Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Acceptarea in cuplu

Acceptarea in cuplu

Mi se intampla adesea  sa ma vad in pragul disperarii, pentru ca nu stiu cum sa gestionez anumite situatii. Si aici ma refer la interactiuni in cuplu… Ideea e ca sunt aceleasi tipare care apar over and over again.

Si de fiecare data imi spun ca da, data viitoare o sa raspund altfel cand sunt in situatia aia…

Si ma trezesc in aceeasi situatie, pentru ca da ma “trezesc”… e ca si cum nici macar nu stiu cum am ajuns in situatia aia, reactionand exact in acelasi fel.

Asta e una din situatii, insa ele sunt nenumarate.

Ca de exemplu sentimentul ca celalalt nu ma asculta si vorbesc de ceva timp singura. Si evident ca intru in rolul victimei, pentru ca putin mai tarziu sa ma transform in persecutor. Da, frumos dans in cuplu… Spart si intrerupt…

Pentru ca mai apoi sa refuz sa mai intru intr-o alta relatie. Ce rost are, daca oricum ajung in acelasi loc?

Dupa o perioada uit si ma trezesc atrasa intr-o alta relatie. Ma indragostesc si imi promit ca de data asta va fi diferit.

Acum mi-am invatat lectia. Surpriza… lectia o stiu foarte bine. Cum imi dau seama de asta? Procedez exact la fel. Ceea ce nu fac de fapt este de integrez lectia.

Mai mult, ceea ce a aparut pe fundalul tuturor interactiunilor de genul asta din cuplu a fost de fapt ideea de acceptare si abandon. Si constienta… Da, si m-am tot gandit cum ar fi daca am putea avea relatii constiente si nu relatii in care intram cu un “bagaj” imens din alte relatii, din invataturile parintilor, societatii… Si mi-am spus, da insa asta inseamna un efort si consum energetic foarte mare…

De fapt asta spunea mintea mea, care cauta tot felul de justificari pentru a ma impiedica pur si simplu sa fiu. Pentru ca momentele in care sunt, pur si simplu sunt momentele in care am sesizat ca energia mea creste, pentru ca o las sa curga libera. Fara sa ma judec, sa imi fac probleme ca am reactionat cum nu as fi vrut si asa mai departe.

Asta ar fi de fapt punctul de plecare in refacerea traseului… sa incetez sa ma mai judec, sa ma accept asa cum sunt. Pentru ca odata ce ma accept exact asa cum sunt, pot spune ca ma iubesc, ceea ce creeaza premisa pentru o relatie sanatoasa. Va conduce si la acceptarea celuilalt dintr-o zona de iubire neconditionata si lipsa a judecatii, fara a cataloga – o valoare de baza.

Cum ar fi sa putem relationa dintr-o zona de iubire neconditionata si acceptare? Deplin constienti si savurand fiecare moment plini de bucurie si recunostinta pentru tot ce ne ofera clipa? Sa atragem oamenii potriviti cu care sa avem relatii implinite pe toate planurile?

Surpriza e ca da, se poate… iesind din scenariile trecutului, lasand in urma toate dramele cu care suntem familiarizati.

Doi facilitatori senzationali cu experienta in aceasta zona sunt pregatiti sa ne acorde suport in acest proces. Hai si tu sa reinveti cum sa intri in contact cu tine – cu tot ce inseamna asta – si apoi cu celalalt intr-o uniune mistica.

Afla aici mai multe detalii despre evenimentul care incepe pe 21 iunie.

Rezerva-ti un loc ACUM!

Maria Oltean

www.coaching-essence.ro

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment