Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

A Iubi prin Tantra

A Iubi prin Tantra

Motto:

,,Nu poti sa fii indragostit fara sa fii iubirea insasi, nu poti sa fii fericit fara sa fii fericirea insasi,  nu poti sa fii intelept fara sa fii intelepciunea  insasi”

Sa traim profund si plenar  aici si acum,  caci acesta este secretul fericirii! Lucrarea de fata se doreste in a te conduce catre constientizare. Indeamna sa ne bucuram  asa cum se cuvine de clipa prezenta.

Tantra ofera privilegiul de a ne regasi pe noi insine. In relatia cu propria viata, cu ceilalti si cu Universul. Tantra ne ajuta sa renuntam la tipare conditionate si sa dam la o parte ceea ce ne impiedica sa traim deplin in bucuria lui aici si acum . A trai inseamna a iubi si a iubi inseamna a trai. Iubirea este sensul vieti si legea vietii. Iubirea este constructiva si creatoare, ea uneste si cladeste.

Iubirea este adevarata viata, iubirea este caldura, este firul de aur ce uneste o inima cu o alta inima, un suflet cu un alt suflet. Iubirea este un principiu regenerator, este substanta pe care o poti utiliza in orice imprejurare cu incredere. Cel care aplica Legea iubirii poate face minuni.  Iubirea este un sentiment unificator, coplesitor. Ea face cu putinta pentru cel ce o traieste plenar, sa resimta  o inefabila  dilatare euforica a fiintei sale si totodata a campului constiintei de la finit catre infinit. Iubirea se manifesta  mai ales prin aspiratia sublima, dezinteresata, profund transfiguratoare si patrunsa de abnegatie catre obiectul sau: o fiinta umana  de sex opus care ne atrage, o anumita persoana asupra caruia simtim in mod spontan imboldul  sa ne revarsam in mod detasat afectiunea sau o colectivitate, o idee sau o valoare, o activitate.  

Iubirea profunda indeamna a face celorlalti numai ceea ce tie ti-ar placea  sa ti se faca

A iubi inseamna a avea grija, a-ti pasa. A avea grija de tine, a avea grija de ceilalti. Iubirea obiectiva ne permite sa ne controlam si sa vedem daca actionam conform iubirii divine. Iubirea sentimentala ne face sa ne atasam si sa ne pierdem obiectivitatea iubirii. Detasandu-ne de sensul uman al iubirii, descoperim sensul divin al iubirii. Cand iubim e bine sa trecem dincolo de aspecte efemere ale personalitatii fiintei dragi. Sa vedem dincolo de ceea ce se ascunde in spatele acestora. Sa ne raportam la calitatile si frumusetea interioara ce se ascund in spatele acestor aspecte, deseori imperfecte. Cu cat vom iubi mai mult o fiinta si ne vom raporta la calitatile ei, cu atat vom ajuta mai mult acea fiinta sa se transforme.

Kahlil  Gibran,  in celebrul poem eseu “Profetul”, descrie intr-un mod inspirat iubirea:

Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul,
Chiar daca drumurile-i sunt grele şi prapastioase,
Si cand aripile-i va cuprind, supuneţi-va ei,
Chiar daca sabia-i ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani, iar cand va vorbeste daţi-i crezare,
Chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile, asemenea vantului din miazanoapte care va pustieste gradinile.
Fiindca precum iubirea va incununa, ea trebuie sa va şi crucifice.
Precum va face sa cresteti, ea trebuie sa va si reteze uscaciunile.
Precum ea se ridica pana la inaltimea voastra, alintandu-va ramurile cele mai fragile care freamata in lumina soarelui
Tot la fel va razbate pana in adancul radacinilor voastre, zdruncinand inclestarea lor cu pamantul.
Asemeni snopilor de grau, ea va secera.
Va treiera  pentru a va descoji.
Va vantura pentru a va curaţa de pleava.
Va macina pana la inalbirea fainii.
Va framanta pana ajungeti foarte supusi,
Ca apoi sa va harazeasca focului sau si sa puteţi deveni painea sfanta la ospatul divin.
Toate acestea vi le va da iubirea, pentru ca, astfel, sa va puteti cunoaste tainele inimii,
şi astfel sa deveniti o parte din inima Vietii.
Dar daca, stapaniţi de teama, veti cauta doar tihna şi placerea dragostei,
Atunci e mai bine sa va acoperiti goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce in lumea fara de anotimpuri, unde veti rade dar nu cu intreaga voastra bucurie
şi unde veţi plange dar nu in toate lacrimile voastre.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita;
Fiindca iubirii ii e de-ajuns iubirea.

Daruiti-va  reciproc unul altuia o imensa fericire

Sa privim iubirea ca pe o celebrare a vietii si sa ne daruim cu totul in relatia de iubire in cuplu in care ne aflam. Acordati-va timp,  cultivati-va  iubirea,  jucati-va  cu propriul corp:  ori al iubitei/iubitului,  nu  lasati  dragostea pe ultimul loc in viata voastra.  Descoperiti  impreuna  arta  imbratisarilor  spontane pline de Iubire si pregnant  mangaietoare in  a prelungi la  nesfarsit extazul in suflet .

Tot  ce se  pierde nu se poate niciodata  repeta.  Ceea ce ati  ratat  sa traiti  cu o fiinta  pentru care simtiti  iubire si care  la randul ei  va iubeste  si  va  adora  nu poate niciodata sa  se repete ulterior ,   intr-un alt  moment cu  o alta  fiinta.

Orice experienta a Iubiri este Unica si Irepetabila.  Traind-o plenar si profund aici si acum,  putem avea experienta  fulgeratoare a eternitatii.

Starile si iubirea pe care se  revarsa prin fiinta care  va iubeste,  umplandu-va  inima cu  emotii si  sentimente inefabile,  reprezinta  de asemenea ceva Unic care se impregneaza pentru totdeuna  in  fiinta voastra.

Fiecare zi,  fiecare clipa  traita cu  fiinta iubita la unison,  nu va mai  repeta niciodata cu o precizie absoluta  micile  conjuncturi sau situatii ale acelei zile,  in care  va aflati  aici  si  acum,  impreuna cu iubitul/iubita.  In astfel  de momente  extatice,  unice,  eternitatea  vi se dezvaluie si  sacrul  irupe brusc in profan.

Pentru ca acest  miracol sa se produca trebuie,  de fiecare  data  sa fiti  atenti,  deschisi  si sa  va  daruiti  in  mod  neconditionat unul  Celuilalt,   adorandu-va reciproc.  In astfel de  momente  exceptionale starea de  libertate  totala  vi  se poate revela.  Dupa aceea, nu veti mai simti exact ceea ce simtiti   aici si acum,  cu o anume fiinta, pentru ca  absolut totul,  fara exceptie este unic si irepetabil.

Sa renuntam la propriile masti

Iubirea este un  fenomen  de care multi oameni  se tem, desi ei  striga sus  si tare ca  iubesc,  totusi  marea majoritate  cand  simt ca  se  “infierbanta apele”  cauta scuze,  ori fug  din calea  ei  tocmai  pentru ca nu stiu ce inseamna  iubirea  adevarata.  Multi  oameni poarta diverse “masti” in social pe care apoi,  cu greu si le pot scoate.

Tantra ne ajuta  sa dam jos aceste “masti de fier”  sa avem destul curaj  in  a oferi propria vulnerabilitate fiintei iubite,  sa acordam celuilalt libertatea de a alege  si sa  ne  asumam responsabilitatea pentru tot ceea ce facem.  Sa recunoastem divinitatea din noi si in persoana din fata noastra.

Cu totii ne dorim sa  avem o relatie de Iubire in cuplu fericita si unica.  Dorim sa gasim calea catre Inima si sufletul fiintei iubite.  Vrem sa primim  Iubire cu aceasi  masura  in care si daruim. 

Totusi a iubi presupune curaj,  o  forta a daruirii de sine,  libertate, sinceritate,  altruism si expansiune.  A Iubi  nu inseamna a fi  posesiv, gelos  si egoist.  Dragostea  este ca un organism  viu,  care se dilata  si  creste atunci cand este bine hranit.  Tantricii spun ca frica atrage frica si iubirea  atrage iubirea.   Asadar,  daca vreti  sa fiti  Iubiti nu  va  ramane alceva  de facut decat sa  Iubiti.                                          

A iubi  nu este un  sentiment fragmentar,  ci este o  dilatare nesfarsita in eternitate.  Chiar daca nu traim  de la inceput in acest mod sentimentul iubirii,  exersand (caci si iubirea se exerseaza) si dand  dovada de  Intelepciune si multa  atentie  putem sa ne  apropiem din ce in ce mai mult de acest ideal sublim  al  iubirii divine.

Sa cultivam Iubirea de Sine

In Orient am fost invatati sa uitam de ,,eu,, si sa ne  gandim in primul  rand la ceilalti.  Dar una din cele mai vechi invataturi  spune ca  dragostea  incepe in sine.  ,,Intr-adevar un sot/sotie iti  este drag/draga  pentru ca,  de fapt,  iti iubesti Sinele… Intr-adevar  intrega lume  iti este  draga ,  dar nu pentru ca iubesti intrega lume , ci pentru ca iti iubesti Sinele,,

Cultivarea iubirii  de sine  este esentiala pentru a fi un partener iubitor. Ideea fundamentala  in  Upanishade este: “Daca nu te iubesti pe tine insuti nu poti iubi nimic altceva cu adevarat.”

Tantricii  ne  invata  sa iubim  atat ceea ce  este cuprinzator atat in noi insine,  cat si  in  ceilalti si  in  intrega  lume.

Afirmatiile referitoare  la importanta  iubirii de  sine  scrise  acum mii de ani  in Upanishade,  sunt surprinzator de  asemanatoare cu cunostintele moderne despre sanatatea psihica. 

Psihologul A. Koslov spune  ca oamenii  ce au o puternica  personalitate  sunt cei  mai capabili sa  iubeasca intens si inaltator.  Prin cunoasterea  cat mai profunda  a propiului “eu”  ne putem darui plenar fiintei iubite,  de fapt actului de  iubire in sine.

Trebuie sa nu uitam  nicicand  ca  iubirea vine de la  Dumnezeu  si tocmai de aceea ea este infinita.  Teama ca nu suntem iubiti suficient de  mult nu face decat sa stopeze  aceasta  revarsare a iubirii.

Dragostea nu se masoara,  nu se pune  deoparte deoarece nimic nu ne apartine –  pentru ca dragostea e  universala si totala.  Chiar de ar cunoaste masura,  in iubire prea mult  nu e niciodata suficient.

Daca ar  cunoaste timpul,  dragostea  ar fi numai o  Duminica,  dar ea  exista in prezent,  a  existat in trecut si  va exista si de acum incolo  intr-o durata unica.  Daca ar cunoste  spatiul  ea ar fi in noi.  Caci daca cei  pe care i-am iubit si pe care i-am pierdut nu mai sunt  unde erau,  ei sunt intotdeauna si pretutindeni acolo unde suntem noi.

Tantra ne arata ca  iubirea  exista  in  noi  si  in afara noastra,  caci indiferent  daca simtim sau nu suntem  legati cu totii de univers,  de fiinte printr-o legatura mult mai profunda decat aceea a simplei necesitati,  aceasta fiind  legatura de dragoste.

Este suficient sa privesti in  interiorul  tau sa vezi cata Iubire este,  cum te inunda ,  cum iti impodobeste inima de lumina,  cum totul in jurul tau se lumineaza de  atata dragoste .  Trimite aceasta Iubire  catre  fiinta la care tii si vezi cum se umple universul cu  voi si  cu dragostea voastra.

Chiar daca pana acum nu ti-ai gasit perechea ,  iubeste cu toata fiinta, caci mai devreme sau  mai tarziu  cineva iti va raspunde. Iubeste cu inima, nu te indoi si nu te opri  in fata nici unui gand,  iar mintea adu-o in inima, ca mai apoi sa fie una intr-alta – inima  in minte si  minte in inima.

Starea de iubire este  esentiala.  In acest sens , Wu Xin  spune: “Singurul alchimist care transforma totul in aur, este Iubirea.  Singura vraja  impotriva mortii, a imbatranirii, impotriva unei vieti plictisitoare, este iubirea.”

Urantia Stuparu

Va propun un sfarsit de Saptamana Tantric si inceputul unei calatorii fascinante in universul tantric.

WORKSHOP :   CURS INTENSIV DE TANTRA

Program:

Vineri  22 Martie 2013:  intre orele  15.30 – 20.00

Sambata, Duminica 23, 24  Martie: intre orele 10.00 -18.00

Locatia: la Bucuresti. Adresa va fi anuntata celor inscrisi.

Numarul total de locuri pentru cursul din data de  22-24 Martie este de 20 participanti. Rezervarea locurilor se face pe baza de inscriere si au prioritate acei care achita un avans.

Persoana de contact: Urantia

Pentru detali si  alte lamuriri sunati la tel:  0723.300093 si 0745.795008

Mail contact: curs_tantra@yahoo.ro

OFERTA PRIMAVERII: 300 Lei

Bonusuri si Beneficii:

– plata unui avans de 200 lei in contul de mai jos, pana la data de 20 Martie 2013, iti asigura participarea la workshop cu 250 lei

– pentru cuplurile casatorite, oferim o reducere de 100 ron

Plata se face cu card sau cu numerar in contul:

IBAN RO84BTRL06401201E74705XX, Banca Transilvania.

Titular: Cristina Stuparu  (cu mentiunea avans curs/luna)

 

 

 

 

 

0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment