Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Ai incredere in tine, esti frumoasa!

Ai incredere in tine, esti frumoasa!


Frumusetea si increderea in propria persoana
Foarte multe femei se raporteaza, din nefericire, la standardele de frumusete promovate social, standarde pe care o femeie obisnuita – ale carei preocupari nu sunt doar legate de corp si de imbracaminte – nu are cum sa le atinga. Standardele de frumusete sunt in permanenta schimbare, de la o epoca la alta, astfel incat frumusetea a ajuns sa fie controlata si impusa din exterior; sunt exploatate, prin impunerea unor astfel de standarde, exact nevoile emotionale si psihologice cele mai profunde ale femeilor.
Extrema de nedorit la care se poate ajunge este dismorfofobia tulburare ce afecteaza foarte multe femei si care este caracterizata prin preocuparea extrema pentru un anumit defect fizic imaginar sau un defect fizic minor, preocupare care perturba semnificativ calitatea vietii persoanei.
Persoana ajunge sa isi respinga propriului corp, despre care crede ca este urat, deformat, nepotrivit; de asemenea, persoana care sufera de aceasta tulburare este convinsa ca cei din jur sau vad doar acea parte a corpului care nu-i place si ca este singurul subiect de discutie pe care il au.
Efectele in plan personal, social si profesional sunt severe, persoana respectiva evitand sa iasa in mijlocul oamenilor, suferind de un handicap social major.
De obicei, o astfel de persoana crede ca va gasi rezolvarea ‘’defectelor’’ sale fizice intr-un cabinet de chirurgie estetica.
Tratamentul unei astfel de tulburari nu este in niciun caz unul chirurgical, ci unul care tine de interior, de recladirea, restaurarea fundatiei pe care persoana afectata de aceasta tulburare o are.
Unul dintre aspectele cele mai importante ale acestei fundatii este increderea in sine – pierduta, ratacita, aparent de negasit.
Increderea in sine are legatura si cu teama de imbatranire – despre ambele subiecte vei putea citi in articolul din revista Psychologies, in luna ianuarie 2016.
Articolul ar fi trebuit sa apara in luna noiembrie 2015, asa cum anuntasem anterior, insa tocmai am fost anuntata despre modificarea continutului revistei pentru luna noiembrie, astfel incat vom incepe anul 2016 impreuna 🙂 
Pana atunci , te invit sa citesti AICI materialul referitor la pragul de varsta 40+ pe care femeile il experimenteaza – o analiza psihologica pe care am scris-o la invitatia revistei Psychologies. 
40 de ani este inceputul celei mai frumoase perioade din viata unei femei,
in special sub aspect emotional.
In articolul ce a fost publicat deja in revista online, vei putea gasi informatiile necesare intelegerii problemelor emotionale cu care te confrunti, in functie de palierul de varsta pe care te afli.
Analiza psihologica scrisa pentru Psychologies, are la baza atat experienta profesionala a consultatiilor in cabinet sau online si in tabara SENS, cu femei din fiecare categorie de varsta, cat si experienta personala de viata.
Indiferent de pragul de varsta pe care te afli – Increderea in Sine se poate regasi si recladi – cu rabdare, cu vointa si cu motivarea de a trai o viata sanatoasa din punct de vedere emotional.
Mi-am amintit, in timp ce scriu aceste randuri, ca lui Osho i-a fost adresata urmatoarea intrebare: ”Sunt îngrozitor de urâtă şi am suferit foarte mult din această cauză. Ce ar trebui să fac?
In ”Cartea despre Femei”, publicata de Editura Mix, partener al site-ului www.minunemica.eu, Osho raspunde:
”Urâţenia nu are nimic de-a face cu trupul dumneavoastră. De altfel, nici frumuseţea nu are prea mult de-a face cu corpul fizic. Frumuseţea şi urâţenia corpului fizic sunt aspecte superficiale; adevărul vine din interior. Dacă vă veţi transforma, devenind frumoasă în interior, veţi începe să străluciţi. S-a întâmplat de multe ori: atunci când devine meditativă, chiar şi cea mai urâtă persoană pare mai frumoasă.
Am văzut de multe ori acest lucru întâmplându-se, an după an. Atunci când vin aici, oamenii au feţe complet diferite. Când încep să mediteze, să cânte, să danseze, feţele lor se relaxează. Tensiunile lor dispar. Încetul cu încetul, durerea lor, care făcea parte integrantă din expresia feţei lor, dispare. Ei devin la fel de relaxaţi ca şi copiii. Feţele lor încep să strălucească de o bucurie interioară nouă; ele devin luminoase.
Eu vă pot învăţa cum să deveniţi frumoasă în interior, şi aceasta este frumuseţea reală. De îndată ce aceasta va ieşi la lumină, aspectul corpului nu va mai conta prea mult. Ochii dumneavoastră vor începe să strălucească de bucurie; faţa dumneavoastră va avea întipărită pe ea o luminozitate aparte.
Forma fizică va tinde să devină imaterială. Atunci când graţia începe să curgă în interiorul fiinţei, forma sa exterioară îşi pierde semnificaţia. De aceea, nu fiţi îngrijorată. Meditaţi, iubiţi, dansaţi, cântaţi, faceţi din viaţă o sărbătoare, şi urâţenia dumneavoastră va dispărea. Înălţaţi-vă fiinţa pe un plan superior, şi ceea ce este inferior în ea va fi uitat, căci nu este decât ceva relativ.
Dacă puteţi aduce în fiinţa dumneavoastră o vibraţie superioară, este ca şi cum aţi aduce într-o cameră în care arde o lumânare o lumină mai puternică: lumina lumânării va trece pur şi simplu neobservată. Aduceţi la suprafaţă frumuseţea din interior. Acest lucru nu este nici măcar prea dificil.
În ceea ce priveşte aspectul fizic, eu nu pot face prea multe pentru dumneavoastră; eu nu sunt chirurg plastician. Poate că puteţi găsi vreun chirurg plastician care să vă ajute, dar nu veţi realiza mare lucru. Poate că veţi avea un nas mai scurt, cu o formă mai frumoasă, dar acest lucru nu vă va face mult mai fericită.
Dacă rămâneţi neschimbată în interior, frumuseţea dumneavoastră exterioară nu va face altceva decât să scoată şi mai tare în relief urâţenia dumneavoastră interioară, prin contrast. Treziţi-vă frumuseţea interioară!”
Iar eu, draga mea cititoare, iti spun doar atat: ai incredere in tine, esti frumoasa!
Cu mult drag,
Mona Georgescu,
Psiholog clinician de orientare psihanalitica 
Consilier NLP integrativ pentru Femei. Trainer Dezvoltare Personala
* programari: 0722.501050, lucia_mona_georgescu@yahoo.com

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment