea, Alinierea cu tot ceea ce te inconjoara; simti ca faci parte din Univers si ca Universul are nevoie de unicitatea ta.

Scopul tuturor modalitatilor de lucru selectate, este atingerea si pastrarea starii de claritate si linistirea Sufletului si a Mintii – deopotriva.

Depinde numai de noi sa atingem Starea de Echilibru fara a neglija niciunul dintre aceste nivele, astfel incat sa fim mereu in contact cu Sufletul si cu Corpul nostru si in viitor sa nu apara regrete pentru alegerile, hotararile si deciziile pe care le luam acum!

La baza continutului si structurii taberei stau, in primul rand, energia pe care am investit-o cu drag, apoi tot ce am descoperit si am experimentat in propria-mi viata personala si profesionala, pentru a ajunge la Linistea interioara pe care toti o cautam si pentru a primi, cu recunostinta, Armonia, Iubirea si Bucuria in viata mea. Intre aceste etape, calatoria de la intuneric la Lumina, m-a imbogatit emotional, chiar daca nu toate momentele au fost usoare sau placute.

Sunt fericita si simt o bucurie imensa cand vad vibratia vindecarii si trairea autentica a fiecarei experiente minunate pe care o are fiecare participanta pe parcursul acestor zile speciale petrecute impreuna. Toate acestea transpar pe chipurile celor care incep sau continua procesul de transformare si, pentru ca am fost martora acestor momente speciale, sunt recunoscatoare tuturor!

Daca Sufletul tau vibreaza cu invitatia mea si te indeamna sa ni te alaturi, te astept cu multa iubire si caldura la urmatoarea editie a taberei – pentru a incepe intr-un mod cu totul aparte aceasta vacanta de vara, cu un tonus bun, proaspat, cu mai multa incredere in noi si in Viata!

TE INSOTESTE IN ACEASTA INCURSIUNE IN MEMORIA SUFLETULUI SI A CORPULUI:

MONA GEORGESCU – Psiholog clinician, avand o specializare de baza in domeniul psihoterapiei si psihanalizei copilului si adolescentului, formari in domeniul terapiilor  scurte centrate pe solutie, al hipnozei clinice, al consilierii de familie si al intelegerii adolescentilor si metode de lucru cu acestia, precum si o formare ca Master in Programare Neurolingvistica. Trainer de dezvoltare personala, autor de articole psiho-spirituale si fondator al site-ului de explorari interioare MinuneMica.eu, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane, a facilitat cursuri in organizatii multinationale de prestigiu. La cabinetul sau de psihologie din Bucuresti, lucreaza cu adolescenti si familiile acestora, cu cupluri care traverseza perioade delicate si cu femei aflate in dificultate emotionala.

484438_434535686608242_1152591321_n

Mai multe detalii despre trainer AICI.

Fiecare participanta la aceasta tabara, va beneficia de dubla experienta profesionala – ca trainer si ca psiholog – a facilitatorului, de informatii documentate si clare, formulate concret, eficient si cat mai practic, precum si de principii demonstrate de-a lungul timpului. Daca vor fi urmate, toate acestea ofera garantia unei cunoasteri de sine aprofundate pentru fiecare aspect al Intregului Feminin: Suflet-Corp-Minte-Spirit.

TE INVIT SA PORNESTI BOXELE SI SA URMARESTI ALBUMELE EDITIILOR ANTERIOARE:

(editia a III-a s-a desfasurat in cadru corporate si albumul sau nu poate fi facut public)

ALBUM-FEEDBACK EDITIA a II-a (13-15 Iulie 2012),  AICI:

 Feedback2012

ALBUM-FEEDBACK EDITIA I (19-21 August 2011), AICI:

Feedback2011

UNDE ARE LOC A PATRA EDITIE  A TABEREI:

Vom petrece 4 zile minunate departe de zgomotul si de agitatia oraselor, ca si pana acum, la Gura Diham. Un loc prietenos, generos si cu o energie speciala. Vom fi in apropierea zonei despre care specialistii spun ca are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman, o zona in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc, o zona despre care se spune ca ar fi legendarul loc dintre cer si pamant.

CAND: 11-14 Iulie 2013 (4 zile, 3 nopti)

INVESTITIA:

– 195 euro/persoana, daca achitati pana pe data de 15 Mai 2013
– 215 euro/persoana, daca achitati pana pe data de 30 Mai 2013
– 235 euro/persoana, daca achitati dupa data de 1 Iunie 2013

Pretul include:

 • materiale didactice 
 • pensiune completa: cazare + toate mesele (meniu lacto-ovo-vegetarian) + coffee breaks intre ateliere
 • taxa de statiune/salvamont (taxe obligatorii, conform legislatiei)

NOTA: Doamnele/domnisoarele care doresc cazare in regim single, vor achita in plus o diferenta de 105 lei.

Inscrierea este valida numai dupa achitarea unui avans de 50%, restul urmand sa se achite in momentul intalnirii la Busteni, cand vei primi si factura.

CADOU din partea MinuneMica.eu:

Fiecare participanta primeste din partea MinuneMica.eu un Voucher cadou: 30% discount la tratamentele cosmetice oferite de Amaryllis Beauty Salon din Bucuresti.

Numar de locuri: maxim 10 persoane

CUM TE INSCRII?

1. Participarea este garantata doar de achitarea avansului de 50% din taxa mentionata mai sus.

Plata avansului de 50% (echivalentul in lei) se face prin virament bancar in contul:

RO44BTRL04701201R62631XX, Banca: Transilvania S.A. – Agentia Baba Novac, Bucuresti,

Titular: GEORGESCU LUCIA-MONA.

Ca referinta pentru operatiunea bancara, nu uita sa mentionezi: ”workshop”

2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI

Te rog sa confirmi achitarea taxei la adresa mona@minunemica.eu, trimitand copia ordinului de plata, scanata si specificand numele si numarul tau de telefon si numarul de persoane pentru care ai achitat avansul.

3. Diferenta se achita in sala de curs, inainte de inceperea cursului.

INFORMATII:

Mona Georgescu, telefon 0722.501050; e-mail: mona@minunemica.eu

IMPRESIILE CATORVA DINTRE PARTICIPANTELE LA SEMINARIILE si TABERELE MELE

”Aceasta tabara a venit ca o gura de aer proaspat pentru mine, lucru de care chiar aveam nevoie in acest moment al vietii mele. M-am simtit absolut minunat alaturi de niste persoane speciale in mijlocul carora am avut curajul, spre surprinderea mea, sa dezvalui o parte a mea de care nu sunt tocmai mandra 🙂 si sa imi permit sa traiesc emotiile fara a-mi pune bariere. Mi-au placut foarte mult meditatiile active si cele centrate pe chakra inimii, pentru ca am putut sa ne exprimam si fizic si parca totul venea mai usor, emotiile rau si mai intense. ‘’Scrisoare de dragoste catre tine’’ a fost un minunat mod de a incheia acest weekend si chiar daca nu a fost un proces usor, a fost foarte frumos si revelator. Nimic nu e mai frumos decat sa simti iubirea curgand prin/din tine si pentru asta va multumesc tuturor care ati facut parte din experienta mea!” Monica Alexandrescu

”Am pornit in aceasta experienta fara niciun fel de asteptari, dar cu sufletul deschis si incredintata ca ‘’intamplarea’’ de a fi aflat despre aceasta tabara doar cu o saptamana inainte, a fost modul in care Universul imi spunea: ‘’Du-te, este exact ceea ce ai nevoie in acest moment al vietii tale!’’ Si asa a fost! As putea sa iau fiecare aplicatie si explorare in parte, meditatiile active care pentru mine au reprezentat o noutate, dar cea mai mare realizare pentru mine a fost ‘’intoarcerea Acasa’’, faptul ca am constientizat ce inseamna sa fii tu cu tine si cat de putina importanta acordam in realitate acestui lucru, prinsi in valtoarea vitii noastre prea aglomerate, prea ocupate cu nimicuri. Si ca, desi tot timpul avem sufletul ‘’la purtator’’, de cele mai multe ori uitam sa ii acordam atentia cuvenita. Mi-a placut in mod deosebit meditatia chakrei inimii, am simtit cum Universul, cu atata grija si dragoste, este aici, atat de aproape de noi si dornic sa ne scape de ‘’poverile’’ pe care le purtam de atata vreme si carora cu greu vrem sa le dam drumul. Si ca abia asteapta sa ne deschidem sufletul si sa-l incredintam Divinitatii, care stie cel mai bine ce sa faca cu el si cum sa ne implineasca cele mai frumoase nevoi.De la tine, Mona, am invatat (si sper sa tin minte cat mai mult! 🙂 – ca blandetea, bunatatea, lumina si iubirea din privire, ne ajuta sa ajungem la inima celorlalti mult mai usor decat daca incercam sa ne impunem prin forta si sa ii obligam sa vada adevarul … nostru. Plec azi de aici incredintata fiind ca aceste zile petrecute impreuna au lasat urme adanci in sufletul meu, urme de lumina si iubire care imi vor calauzi pasii prin aceasta ‘’minune mica’’ ce se numeste VIATA! Iti multumesc din tot sufletul!” Simona Oana Musca

“Am venit fara nicio asteptare, fara idei preconcepute, fara obiective de atins, fara probleme de rezolvat sau ”cursuri” de bifat. Am venit doar cu o mare curiozitate si cu … o minte deschisa. Sufletul, insa, imi era cam inchis. La inceput. Mi-am pus multe intrebari, m-am blocat de multe ori, m-am analizat, m-am deschis si mi-am propus: am inceput o calatorie in interiorul meu. Am descoperit ca mai am multe de … “descoperit”. Consider ca a fost un punct important de plecare catre mine insami. A fost o “intamplare” a vietii, intamplare pe care o voi pastra in sufletul meu. Multumesc. Si sper sa ne revedem. FELICITARI! (Adriana Z.)

”A fost un weekend plin de senzatii ‘’tari’’ si sensuri noi, pe care le-am putut descoperi doar intr-un cadru complet retras de lumea ‘’zgomotoasa’’, departe de televizor, internet, serviciu, telefon mobil. Aplicatiile cele mai interesante au fost exercitiile de meditatie activa pe fond muzical. Am avut de invatat din experienta si povestile celorlalte participante si ma astept ca in urmatoarele zile sa-mi inseninez orele cu energia calda si generoasa a momentelor de aici.” Mihaela Vlad

”Mi-a placut foarte mult meditatia Kundalini, in special, si mi-a placut ca am facut foarte multe meditatii – inca nu sunt sigura ca imi ies toate, dar ma simt incurajata sa meditez mai des si mai divers. Exercitiile au determinat un inceput de proces de introspectie, mai ales in relatia cu mama si cred ca au initiat procesul de iertare. Mi-a placut muzica aleasa si alegerea chakrei inimii pentru meditatii. As reveni oricand si la seminariile tale si in tabara, pentru ca sunt bune prilejuri de a observa transformarea personala de la un seminar la altul. Ce carti mi-ai recomanda, in functie de blocajele si preocuparile mele spirituale – vindecarea relatiilor cu parintii si a ranilor emotionale dobandite in relatia cu ei: abandonul, in special, si o neacceptare din partea lor a ceea ce sunt, si dorinta mea dea dobandi o independenta emotionala si financiara in relatia de cuplu? Multumesc din suflet, apreciez foarte mult tot ceea ce mi-ai oferit si impartasit!” Alina Mosorocianu 

‘’Mi-a prins foarte bine acest timp petrecut la Gura Diham, in care, cu ajutorul tau am reusit sa ma intalnesc de cateva ori cu mine. M-au ajutat in mod deosebit exercitiile ‘’Scrisoare catre Tine’’ si ‘’Cine esti TU?’’, care au generat un ‘’click’’ important pentru mine. Daca vrei sa publici exemple pe site, mi-ar placea sa impartasesc ‘’Scrisoare de Dragoste catre Mine’’ si ‘’Cine esti TU?’’, care pentru mine sunt acum puncte de sprijin foarte importante pe drumul spre mine insami, pe care am pornit. Multumesc! Si multumesc si Dianei, sora mea, pentru acest cadou extraordinar. Si te iubesc! (Loredana C.)

‘’Draga MinuneMica,

Multumesc pentru aceasta experienta pe care am trait-o foarte intens. Simt ca am creat – sau mai degraba ca m-am conectat – la un spatiu de siguranta in care pot fi eu insami, asa cum sunt, fara masti. Am descoperit parti din mine care m-au cutremurat si parti care m-au facut sa rad, sa ma bucur si sa simt iubire si respect. Am apreciat felul in care s-au succedat exercitiile si meditatiile, si complementaritatea lor. Simt ca am plantat niste seminte minunate, de care imi propun sa am grija si mai departe. Am ras cu toata fiinta mea si am eliberat o parte din blocajele care ma tineau departe de mine. Am eliberat emotii adanc blocate in mine si m-am simtit usurata si recunoscatoare. Am cunoscut niste femei extraordinare, care m-au inspirat si emotionat cu povestile, emotiile si energia lor. Am gustat cu pofta din bucatele alese si din cele aduse de Loredana. Dar mai ales am gustat cu pofta din mine, am redescoperit cheful de dans si de maimutareala. Aaaah, ce bine a fost sa imi dau voie sa ma stramb, sa rad si sa impartasesc imbratisari calde, zambete si iubire. Si, mai ales, am apreciat acel spatiu liber de expresie, fara feedback, doar cu ascultare si intelegere. Pentru toate acestea si pentru restul de lucruri pentru care nu am acum cuvinte, Multumesc! Namaste! (Irina L.)

”Mona, este foarte frumoasa intentia ta! Personal, am o problema despre care nu vreau sa vorbesc… Ajuta-le in continuare pe fetele care vin la tine si  cred ca la anul ma poti ajuta si pe mine, daca nu e prea tarziu … Nu stiu … sunt lovita foarte tare si culmea ca sunt suparata tot pe mine… De ce? Nu stiu … Poate daca te intalneam acum trei ani, alta era situatia mea, alta era iubirea pentru mine si pentru viata. Asta e… Daca ma las ajutata si chiar reusesc, ce se va intampla cu mine? Multumesc pentru intelegerea ta inca o data si succes!” Mariana V.

”Ma bucur foarte mult ca am participat. Nu stiam exact de ce am optat pentru a fi in aceasta tabara. Acum, la sfarsit, dup ace am parcurs toate activitatile desfasurate aici, am inteles. Ma cautam pe mine, iar voi mi-ati aratat drumul catre mine. Multumesc!” (Diana C.)

“Participarea la acest seminar m-a facut sa ma trezesc la realitatea mea si nu a celor din jurul meu. M-a ajutat sa imi descopar nevoile personale. Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a ajutat sa te cunosc.” (Luminita B.)

“Acest seminar a aparut si avut un rol. Nu este nimic intamplator. Multumesc! Ai reusit sa ma faci sa cred ca sunt pe calea cea buna in regasirea de sine. M-ai facut sa ma gandesc si la mine…” (Eliza N.)

“Multumiri pentru orientarea catre noi insine, pentru incurajarea de a ne deschide, pentru deschiderea ta, prin impartasirea de experiente personale, pentru muzica de suflet, pentru o zi de sambata, pentru frumusetea din tine. Toate cele bune si pe curand!” (Camelia S.)

“Acest seminar mi-a placut foarte mult, m-a sensibilizat, m-a inspirat; am avut de invatat o gramada de lucruri noi, am descoperit lucruri noi – despre care nu am stiut niciodata ca exista. Voi mai participa si la urmatoarele etape ale acestui proiect. Iti multumesc! (Daniela B.)

“Un cadru sincer, cald, emotionant, cu oameni frumosi, povesti cutremuratoare, lectii de viata. Intr-o lume tot mai agitata, care alearga din ce in ce mai mult spre exterior, spre material, incepi sa te intrebi cine esti tu, incepi sa te cauti, sa cauti repere la care sa te raportezi, incerci sa gasesti si in ceilalti oameni o bucatica din tine. De aceea, cred ca un astfel de seminar este extrem de util. Sa ne amintim cine sunteM, ce e cu adevarat important. Cel mai emotionant moment a fost cel in care mi-am pus pe hartie gandurile, sentimentele, impresiile printr-o scrisoare de dragoste catre mine. M-am bucurat sa pot raspunde la intrebarea CINE SUNT EU? fara a ma raporta la exterior, la rolurile sociale, la servici, etc. O companie placuta, cu care am multe in comun, si in a caror poveste m-am regasit. M-as bucura sa ne revedem. Multumesc! (Roxana A.)

“Astazi am descoperit la acest seminar lucruri pe care nu le observam, nu le bagam in seama, datorita problemelor cotidiene sau problemelor de familie. Femeia zilelor noastre, care a uitat ca mai exista si ea insasi, nu numai in rol de sora, mama sau bunica. (Aurelia C.)

“A fost creata o atmosfera propice descoperirii de sine, a ceea ce reprezinta fiecare. Cred ca fiecare participanta a avut ocazia sa se redescopere si sa isi analizeze aspectele bune si aspectele rele, oportunitatea indreptarii anumitor aspecte, influentele anumitor masti, neperceptibile. M-ar mai interesa subiecte legate de relatia eu-cei din jur, increderea in sine, depasirea blocajelor interne. Multumesc! (Oana D.)

“Intr-o frumoasa zi de martie, intr-un cadru placut, sub o indrumare atenta, plina de afectiune si competenta, am inceput o introspectie a propriei noastre persoane. Ne-am scos, rand pe rand mastile, ne-am analizat gandurile, sentimentele, ne-am constientizat umbrele. Am aflat cine suntem cu adevarat si am dobandit mai multa incredere, pace, lumina.” (Elena P.)

”Draga MinuneMica,

Nu am cuvinte sa imi exprim emotiile pe care le traiesc acum, la finalul intalnirii. Au fost 4 ore in care mi-am pus fata in fata trairi, sentimente ingropate de vii, rani emotionale pe care le-am constientizat si, nu in ultimul rand, zambete si lacrimi. M-am revazut bebelus, copil, adolescenta, matura … si stiu ca am trecut spre intelepciune cu ajutorul tau si al femeilor extraordinare pe care le-am cunoscut la aceasta retragere in sine. Te rog sa mai organizezi astfel de intalniri, nu am mai intalnit astfel de cursuri pana acum (de fapt, asa cum spui si tu, nu sunt cursuri) si te felicit pentru calitatea indrumarii si ghidarii printre atatea probleme. Esti o fiinta cum rar am intalnit, nu am cuvinte sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca te-am intalnit. Iti doresc tot binele din lume! Te iubesc si ma iubesc, am incredere mai multa in mine si am inteles ca viata mea este minunata asa cum este.” (Luiza S.)

’Multumesc pentru grija aratata, pentru indrumarea mai mult decat profesionista si de cea mai inalta calitate – nu ma asteptam la un astfel de indrumator spiritual … intr-o lume in care este promovata falsa spiritualitate si non-valoarea. Voi reveni cu mult drag si la seminarii si pe site, mai ales ca ma numar printre primii cititori ai MinuniiMici. Insight-urile pe care le-am avut pe parcursul acestui program, au fost cele mai semnificative momente pentru mine si viata mea déjà s-a schimbat. Multumesc din inima! Recunostinta si binecuvantari divine, esti un om minunat! (Carla D.)

 

2


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. aura  May 8, 2013

  Multumesc pentru aceasta postare, e minunata, Minune mica! Ca si celelalte de altfel!
  Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit posibilitatea sa ma simt mai aproape de el, asemenea bunicii. Se intampla in urma cu vreo 35 de ani, in tinerete, la Malaiesti si… mai recent, la Meteora. Sentimentul este sublim si merita sa-I multumesc lui Dumnezeu ca mi-a ingaduit sa simt asa!
  Toate cele bune,
  Aura

  (reply)
  • Mona Georgescu  May 9, 2013

   Cu mult drag, Aura! Stiu acest sentiment si ma bucur ca natura ne arata ceea ce in alt mod este mai dificil sa descoperim si sa simtim!
   Iti multumesc si te astept si in continuare cu articole pentru suflet, pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi!
   O zi frumoasa!

   (reply)

Add a Comment