Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

40 de ani: inceputul celei mai frumoase perioade din viata unei femei

40 de ani: inceputul celei mai frumoase perioade din viata unei femei


Draga mea Cititoare,
De curand, revista Psychologies m-a invitat sa scriu o analiza psihologica a femeii, pe grupe de varsta – mi-a placut foarte mult tema propusa si sper ca articolul sa ajunga la cat mai multe femei!
In articolul din revista, vei putea gasi informatiile necesare intelegerii problemelor emotionale cu care te confrunti, in functie de palierul de varsta pe care te afli. Analiza are la baza atat experienta profesionala a lucrului in cabinet, online sau in tabara SENS, cu femei din fiecare categorie de varsta, cat si experienta personala de viata. 
In editia de tipar a revistei Psychologies pe luna noiembrie 2015, poti citi integral aceasta analiza, din care am extras pentru site doar analiza psihologica a femeii in varsta de 40 de ani. Revista poate fi cumparata de la chioscurile de ziare, incepand cu 29 Octombrie 2015.
40 de ani este inceputul celei mai frumoase perioade din viata unei femei,
in special sub aspect emotional
Vorbim despre femeia care, in baza experientelor din etapele anterioare, traieste din ce in ce mai mult in acord cu valorile sale, cauta armonia in viata, indiferent ca vorbim despre viata de cuplu, familie, viata profesionala sau cea sociala.
Este femeia care si-a integrat atat femininul cat si masculinul, ca aspecte care fac deopotriva parte din ea. Femeia care stie ca fericirea nu pica din cer si pentru a fi fericita trebuie sa depuna efort.
Femeia de 40 de ani stie foarte clar ce greseli nu mai vrea sa repete, devine mult mai selectiva, este mai atenta la viata sa cu tot ce inseamna asta.
A invatat sa se repozitioneze in mod sanatos fata de oameni, tinde sa devina o femeie din ce in ce mai constienta de sine, de valoarea ei.
Se afla in contact cu corpul sau, stie sa ii asculte mesajele, reuseste sa traiasca din ce in ce mai centrat, isi doreste sa isi cunoasca din ce in ce mai bine viata emotionala sau a inceput sa se indrepte spre sine prin autocunoastere si dezvoltare personala.
Apreciaza si valorizeaza libertatea interioara, demnitatea si frumusetea interioara, fara a renunta la grija exterioara, pentru sanatate.
Stie ca ea este cea mai importanta persoana din viata sa si ca nu sacrificiul trebuie sa stea la baza relatiilor, ci respectul, increderea si dorinta de a evolua.
Are deja un stil de viata, de gandire, o anume conduita in mediul sau si in societate, a ajuns prin propria sa munca pe un nivel social si profesional in care ii este foarte bine.
Ea se afla in etapa in care si-a asumat trecutul prin acceptare si vindecare, isi cunoaste nevoile emotionale, vede lucrurile in mod matur si isi traieste viata in mod asumat, responsabil.
Isi accepta vulnerabilitatea, nu isi ignora emotiile negative, se iubeste pe sine si, daca este in cautarea unui partener de cuplu, isi doreste un barbat cel putin la fel de evoluat ca ea.
Nu cauta relatii in care sa fie dependenta, si nici nu ii plac barbatii dependenti. Investeste corect in relatii pe care stie sa le configureze in mod echilibrat.
Este flexibila, deschisa, un atent observator in raport cu ce se intampla in viata sa, calma din punct de vedere emotional, profunda din punct de vedere intelectual, contemplativa si analitica pentru a nu cadea prada emotiilor trecatoare.
Este deja autoarea propriei sale povesti, planificandu-si  frumos viata, stabilindu-si prioritati si obiective personale, nu numai profesionale.
Continua lectura articolului, aici: http://www.psychologies.ro/cunoaste-te-2/analiza-psihologica-cum-gandesc-si-cum-sunt-femeile-la-20-30-40-50-de-ani-2147381
Multumesc frumos, Catalina Andreea Cristescu, pentru invitatia de a colabora cu revista Psychologies! 
Dragi Femei de orice varsta, va doresc din tot sufletul sa ajungeti sa va cunoasteti din ce in ce mai bine si sa fiti fericite cu propria persoana, sa fiti multumite de alegerile voastre, iar sufletul sa va fie in Armonie – este tot ce conteaza!
Cu mult drag,
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala

banner cabinet

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment