Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

8 Martie: Ziua Internațională a Drepturilor tale, dragă Femeie

8 Martie: Ziua Internațională a Drepturilor tale, dragă FemeieDa, știu: in jurul nostru se insista cu Ziua femeilor – însă eu insist cu Ziua Internațională a Drepturilor femeilor – pentru ca aceasta este semnificația zilei de 8 Martie. 
Ziua Internațională a Femeilor a luat naștere ca urmare a protestului muncitoarelor care au cerut reducerea zilei de muncă, salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Iar acest lucru se întâmpla pe 8 martie 1857.
Ziua de 8 martie și-a pierdut din semnificația istorică și politică și, ca in cazul altor zile, semnificația sa a fost schimbata si a devenit doar un prilej pentru ca oamenii să își exprime dragostea și aprecierea față de femeile din viețile lor. Frumos, dar nu despre asta este vorba – asta întreține doar falsul și gunoiul de sub preșurile din sufragerii, intarind puterea asupra femeilor car sunt cumparate cu flori si cadouri, in loc sa li se ofere comportamente civilizate, adecvate zi de zi. Este un cerc vicios, intretinut de ambele parti, insa.  
Totuși, Organizația Națiunilor Unite și ONG-urile feministe atrag atenția că această zi ar trebui să amintească de greutățile sociale și economice cu care femeile din întreaga lume se confruntă zi de zi. Din nefericire, această zi a ajuns să glorifice in maniera mai subtila, ce-i drept, exact ceea ce nu se mai dorea a fi glorificat: supunerea, abuzul, dominarea, puterea asupra femeilor. 
Dragile mele, 8 Martie nu are legătură cu cadourile, cu băutul până vă faceți pulbere, nu are legătură cu datul din fund și nici cu bârfele despre bărbați.
8 Martie are legătură cu drepturile voastre, dragi femei. Are legătură cu demnitatea voastră – pe care nu doriți să o învățați, cele mai multe dintre voi. Drepturile pe care le aveți, le aveți datorită unor femei de ale căror nume nici nu ați auzit. Și nici măcar nu va interesează să le aflați.
Dragi bărbați, încetați cu cadourile – dacă acestea nu sunt însoțite permanent de respect, bun-simț, politețe, limbaj decent și comportamente adecvate, puteți să nu cumpărați nici un cadou. Dacă l-ați cumpărat, puteți să-l aruncați la gunoi. 8 Martie este despre drepturile tale, dragă femeie: in relația de cuplu, in relația cu părinții tăi, cu prietenii tai, in relațiile cu clienții tai – dacă lucrezi pe cont propriu, in relația cu colegii și cu șefii – dacă ești angajată, și inclusiv in relațiile online pe care le menții pe această rețea de socializare cu toți X-ulicii pe care ar trebui să-i blochezi instant, nu să-i bagi in seamă.
Draga mea, nu ar trebui să primești acele flori, acele cadouri – dacă ele vin din partea abuzatorilor din viața ta, adică din partea celor care nu îți respectă drepturile și îți terfelesc cu mare plăcere demnitatea, ocazional sau zi de zi. 
Adică: partener, șefi, colegi, părinți, alte rude, clienți, etc. Aruncă la gunoi cadourile și florile, de față cu ei. Nu te mai preface că te bucuri. Dacă nu vrei să le arunci la gunoi, dă-le înapoi – cu mesajul foarte clar că tu nu te prostituezi primind flori și cadouri de la abuzatori și că ai pretenția ca ei să își schimbe radical comportamentele față de tine. Fă asta. Ai curaj?
Drepturile tale, draga mea. Ceilalți “te citesc” după comportamentele naive, după pozele filtrate din care transpare naivitatea, după postările ieftine, așa că ei își permit luxul de a-ți spulbera drepturile. Dar tu de ce permiți ca acest lux să aibă loc?
Îți spun imediat de ce: veriga lipsă din viața majorității femeilor este educația relationala. Într-o lume in care mitocănia – inclusiv cea frumos mascată – este norma, într-o lume in care tulburările de personalitate au căpătat amploare și există șanse uriașe să devii victima unui astfel de personaj perfect diagnosticabil psihiatric tu îți mai permiți luxul de a nu te educa, de a nu te informa și de a rămâne naivă?
Am primit in ultimele zile mai multe mesaje pe e-mail, din partea unor femei aflate in situații îngrozitoare de abuz. Bătăuși, alcoolici, dependenți de droguri, pariuri, pornografie și jocuri de noroc, plini de boli cu transmitere sexuală pe care le-au oferit femeilor, dacă acestea sunt atât de naive, nu folosesc prezervative, nu-i trimit la analize, nu se duc nici ele la analize ginecologice și nu refuză sexul fără prezervativ. Asta e oferta de pe piața – de ce o accepți in condițiile lor și nu pui condițiile tale in prim-plan? Da, un număr uriaș de femei asta aleg. Ii întrețin cu bani, din munca lor. Le achită datoriile făcute in stânga și in dreapta. Sunt bătute. Cu ei fac copii. Sunt bătute din nou. Ajung singure in abuz. Asta trăiesc femeile – cele mai multe. Pentru că au instincte lezate, drepturile le sunt cu ușurință spulberate.
Dragă femeie, ce-ți faci? Ce-ți tot faci? Unde ti-e demnitatea? Cât de jos te cobori?
Vino la SENS – bootcamp anual pentru Femei (Bran), între 5-8 August 2021, și vei înțelege, in acest program foarte structurat, ce înseamnă drepturile tale și cum ți le manifești – indiferent de context (personal, social, profesional) Te aștept cu drag – pentru că cine ești tu contează! Dar nu e suficient să știu doar eu acest lucru – este necesar să înveți concret ce înseamnă că tu contezi.
Adică să înveți mai mult decât o înșiruire de cuvinte și diverse bla-bla-uri de ici, de colo. Haide, te aștept alături de mine – pentru a le arăta chiar tu celor din viața ta că cine ești TU… chiar contează! 🤗💛
🌷 4 zile de lucru intens cu tine însăți: 4 zile cu un program structurat și foarte complex în care vei putea să înveți totul despre relații, astfel încât să sedimentezi cu ușurință noile informații corecte – in ciuda disconfortului de a-ți vedea viața prin lupa corectă
🌷 4 zile in care înveți să separi sentimentele de relație și, astfel, să te ajuți și să te protejezi singură in fața consecințelor confuziei între iubire și relație/căsătorie. Tu ești prima care trebuie să învețe sa se protejeze de consecințele propriilor neatenții sau greșeli – abia apoi familia, prietenii sau politia, dacă este cazul.
🌷 4 zile pentru tine, pentru a începe să dobândești calitățile ce definesc feminitatea completă și puterea interioară feminină.
🌷 4 zile pentru tine, dacă ești interesată de propriul tău proces de autocunoaștere, vindecare/recuperare, dezvoltare personală si educație relațională
🌷 Până în luna August nu mai este chiar foarte mult – dacă încă nu v-ați rezervat locul la categoria de preț lazy bird, încă mai puteți face acest lucru până pe 1 Mai 2021.
🌷 Detalii pentru participare, aici: http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-anual-pentru-femei-5-8-august-2021-bran-ed-12/
🌷 Află, tot din link-ul de mai sus, ce înseamnă SENS, din testimonialele primite pentru cele 11 ediții anterioare din partea unor minunate femei
🌷 Pentru înscriere sau dacă îți dorești să te programezi pentru a lucra individual împreună cu mine, îmi poți scrie pe adresa de e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com sau mă poți contacta telefonic 0722.501050
🌷 Află de aici de ce ai nevoie de SENS: http://www.minunemica.eu/de-ce-ai-nevoie-de-sens/
🌷 Citește articolul Prevenție prin educație relaționala pentru copii, femei și bărbați: http://www.minunemica.eu/da-preventie-prin-educatie-relationala-pentru-copii-femei-si-pentru-barbati/
🌷 Citește articolul Reset-ul de care și tu ai nevoie, aici: http://www.minunemica.eu/invata-cum-sa-separi-sentimentele-de-relatii/
🌷Răsfoiește albumul foto al editiei nr. 11, SENS: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3470149346350900&type=3 
🌷 Într-o lume în care abuzul și violența domestică sunt in creștere, iar educația relaționala a femeilor este inexistenta si tratată cu indiferență chiar de către femeile aflate in relații abuzive – tu chiar poți alege SENS. Poți alege să te educi într-un mod nu doar util, ci și foarte plăcut. Îți garantez că vei avea parte de o experiență minunată cu efect pe toată durata vieții tale.
🌷 Alege comunitatea de femei pentru care educația relațională este o valoare.
🌷 Alege demnitatea – o valoare care niciodată nu se negociază.
Avem atât de multe lucruri frumoase, noi, interesante și utile de făcut împreună timp de 4 zile! Indiferent ce alegi – să lucrăm individual sau să participi la SENS, te aștept cu drag!
Până atunci, te invit să citești aceste articole: 
NU EXISTĂ VINDECARE FĂRĂ SCHIMBARE
GRANIȚELE SUNT UN SEMN DE SĂNĂTATE, DE IUBIRE DE SINE ȘI DE NORMALITATE
Mona Georgescu
Consilier NLP integrativ 
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
Programări: 0722.501050, lucia_mona_georgescu@yahoo.com
🍃Hai să lucram împreună:  www.minunemica.eu/cine-scrie/ 🍃

(sursa imagine articol: internet)

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment