Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Mantra Frumoasei Tara Verde

Mantra Frumoasei Tara Verde

 

Frumoasa Tara Verde

O mantra foarte populara incantata de budisti pentru a inlatura obstacolele stanjenitoare din viata de zi cu zi este mantra frumoasei Tara Verde – femeia Buddha, despre care se spune ca s-a nascut din lacrimile lui Buddha cel plin de Milostenie.

Semnificatia mantrei: Aceasta mantra reprezinta stadiile progresive ale mantuirii, astfel:

– Om – natura imperfecta a fiintei umane

– Tare – semnifica salvarea de primejdii si suferinte

– Tuttare – reprezinta indreptarea spre calea spirituala

– Ture – desavarsirea caii spirituale

– Svaha – inseamna “fii binecuvantat”

Frumoasa Tara Verde este o zeitate foarte iubita de budistii tibetani, practicarea elogiilor catre aceasta fiind pline de puteri si creind o amprenta foarte intensa in constiinta celui care le rosteste.

Numele sau are ca radacina cuvantul tar, ce semnifică în limba tibetană ”a traversa, a face legatura”, putand fi interpretat şi ca arbore care isi indreapta ramurile spre stele.


 

 

Originea Frumoasei Tara Verde

In timpuri stravechi, cu zeci de mii de ani in urma, traia o printesa al carei nume era Luna-plina-de-intelepciune-si-cunoastere.

Printr-o practica spirituala sustinuta, ea a reusit sa obtina corpul spiritual al Fiintelor Iluminate (boddhicita) si, astfel, a devenit un Buddha in viata.

Cativa inţelepti de atunci i-au cerut sa transmita darurile sale spirituale altei persoane, pana cand ea se va reincarna ca barbat. Printesa Tara a respins sfatul, spunandu-le:

„Aici nu există barbat sau femeie, nu exista un sine, un ego sau o conştiinta, iar eticheta «barbat» sau «femeie» nu reprezinta nicio esenta spirituala, ci inseala mintea oamenilor obisnuiti… exista multi care cauta iluminarea in corpul unui barbat, dar nimeni care sa lucreze in corpul unei femei pentru constientizarea tuturor fiintelor. De aceea, atat timp cat Samsara este gol, voi lucra pentru aceste fiinte fiind in corpul unei femei“.

De atunci, printesa s-a dedicat obtinerii completei iluminari, devenind Tara, Cea care eliberează cugetele.

Lama Zopa Rinpoche afirma ca „sunt multe obstacole in calea dezvoltarii noastre mentale, iar aceste bariere interioare pot crea adevarate bariere in exterior. Pentru a reactualiza în permanenta Calea Iluminarii, trebuie sa avem incredere intr-o zeitate speciala a lui Buddha, ca, de exemplu, Tara. Toate acţiunile lui Buddha se manifesta in forma sa feminina, Tara, pentru a ajuta fiintele sa atinga cu succes atat fericirea temporala, cat si pe cea eterna“.

Beneficiile practicarii elogiilor catre Frumoasa Tara Verde

Lama Zopa Rinpoche afirma ca sunt 108 aspecte feminine diferite ale Tarei si recomanda practicarea regulata a elogiilor aduse Tarei Verde pentru:

– obtinerea intelepciunii,

– cei vindecarea celor bolnavi si pentru cei care nu mai au mult de trait,

– cresterea auto-controlului,

– obtinerea unor merite deosebite,

– realizarea dorintelor,

– a fi protejati de frica si de diferite primejdii,

– succes in afaceri

Dedicatii

Pentru a crea o legatura cu Tara Verde, elogiile se rostesc din toata inima si cu mintea concentrata, iar dupa fiecare meditatie, rugaciune, budistii tibetani recomanda sa dedicam potentialul pozitiv creat de practica si actiunile noastre.

Lama Rinpoche afirma ca este important sa facem o lista de dedicatii dupa fiecare meditatie; altfel “tot harul creat pe parcursul dedicatiei poate fi distrus de un moment de manie impulsiva si de un moment de retinere a unor pareri gresite.”

Dupa fiecare meditatie sau rugaciune, listele lui Rinpoche sunt atat de lungi, incat par a nu se termina niciodata. Dar toate dedicatiile lui sunt pentru altii – acestea sunt cele mai puternice rugaciuni, cele care sunt in folosul altcuiva.

Dupa Rinpoche, una dintre cele mai puternice dedicatii pe care o putem face dupa rostirea rugaciunilor sau a mantrelor, este de a ne ruga pentru dezvoltarea bodhichittei, care este inima milostiva si constiinta dornica de a obtine iluminarea pentru binele celorlalti.

Aceasta mudra (dedicatie) a boddhichitei sau a milosteniei suna astfel:

“Prin acest har, fie ca in curand sa obtin iluminarea unui Buddha, ca sa pot elibera toate fiintele de suferinta.
Fie ca pretioasa constiinta bodhichitta care se afla in mine, nenascuta inca, sa rasara si sa creasca.
Fie ca cea nascuta sa nu piara, ci sa creasca pentru totdeauna.”
 

Dedicatia pe care eu o fac este aceasta:

“fie ca potentialul pozitiv creat cu exercitiul meditatiei mele de azi sa va elibereze de toate suferintele, fiecare dintre voi sa primiti ajutor divin pentru a va rezolva problemele, sa va pastrati sanatatea intr-o stare buna si sa va gasiti pacea si fericirea”

Mona Georgescu

 

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment