Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Adevar – Compasiune – Toleranta

Adevar – Compasiune – Toleranta

Ca parte a seriilor de activităţi ce au comemorat a zecea aniversare a protestului paşnic a Falun Gong împotriva persecuţiei din China, practicanţii din Washington D.C. au organizat expoziţia internaţională de artă ‘Adevăr Compasiune Toleranţă’ în clădirea Rayburn House, clădirea Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA. Mulţi asistenţi din birourile reprezentanţilor şi oficiali din guvern au vizitat expoziţia de artă şi au fost mişcaţi de operele de artă şi de semnificaţia lor profundă.

Expoziţia include 22 de opere de artă create de artişti Falun Dafa, mulţi dintre ei îndurând personal persecuţia. Cele mai multe dintre lucrările de artă sunt bazate pe povestiri reale. Folosind tehnică de pictură tradiţională, artiştii prezintă teme precum: bucuria cultivării, brutala persecuţie, un strigăt pentru conştiinţă, binele este răsplătit şi răul este pedepsit şi dreptatea învinge.

Premiera expoziţiei internaţionale de artă a avut loc în clădirea Rayburn acum cinci ani. De atunci, expoziţia a vizitat peste 200 de oraşe din peste 40 de ţări.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe 12 octombrie a.c. ora 19,30, cuvantul de deschidere fiind rostit de catre acad. prof. dr. Eugen Simion, Directorul Institutului de Literatura „George Calinescu”, presedintele Fundatiei Nationale de Stiinta si Arta.

Vizitatorii vor putea admira peste 30 de tablouri de exceptie, care au impresionat profund publicul din lumea intreaga. Expozitia a avut loc in 14 dintre marile metropole europene in ultimele luni.

Lucrarile expuse au fost create de un grup de artisti consacrati. Prin intermediul practicii Falun Dafa (sau Falun Gong) – o traditie straveche chineza de meditatie si auto-imbunatatire – ei si-au adancit intelegerile spirituale, afland raspunsuri cu privire la sensurile inalte ale existentei. (www.falundafaromania.net).

Expozitia cuprinde patru parti: Frumusetea cultivarii sinelui, Curaj fara compromisuri, Apel la justitie si Triumful dreptatii.

Lucrarile sugereaza in mod poetic frumusetea unei vieti traite dupa un standard mai inalt – o existenta traita in armonie cu principiul suprem al universului. In acelasi timp ele prezinta realitatile sumbre ale inumanei persecutii impuse de regimul comunist chinez asupra aderentilor Falun Gong din China.

In multe tablouri se poate remarca o credinta profunda in divin. Multe dintre ele arata cum in mijlocul torturii si violentei inumane – atunci cand libertatea, demnitatea si bunatatea par eclipsate – prin sacrificiu oameni obisnuiti devin extraordinari.

Lucrarile de arta ilustreaza modul in care puterea credintei bazate pe principii divine straluceste, inzestrandu-i pe cei oprimati cu o vointa si o rezistenta mult mai mari decat calvarurile cu care sunt incercati. 

 Fiintele ceresti din aceasta pictura reprezinta rasele, culorile si culturile. Falun Gong este practicata in peste 114 de tari din intreaga lume, iar practicantii din aceste tari reprezinta toate gruparile etnice si sociale. Cu toate ca Falun Dafa este originara din China, cautarea adevarului si a iluminarii este universala. 

Chemarea inocentei

Chemarea inocentei

Lotusul Pur

Lotusul Pur


0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment