Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Supa Magica

Supa Magica

 

 

O supa magica, asa cum doar mama stie sa faca …

Lectura placuta!

Peter se juca la computer cand a auzit-o pe mama sa chemandu-l la bucatarie. “Vino sa-ti mananci supa, fiule” spuse ea.

“Nu acea supa, iar!” se gandi baiatul. “M-am saturat de ea! De ce trebuie sa fac ce nu-mi place? Imi doresc sa existe un buton la computer care sa faca supa gustoasa.”

Dintr-o data, peretii camerei au inceput sa se evapore si imediat s-a trezit intr-o temnita  semi-intunecoasa.

“Buna, Peter!” auzi el. O persoana ciudata, cu barba lunga statea alaturi.

“Acest loc, pe care il vezi in fata ta, este locul in care este  produsa si pastrata toata iubirea, de la toti oamenii din lume. Noi, gnomii, creem aici iubirea, in magazinele noastre si o pastram in zona de depozitare. Nimeni, in afara noastra, nu stie de unde vine iubirea si unde poate fi gasita.”

Baiatul a fost atat de zguduit de ceea ce tocmai s-a intamplat, ca abia a putut vorbi.

“Iubire, spui? Iubire pentru ce ?” intreba, dupa ce ii reveni respiratia.

“Iubire pentru absolut orice”, raspunse gnomul.”Chiar si iubirea ta pentru jocurile pe computer vine de la noi!”

“Imposibil!” obiecta baiatul.

“Spune-mi, atunci, de ce simti uneori dorinta sa te joci si alteori, nu? De ce intr-o zi iubesti un lucru, iar in alta zi, pe altul? Raspunsul este simplu: noi, gnomii, controlam toate acestea”, explica  omuletul, cu calm.

“Dar asta nu-i corect!”  exclama Peter.

“De ce nu? Noi avem grija de acest sentiment si il pazim zi si noapte. Nimeni nu il poate fura sau distruge. Si, o data in viata, toata lumea ajunge aici si primeste sansa de a decide destinul iubirii lor. Azi este randul tau.”

Cum gnomul il conduse pe baiat spre adancul temnitei, Peter observa frumoasele vitrine din lemn ce erau asezate de-a lungul peretilor.

“Priveste, aici este locul in care este depozitata toata iubirea ta” spuse elful si se opri in fata uneia dintre vitrine. Deschise usa si lua in mana un vas mic, facut din sticla intunecata.

“Vezi, acest vas are numele tau intreg pe el. Ia-l, dar, te rog, fii atent.”

“Si ce urmeaza acum?” intreba baiatul.

“Acum vine partea cea mai importanta. Acolo, dupa colt, este un vas foarte special. Continutul sau este potrivit pentru oricine, dar, din pacate, este aproape gol. Oricine poate adauga iubirea sa in acest vas, insa cu greu face asta vreunul. Trebuie sa decizi ce faci cu vasul tau: il pui inapoi in vitrina  sau oferi continutul lui celorlalti.”

“Dar ce ar trebui sa daruiesc? Ce va mai ramane prntru mine, atunci?”  intreba Peter, intorcandu-se catre gnom.

Oricum, nu auzi raspunsul la intrebarea lui, pentru ca gnomul disparu dintr-o data.

“Ce sa fac?” se intreba Peter. “ Ar trebui sa daruiesc si sa raman fara niciun pic de iubire pentru fotbal… inghetata. … carti …?! Poate ca sunt oameni in lume care nu iubesc nimic? Poate ca ei nu iubesc nici macar jocurile pe computer? Ce nefericiti trebuie sa fie!!!”, se gandi baiatul.

Si, dintr-o data, si-a dat seama!

Daca te gandesti, obiectele nu conteaza deloc. Cel mai important lucru este iubirea. Era clar: trebuia sa-si imparta iubirea cu ceilalti!

“Ai absoluta dreptate, copile!” spuse vocea gnomului, de la departare si Peter se trezi iar in camera sa.

“Ti se raceste supa, fiule” spuse mama.

Peter se grabi spre bucataria plina de aroma ce se ridica dintr-o farfurie alba de pe masa. Inghiti cu grija o lingura din lichidul cald.

Dintr-o data, in loc de gustul obisnuit al supei care nu-i placea, a simtit ceva indescriptibil si minunat.

El a simtit din ce era, de fapt, facuta supa: din iubirea calda si tandra a mamei sale.

Michael Brushtein

material primit pe e-mail

 

 

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment