Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Accepta, schimba sau pleaca – pentru a preveni sau depasi depresia si anxietatea

Accepta, schimba sau pleaca – pentru a preveni sau depasi depresia si anxietatea


Accepta, schimba sau pleaca – este ceea ce ai de facut atunci cand vrei sa schimbi nefericirea cu fericirea, daca vrei sa previi sau sa depasesti depresia si anxietatea.
Trei etape – nu ”trei pasi” in stilul retetelor pentru fericire. Ci trei etape strategice, atent gandite, atent planificate si – foarte important – atent puse in practica: 
  1. ACCEPTA SITUATIA – de foarte multe ori, nefericirea vine din faptul ca ne opunem, ca nu acceptam ceea ce ni se intampla, ceea ce duce la confruntari sau la frustrare neexprimata, insa adunata in timp. A accepta inseamna a privi situatia cu ochii larg deschisi, a privi realitatea asa cum ti se prezinta, fara a o cosmetiza. Cand nu accepti, ai tendinta – de cele mai multe ori – sa cosmetizezi, apoi sa iti exerciti puterea si controlul crezand ca poti schimba ce nu iti place. A te astepta ca realitatea sa se schimbe in functie de ”cosmeticele” utilizate este doar o gluma. Nu, nu se va intampla niciodata.
  2. SCHIMBA-TI COMPORTAMENTUL in cadrul situatiei. Adica repozitioneaza-te in mod adult si cat se poate de ferm fata de situatia/persoanele cu care relationezi si apoi vezi ce ai obtinut, in functie de repozitionarile tale. Fara a te repozitiona in mod adecvat si sanatos pentru tine nu vei obtine ceea ce iti doresti. A-ti schimba comportamentul inseamna, mai intai, a gandi altfel despre tine. Apoi asta se va reflecta in atitudinile si comportamentele tale.
  3. PLEACA atunci cand dupa ce te-ai repozitionat nu obtii schimbarea in bine care sa iti aduca cel putin multumire in cadrul relatiilor/situatiilor. Daca persoanele nu sunt receptive la schimbarile adecvate pe care trebuie sa le faca in raport cu tine, atunci efortul pe care il vei depune doar tu pentru acele relatii va fi dublu si iti va consuma toate resursele. Pleaca, pentru a-ti pastra energia – vei avea nevoie de aceasta energie pentru a-ti reorganiza viata, gandurile si emotiile. Pleaca – pentru a face loc fericirii in viata ta! 
Draga mea, stiu ca iti doresti sa fii fericita si puternica, dar nu mai crezi ca tu esti cea care trebuie sa isi controleze viata. Stiu ca nu mai ai curaj sa faci niciun pas spre fericire, tocmai din cauza convingerii ca ”meriti sa fii nefericita”. Sau din cauza ca ai ajuns chiar tu sa crezi: ”meriti sa suferi.”. Stiu ca nu ai curaj sa te uiti cu atentie la viata ta, stiu ca ti-e teama. Stiu, insa, ca teama poate fi depasita – am trecut si eu, demult, prin acest joc psihologic pe care teama il genereaza in viata noastra, a femeilor. Si mai stiu ca starile depresive si de anxietate prin care treci s-au inmultit si devin din ce in ce mai greu de mascat si de gestionat.
La SENS – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei vom aborda si acest subiect delicat: teama de a ne uita cu atentie la viata noastra si de a lua deciziile pe care trebuie sa le luam pentru noi insene. 
Editia nr.8 are loc in perioada 3-6 August 2017 – vom fi intr-un loc de poveste: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu) – o vila romantica, un taram de poveste. Pentru noi.
Albumul de anul trecut ”Draga Femeie, cine esti TU conteaza” este aici https://www.facebook.com/monageorgescupsiholog/media_set?set=a.1236774839688373.1073741863.100000676053586&type=3 – te invit la o plimbare virtuala, la Boema!
Inscrierile pentru editia din 2017 sunt deschise!
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie la un pret redus, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare. Profita de puterea de a-ti face viata fericita si vino alaturi de noi! 
Le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care au inceput sa se inscrie si te asteptam si pe tine alaturi de noi!  
Cu drag,
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
telefon 0722.501050
e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment