Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Nimeni nu stie

Nimeni nu stie

Nimeni nu ştie ce se ascunde dincolo de un chip zâmbitor sau dimpotrivă, împietrit. Nimeni nu ştie ce lacrimi se preling de acolo, dinăuntrul fiinţei tale, că-s de bucurie, că-s de fericire… nu contează… important e că ai lacrimi.

Important e că ştii să plângi. Important e că ştii când să râzi.

Important e tot ce pleacă din sufletul tău OMULE şi nu fi trist: întotdeauna Dumnezeu se întoarce la tine şi îţi face cu ochiul. Nimeni nu îţi ştie suferinţa şi nimeni nu are cum să ţi-o înţeleagă cu adevărat. Uneori e alături de tine pentru că într-adevăr ţi-e prieten, alteori e alături de tine pentru că are interes să îţi fie prieten.

Nimeni nu se bucură pentru clipele tale frumoase aşa cum ţi-ai dori. De aceea e mai bine să le împarţi cu cine nimeni nu ştie, pentru că tot un alt nimeni te va invidia pentru iubirea care îţi este dăruită şi cine ştie, din păcate, într-o zi vor apărea cuvintele provocatoare, bârfa, ranchiuna. Adică cine eşti tu să fii atât de frumos recitat, curtat, iubit şi alţii nu?

Nimeni nu ştie că tu nu vrei de la viaţă decât simplitatea existenţei în tot farmecul ei, nimeni nu ştie că ţie îţi trebuie atât de puţin ca să fii fericit, nimeni nu ştie că tu vrei numai să fii iubit, acolo, de cineva pe care nimeni poate nu ar dori-o lângă tine.

Nimeni nu ştie că ai aripi de înger în zborul tău către împlinire când cineva îţi duce lipsa, când cineva chiar îţi poartă de grijă, când cineva te întreabă cel mai simplu lucru din lume: „hei, ce mai faci?”

Nimeni nu ştie că tu vrei mai mult, şi mai mult, tot mai mult, ca să arăţi ce poţi şi cât poţi şi doar un suflet curat îţi va citi inima, ambiţia, ba chiar şi concluzia că până la urmă, eşti ok.

Nimeni nu ştie că ai pretenţii de la tine doar ca să poţi dărui o fericire în doi. Nimeni nu ştie că vei reuşi pentru că ai încredere în tine, în ceea ce ştii chiar tu că poţi face.

Nimeni nu ştie că tu ai uneori prieteni pentru ceea ce poţi şi alteori ai alţi prieteni doar pentru ceea ce poţi face numai pentru ei.

Nimeni nu ştie că exişti, decât dacă-i provoci. Când vei izbuti, nimeni nu te va observa prea curând. Când vei greşi, o lume întreagă va fi cu ochii pe tine.

Nimeni nu ştie că poate adormi nopţile târziu în zbuciumuri fără sfârşit şi alteori adormi la fel de târziu din grija pentru fiinţa pe care fiecare nimeni o ştie, dar niciodată nu o va cunoaşte ca tine.

Nimeni nu este perfect. Dar orice nimeni are impresia că este perfect.

Nimeni nu ştie că sinceritatea sufletului tău este chemată de puritatea altui suflet.

Nimeni nu ştie când se vor uni aceste suflete într-unul singur. Dar nimeni nu ştie nici că ele se vor uni, într-o bună zi.

Nimeni nu ştie atât de multe lucruri despre tine încât să-şi permită să vorbească despre tine în lipsa ta.

Nimeni nu ştie că matematica nu are nicio legătură cu socotelile inimii tale, dar nimeni nu ştie că ai raţiunea ta proprie fiindcă nimeni nu ştie cât te lupţi ca să arăţi cum ştii să iubeşti.

Nimeni nu ştie, nici măcar tu, că nu aştepţi nimic din partea nimănui.

Nimeni nu ştie că totuşi…ai fi atât de fericit să primeşti ceea ce nimeni nu a crezut vreodată…

Nimeni nu ştie că ai scris toate astea pentru toţi care au citit. Dar nimeni nu ştie că cineva ar putea citi mult mai atent.

Şi nimeni nu ştie că doar acel cineva va fi prieten cu toată lumea, însă nu va uita niciodată să fie mai întâi cel mai bun prieten al lui înainte de toate.

Şi în sfârşit, nimeni nu ştie că totul poate fi realizat în viaţă, că nimic nu-i prea târziu, că dacă ţi-ai pus în cap să faci un lucru, când te vei răzgândi vei pierde.

ADRIAN MELICOVICI

melicovici.wordpress.com  


4


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Melicovici  October 20, 2011

  Multumesc din suflet, MINUNE MICA pentru promovare, ma bucur ca au ajuns la tine randurile mele, sunt fericit cand cineva stie sa citeasca bine inauntrul meu.

  (reply)
 2. petronela  October 21, 2011

  va multumesc din suflet amandurora!!va iubesc!

  (reply)
 3. fotograf nunta diana  October 22, 2011

  foarte frumos!felicitari!

  (reply)
 4. Suflet ratacit...  April 1, 2012

  Multumesc… Intradevar, nimeni nu stie ce e in sufletul nostru… Uneori, am impresia ca…nici eu nu stiu. Si atunci ma intreb de ce ne privesc ceilalti si ne vad doar pentru ceea ce insemnam intr-un anumit moment? De ce ne spun cuvinte goale de sens? Ne mint pe noi, insa de fapt se mint pe ei insisi. De ce ne mai cer o parere, cand nu ne accepta asa cum suntem fiecare din noi? De ce vor sa ne schimbam?
  Sunt multe intrebari pe care mi le-am pus, carora am incercat sa le dau un raspuns…Uneori, cred ca am gasit raspunsul corect ( ptr. mine, nu acel corect absolut, caci ce mi se pare mie bun/corect, ptr altii poate nu e asa) si atunci m-a cuprins o stare de liniste, m-am impacat cu mine… Alteori, am cautat un ajutor pentru a intelege si, spre dezamagirea mea, un preot mi-a spus sa ies din biserica…Aveam 25 de ani atunci…
  Iti multumesc pentru tot ceea ce am descoperit, am citit si am invatat…MULTUMESC !!!

  (reply)

Add a Comment