Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Femeie, Fii Constienta De Valoarea Ta, Fii Constienta De Tine!

Femeie, Fii Constienta De Valoarea Ta, Fii Constienta De Tine!

Feminitate, Viata, Suflet… Cu toate ca nu ar trebui sa uiti niciodata ca acestea trebuie onorate, te intreb – si ma intreb – ce inseamna pentru tine, ce inseamna pentru noi ‘’a fi Femeie’’?

Ma mai intreb de ce doar cu ocazia celor doua zile din luna Martie, celebram, cat de cat, Feminitatea? De ce atat de rar? De ce e nevoie de niste zile ‘’speciale’’ pentru a onora ceea ce ar trebui onorat si respectat in fiecare zi, in fiecare clipa? Cand a fost ultima oara cand nu ai avut nevoie de sarbatori speciale pentru a-ti aminti de Feminitatea si de Viata ta?

Ma uit pe strada, in jurul meu, si nu pot sa nu observ cum arata femeia contemporana mie: de cele mai multe ori, o adevarata amazoana, gata de lupta …  Alteori, o femeie trista, ingandurata … Alteori, o femeie-robot, o femeie-barbat …

Ma intreb, unde e Femeia?

Acea femeie tandra, calda, sigura pe ea, feminina intr-adevar, care nu are nevoie de excesul de farduri si de tehnica de ultima generatie afisata ostentativ pentru a se pune in valoare … Acea femeie care stie ca  discretia, demnitatea, rabdarea, decenta in intreaga sa atitudine, frumusetea gesturilor naturale sunt notele de feminitate la care nu ar fi trebuit sa renunte, devenind dintr-o fiinta  feminina, naturala, unica si autentica …  o feminista – fie ca recunoaste, fie ca nu.

Devine din ce in ce mai evident ca, intr-o societate pe care obisnuim sa o numim a ‘’barbatilor’’, femeia trebuie sa se priveasca sincer si sa se intrebe daca si cat de mult ii place ceea ce vede la ea insasi.

La cursurile si taberele pe care le organizez exclusiv pentru femei, am avut onoarea sa intalnesc foarte multe adolescente si femei mature in cautarea Sinelui, in cautarea centrului lor de Liniste, Armonie si Blandete. Dintre acestea, o buna parte sunt femei care, dupa ce au traversat o buna parte din viata in voia sortii – facand ce face toata lumea, pentru ca asa au invatat – acum  isi pun intrebarea ‘’Cine sunt eu?’’, cauta raspunsuri, vor sa devina constiente de valoarea lor, vor sa isi descopere misiunea in viata, vor sa isi educe copiii altfel decat au fost ele educate, vor sa se bucure de iubire, de frumusetea varstei pe care o au, vor sa scape de tiparele de gandire si de convingerile limitative care le impiedica sa aiba o viata implinita.

Sunt onorata pentru ca aceste femei se numara printre cititoarele site-ului meu – si sunt la fel de onorata stiind ca exista inca foarte multe femei deosebite care imi trec pragul virtual, femei pe care inca nu le-am cunoscut – dar pe care, cu siguranta, m-as bucura sa le cunosc la urmatoarele evenimente dedicate exclusiv femeilor.

Stiu ca esti in cautarea propriilor adevaruri, a propriei feminitati si stiu ca evolutia psiho-spirituala te va ajuta sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie.

Asocierea fireasca, naturala dintre Feminitate si Spiritualitate a inceput sa isi (re)intre in drepturi, sa fie evidenta … desi, cu pasi mici, dar totusi cu curaj, Femeia incepe  sa isi manifeste unicitatea si darurile, intelegand ca schimbarea pe care o asteapta din exteriorul sau nu va aparea pana cand ea insasi nu va face schimbari in interiorul sau.

Pe aceasta femeie tin sa o felicit din tot sufletul si o voi sustine cu toata dragostea in cautarile sale – pentru ca si eu sunt o Cautatoare a Echilibrului, a Sensului si a Armoniei.

Femeia trebuie ajutata sa isi recapete increderea in fortele proprii, sa poata lua singura decizii, sa fie autonoma insa fara sa devina acea femeie ‘’independenta’’ – femeie-barbat, atat de des intalnita in anii din urma.

Femeia are neVOIE sa fie fericita – este nevoia noastra, a tuturor – dar nu asteptand fericirea de la cei din jur, nu cerand-o altora – si ei sunt la fel ca noi, asteapta … din partea noastra ceva ce nici noi nu avem.

Tot ce are de facut femeia, este sa revina la ea insasi, sa aiba incredere in potentialul sau si sa lucreze asupra acelor calitati care alcatuiesc profilul femeii constiente din punct de vedere spiritual.

De obicei, majoritatea dintre noi ne ‘’trezim’’ doar fortati de situatii dure cu care ne confruntam: trecerea Dincolo a celor mai dragi fiinte, o despartire dura, un accident din care scapam cu viata, un diagnostic dur …

Si totusi, sunt uimita ori de cate ori intalnesc persoane care au trecut prin astfel de momente, persoane carora Existenta le-a facut semne ca e cazul sa se ‘’trezeasca’’ si totusi nu s-au trezit si nici nu vor sa se opreasca – macar pentru scurt timp – din cursa la care participa inconstient.

Majoritatea acestor  persoane cu care am stat de vorba sunt, evident, femei. Femei pe care valul le poarta intr-o directie care nici lor nu le (mai) place, femei carora le este frica de a se opune valului si de a schimba directia, pentru a-si (re)gasi puterea, pentru a-si (re)gasi forta interioara. Sunt femei care nu mai iubesc viata, nu mai vor nici rutina zilnica, dar frica le blocheaza in aceasta rutina de care nu stiu cum sa se fereasca si din care nu stiu cum sa iasa.

Si totusi, vine un moment in care aceste femei incep sa caute … intreaba … se intereseaza … citesc … discuta … si intr-un final isi dau seama ca au nevoie de schimbarea atitudinii, au nevoie sa se ‘’arunce’’ in propriul vid interior si sa porneasca evolutia. Adevarata evolutie cred ca incepe odata cu iubirea de sine.

In general, se tine cont de indemnul „Iubeste-ti aproapele!’’, dar indemnul de a ne iubi pe noi insine, inainte de a-i iubi pe cei din jur, nu ni-l da nimeni.

Iubirea de sine – ce presupune?

Intrucat se considera a fi o virtute faptul de a-i iubi pe cei din jur, si  a te iubi pe tine insati/insuti, ar trebui sa fie o virtute, intrucat si tu esti o fiinta umana.  Cu atat mai mult cu cat si noi insine suntem obiectul propriilor sentimente si atitudini.

Atitudinea fata de noi insine si fata de cei din jur nu trebuie sa se opuna una alteia, ba chiar o atitudine plina de iubire fata de ei insisi se va simti la cei capabili de iubire pentru cei din jur.

Cu cat avem mai multa grija si  mai mult respect fata de propria persoana si  cu cat manifestam mai multa responsabilitate si mai multa cunoastere fata de noi insine, cu atat mai mult vom putea sa manifestam aceste aspecte si fata de cei din jurul nostru, mai ales intr-o relatie de iubire.

Cu toate ca auzim acea voce interioara care ne spune ca suntem demni de iubire si de respect, totusi nu stim daca o decodificam corect si cat de mult trebuie sa ii urmam indemnul.

Carentele acestei iubiri de sine sunt dificil de compensat, ne afecteaza deciziile, amprenteaza relatiile deficitare pe care le avem, indreptandu-le spre esec sau spre conflict.

Femeia evoluata spiritual, femeia ‘’trezita’’ din punct de vedere spiritual, intelege ca dezvoltarea la nivel profund si adevarata putere vin din recunoasterea si acceptarea potentialului fara limite a Sinelui fiecaruia dintre noi. Ea se poate accepta pe sine ca fiind o mica parte integral conectata la Intreg. Valul este mic atunci cand se considera izolat de ocean, dar mare atunci cand stie ca este parte din oceanul infinit. Este important sa te intelegi atat ca val, dar si ca ocean.

Femeia treaza din punct de vedere spiritual nu este in mod necesar o persoana religioasa; este o femeie care crede in energia intelepciunii, a iubirii, a adevarului, a pacii si a bucuriei. Ea stie ca oricine poate pasi pe acest drum al devenirii psiho-spirituale, isi asculta intuitia, se lasa ghidata de aceasta, este atenta la sincronicitati.

Aceasta femeie stie ca intreaga existenta  este spirituala si manifesta nota sa de spiritualitate in orice context in care se afla – la serviciu, acasa, in relatia cu familia sa, cu copiii sai, in relatia cu partenerul sau de viata, in relatia cu prietenii sai. Ea stie ca rabdarea si toleranta sunt cheile catre cresterea spirituala.

Intuitia feminina este un puternic ghid si este deosebit de important ca orice femeie sa (re)invete sa asculte aceasta voce, aceasta inteligenta a inimii.

Femeia constienta din punct de vedere spiritual stie ca succesul este doar un fenomen social si nu reprezinta un criteriu dupa care sa isi organizeze viata, pentru ca succesul – asa cum societatea il recunoaste – presupune concurenta si competitie. Ea stie ca Fericirea este criteriul dupa care trebuie sa isi organizeze viata, pentru ca fericirea depinde doar de ea.     

Femeia constienta de adevarata sa valoare nu se teme de critica celor din jur si a renuntat la a-i mai critica pe acestia; de asemenea, aceasta femeie stie ca va evita nefericirea si frustarile daca nu va dori sa controleze ceea ce nu poate fi controlat. Stie ca ceea ce poate fi controlat este doar propria persoana si atitudinea pe care ea insasi o are in fata Vietii.

Femeia constienta de sine stie ca iubirea este o stare a fiintei sale, nu este dependenta de obiectul iubirii sale, astfel incat daca acesta nu se mai afla in viata sa, iubirea ramane in continuare ca stare a ei de a fi. Aceasta femeie a inteles ca fara iubire de sine nu poate iubi pe altcineva. Ea stie ca daca s-a acceptat pe sine cu slabiciunile sale, cu Umbra sa, atunci poate accepta orice alta persoana cu slabiciunile sale – va simti compasiune fata de toti cei pe care ii accepta, intrucat stie ca ei nu reprezinta decat alte fatete ale sale, care au facut aceleasi greseli si au aceleasi slabiciuni.

Ea iubeste, dar nu dintr-o anumita nevoie, ci iubeste si impartaseste iubirea sa, este in acord cu Existenta si invata din toate experientele cu care se confrunta.

De asemenea, aceasta femeie nu trebuie sa fie o femeie perfecta, are voie sa faca greseli – femeie, da-ti voie sa faci greseli, greselile fac parte din jocul vietii si prin ele inveti, prin greseli invatam toti.

Daca este singura, daca nu se afla intr-o relatie, femeia constienta de adevarata sa valoare face diferenta intre singuratate si solitudine, nu va lua decizii disperate de a incepe relatii din cauza fricii de singuratate. Ea nu se simte condamnata la singuratate si va profita in mod remarcabil de toate momentele in care i se ofera posibilitatea de a fi cu ea insasi. Aceasta femeie singura stie foarte bine cat de importanta este tacerea, cat de importanta este solitudinea.

Daca se afla intr-o relatie de iubire, femeia constienta de sine va intelege ca jocul manipularii si al dominarii partenerului sau nu ii va aduce implinire, va stii sa se deschida cu bucurie catre acesta, va privi relatia cu el ca pe o relatie de crestere spirituala si il va ajuta si pe el sa vada relatia in acest mod, evoluand de la stadiul de relatie la cel de comuniune.

Taina cunoasterii prin iubire este insasi trairea in relationare, comuniune si in unime, dincolo de relatie,  comunicare si unire.

Doar in relationare,  comuniune si unime, iubirea ne da raspunsurile pe care le cautam, ne descoperim si descoperim omul de langa noi.

Femeia constienta de sine stie ca, pana nu va rezolva lucrurile in interiorul sau, nu va putea dezlega aceasta taina a sa si a celor de langa ea.

Iubirea ne arata cine suntem si unde ne aflam, ne ajuta sa devenim constiente de haosul si de confuzia din viata noastra, iubirea ne arata unde sunt problemele ce trebuie rezolvate, pentru ca pana acum le-am neglijat.

Femeia care este constienta de evolutia sa spirituala stie ca, in sine, cuvantul „iubire” nu spune, din pacate, prea multe, insa ii indica directia corecta, stie ca aceasta directie corecta are legatura in primul rand cu sufletul, mai putin cu sexul si cu corpul. Tocmai de aceea, o astfel de femeie nu se joaca cu cuvintele … pentru ca s-ar juca, in primul rand, cu propria sa viata.

Ea stie ca atunci cand o relatie o ajuta sa isi vada chipul real, atunci este o relatie spirituala, careia iubirea ii imprima puritatea, frumusetea si sfintenia ei.

Aceasta femeie stie ca sensul unei relatii este, de asemenea, sa isi ajute partenerul sa se cunoasca, sa isi dea jos „mastile”, sa fie real, ea stie ca relatia trebuie sa fie o relatie de impartasire, in care libertatea si independenta sunt reciproc respectate.

De asemenea, aceasta femeie stie ca atunci cand „iubirea” o determina sa puna cat mai multe masti, se afla intr-o simpla legatura in afara evolutiei sale spirituale, nicidecum intr-o veritabila relatie de iubire.

Ea recunoaste cativa dintre ‘’indicatorii’’ cuplului care evolueaza din punct de vedere spiritual: cand mastile, ipocrizia si conditionarile fiecaruia incep sa fie recunoscute, integrate, acceptate si sa se dizolve intr-o relatie de iubire, cand vindecarea copilului interior incepe sa se  faca simtita,  atunci stie ca, impreuna cu partenerul sau, se afla pe drumul cel bun, aceasta este relatia unui cuplu care evolueaza spiritual.

Daca are copii, o femeie constienta de sine si treaza din punct de vedere spiritual, va stii ca acestia pot fi educati doar prin iubire. Le va oferi neconditionat iubirea si sustinerea sa, indrumare, ghidare, dar si libertate, stiind ca ei exista in viata sa pentru a se desavarsi ca fiinte, nu pentru ca ea sa isi proiecteze asupra lor neimplinirile si idealurile neatinse. Nu isi va compara copiii cu copiii altor femei, nu ii va impinge spre concurenta – tot ce poate sa faca este sa ii determine sa se auto-depaseasca, sa fie mai buni decat au fost cu o zi inainte si ii va invata sa-si cultive valorile care vor sta la baza fericirii si succesului lor in viata. Va tine cont intotdeauna de viata lor emotionala, va cultiva inteligenta lor emotionala, pregatindu-i, astfel, pentru o viata in care increderea in sine, stima de sine, respectul de sine si iubirea de sine vor fi ‘’secretele’’ pentru ca si ei sa aiba o viata frumoasa, relatii reusite si satisfactii reale pe plan personal.

Indiferent de situatiile de particulare de viata prin care va trece, femeia constienta de sine va fi insotita de meditatie si de iubire, descoperindu-si si explorandu-si dimensiunile, fericita in primul rand cu ea insasi.   

De asemenea, maturitatea emotionala si spirituala a femeii se reflecta chiar in relatia pe care ea o are cu parintii sai – vindecarea relatiei cu mama sa este atat de necesara, incat daca procesul de vindecare a acestei relatii nu este nici macar inceput, femeia va duce cu ea, in toate relatiile sale, cate o parte din aceasta relatie nevindecata. Cu tatal, de asemenea, procesul de vindecare trebuie constientizat ca fiind necesar pentru propria evolutie, pentru a nu mai proiecta imaginea tatalui in relatiile cu partenerii de cuplu si pentru a nu mai cauta, inconstient, in fiecare barbat, un tata – asa cum a fost propriul tata sau asa cum ne-am fi dorit sa fie acesta.

Dincolo insa de toate aparentele greutati ale acestui statut minunat, se afla o viata frumoasa, care merita traita din plin, onorata si celebrata, clipa de clipa!

Femeia constienta de valoarea ei, este cu adevarat interesata de descoperirea adevaratei sale meniri, sau deja a descoperit-o si stie ce cale trebuie sa urmeze pentru implinirea menirii sale. Pe chipul acestei femei se vede multumirea si radiaza o bucurie de viata, in ciuda greutatilor pe care si ea le poate intampina. Ea stie ca este o fiinta unica si irepetabila, astfel incat si menirea sa este la fel – unica si irepetabila. Stie ca nu are niciun rost sa (mai) amane implinirea menirii si nici sa ignore chemarea pe care o are, in ciuda compromisurilor pe care cei din jur sunt tentati sa i le propuna, ”ambalate” in poleala stralucitoare, colorata.

Aceasta femeie nu vede viata ca pe o lupta, ci ca pe un act de creatie pentru care este responsabila – o creatie ale carei rezultate sunt armonia, linistea, fericirea, echilibrul.

Dorinta mea este ca fiecare Femeie sa ajunga sa isi iubeasca viata si sa inceapa – la modul cel mai sincer – calatoria de auto-descoperire, de devenire psiho-spirituala, chiar daca aceasta calatorie nu este cea mai usoara dintre calatoriile pe care o Femeie le face de-a lungul vietii sale.

Sper, insa, ca aceasta calatorie o va conduce pe fiecare Femeie catre un loc al Armoniei, al Echilibrului, al Linistii interioare si al Bucuriei – un loc pe care il simt ca fiind posibil pentru fiecare dintre noi.

Stiu ca nu este usor sa fii femeie, dar este cel mai frumos lucru care ni s-a putut ‘’intampla’’!

Cu drag,

Mona

Cabinet Individual de Psihologie Mona Georgescu
Psiholog clinician.Trainer Dezvoltare Personala.
Fondator MinuneMica.eu
Programari Bucuresti: telefon: 0722.501050, lucia_mona_georgescu@yahoo.com

www.minunemica.eu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi

*Nota: Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea acestui text, prin mijloace mecanice sau electronice, partial sau in intregime, este interzisa.

 

MinuneMica.eu

si

Cabinet Individual de Psihologie Mona Georgescu

in parteneriat cu 

Editura Amaltea

TE INVITA LA PRIMUL GRUP OFICIAL DE SUPORT

”FEMEI CARE IUBESC PREA MULT”

timeline


5


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. Otilia  July 24, 2012

    Imi place mult cum ai scris despre noi, mi-ai atins o coarda sensibila

    (reply)
  2. MicHaila  July 25, 2012

    Avem diferite personalitati, trist este faptul ca multi apreciaza dupa ce acestea dispar, insa pentru a nu disparea din amintirile lumii ar trebui sa facem lucruri care nu-s egoiste, lucruri cat mai folositoare pentru lume, in asta ar putea consta importanta unei femei.

    (reply)

Add a Comment