Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Afirmă din suflet, cu iubire, ceea ce îţi doreşti!

Afirmă din suflet, cu iubire, ceea ce îţi doreşti!

Ce sunt afirmatiile pozitive?

Sunt acele fraze benefice formulate la modul prezent şi orientate asupra obiectivelor dorite. Prin folosiri repetate afirmaţiile se imprimă la nivelul minţii subconştiente şi declanşează acţiuni pozitive.

Pentru a asigura eficienţa frazelor benefice, e nevoie ca acestea să fieexersate cu atenţie, convingere, interes şi dorinţă.

Afirmaţiile pozitive nu funcționează precum formulele magice. Sunt mai degrabă instrumente de care te poţi folosi pentru a-ţi schimba viaţa.

Un principiu de bază, întâlnit în învaţăturile spirituale, dar şi în programele de dezvoltare personală şi profesională, susţine importanţa ordonării gândurilor şi a armonizării emoţiilor, aliniere care influnţează decisiv capacitatea de a produce schimbarea în noi şi în lumea înconjuratoare.

Cateva lucruri despre afirmatiile pozitive

Dacă îţi petreci mult timp în compania cuiva care afirmă în mod constant “mă simtgroaznic”, subconştientul tău ascultă această afirmaţie şi o poate asimila, chiar dacă nueşti TU cel care o afirmă!

Alternativ, dacă te afli în preajma celor care vorbesc de fericirea, abundenţa şi sănătatea lor, subconştientul tău va atrage aceste afirmaţii şi va crea programele care să susţină aceste afirmaţii.

Tocmai din acest motiv auzi frecvent motto-uri de tipul: “Înconjoară-te cu oameni pozitivi şi vei deveni şi tu o persoană pozitivă”, sau alternativ, “Evită oamenii negativi, căci te vor deprima.”

Orice cuvânt care descrie realitatea ta psiho-emoţională este asimilat de subconştientul tău, ca şi când ar fi rostit detine însuţi, chiar dacă nu este aşa.

Puterea frazelor benefice te poate ajuta să-ţi transformi viaţa. Precizând ceea ce vrei să devină realitate în viaţa ta, vei percepe mental şi emoţional acele lucruri ca adevăruri, şi indiferent de circumstanţele actuale, le vei atrage în viaţa ta.

Cum functioneaza afirmatiile pozitive?

Subconştientul nostru nu face diferenţa între bine şi rău, pozitiv şi negativ, adevăr şi minciună. Mintea subconştientă asimilează acele informaţii care rezonează în noi şi le transformă în realitate.

Preia fiecare formulare de tip “EU” şi o aplică sistemului conştient de credinţe.

Subconştientului nu-i pasă dacă este sau nu afirmaţia ta, tot ceea ce identifică este informaţia primită.

Evident, nu poţi controla ceea ce gandesc şi afirmă ceilalţi. Totuşi, prin utilizarea frazelor benefice îţi poţi gestiona mai eficient propria viaţă, e ca şi cum ai ocazia de a planta doar seminţele plantelor pe care doreşti să le cultivi în grădina ta.

Astfel, ai posibilitatea de a-ţi dezvolta propriul tău sistem de credinţe, de a-ţi genera rezultatele dorite şi de a fi persoana care doreşti sa fii.

Gândurile tale devin realitate.

Gândurile tale dominante crează contextul actual al vieţii tale. Ceea ce gândeşti şi simţi în majoritatea timpului, va deveni realitate pentru tine.

Prin formularea repetată a frazelor benefice şi a ceea ce îţi doreşti cu adevărat, viaţa ta va deveni ceea ce afirmi.

Câteodata rezultatele apar imediat, alteori e nevoie de mai mult timp. În funcţie de obiectivul tău, uneori poţi obţine rezultate imediate, alteori pot trece zile, săptămâni sau chiar şi mai mult.

Obţinerea rezultatelor depinde de o serie de factori, cum ar fi timpul, interesul, credinţa sau convingerea, emoţiile pe care le investeşti în repetarea frazelor benefice, forţa dorinţei tale şi importanţa pe care o acorzi obiectivului tău.

Este important să înţelegi ca repetarea afirmaţiilor pozitive, preţ de câteva minute în fiecare zi, nu reprezintă o garanţie a succesului tău.

Obiectivul stabilit trebuie să fie aliniat sistemului tău de credinţe şi valori.

Când rosteşti frazele benefice, se pot forma şi gânduri de auto-sabotare, aşa că în loc să le respingi, acceptă-le ca atare şi apoi permite-le sa se îndepărteze.

CUM SA FORMULEZI

Afirmă ceea ce doreşti – pozitiv şi prezent!

Concentrează-te pe ceea ce îţi doreşti să se întample.

Când afirmi, comportă-te ca şi când ţi s-a intâmplat şi trăieşti deja succesul pe care îl doreşti.

De exemplu, concentrându-te pe faptul că ai o durere de cap, aceasta nu dispare, dimpotrivă se va intensifica. În schimb, acceptă faptul că ai o durere de cap şi afirmă: “Acum mă simt mai bine”.

Afirmă ceea ce iţi doreşti ca şi când s-ar fi întâmplat deja – acum şi aici!

Nu îţi formula obiectivele la modul viitor, în felul ăsta vei întârzia atingerea lor: “Voi fi prosper”.

În schimb, afirmă, “Sunt prosper” şi poartă-te ca atare.

Poţi să-ţi scrii afirmaţiile sau să le rosteşti cu voce tare!

Mulţi oameni crează o combinaţie între cele două până când reuşesc să memoreze frazele benefice.

Verbalizând, permitem subconştientului să preia imediat afirmaţia şi să înceapă procesul de răspuns.

Citirea, repetarea afirmaţiilor în gând presupune un proces diferit, pentru că mintea trebuie mai întâi să convertească toate cuvintele în imagini şi apoi să le traducă într-un discurs interior.

Repetarea afirmaţiilor pozitive este foarte importantă!

Afirmă-le de cât de multe ori poţi într-o sesiune sau scrie-le de cât mai multe ori într-o şedinţă. Acest lucru necesită timp. Subconştientului tău îi trebuie timp să audă cuvintele şi să le transmită corpului, directionandu-l uşor către răspunsul dorit.

Afirmă din suflet, cu iubire, ceea ce îţi doreşti!

Dacă te raportezi la corpul, sănătatea şi activităţile din viata ta cu iubire, atunci toate iţi vor răspunde înapoi tot cu iubire.

Andrei Baritchi

Puteti descarca gratuit Ghidul Afirmatiilor, accesand link-ul urmator:

http://www.moreofyou.ca/wp-content/uploads/affirmations_ro.pdf

2


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Mika  June 7, 2011

  imi plac foarte mult genul acesta de articole. lucrurile bune chiar se intampla daca te gandesti constant la ele!

  (reply)
 2. stareadetine  June 10, 2011

  Am citit ieri articolul. Prima impresie a fost ca am mai auzit , am mai citit si am mai gandit de prea multe ori aceste lucruri. Si asa si este. Pentru ca Andrei nu a facut decat sa ne aduca aminte ceea ce noi deja stiam de cand acea energie a batut pentru prima oara in noi si prin noi. Cuvinte simple, accesibilitate si reducere in constient ceea ce subconstientul si inconstientul noi stiau de mult, de foarte mult timp.

  Cu drag,
  StareaDeTine

  (reply)

Add a Comment