Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Dorinta de a fi iubit si incapacitatea de a iubi

Dorinta de a fi iubit si incapacitatea de a iubi


Karen Horney, medic psihiatru si psihanalist: ‘’Persoana nevrotica nu-si constientizeaza, in general, incapacitatea de a iubi. Ea nu stie ca nu poate iubi. Sunt prezente totusi toate nivelurile de constientizare. Unii nevrotici spun deschis: ‘’Nu, eu nu pot iubi’’. Cu toate acestea, cel mai adesea nevroticul traieste cu iluzia ca este o persoana foarte iubitoare si ca are o capacitate deosebit de puternica de a se darui. El ne va asigura: ‘’Imi este destul de usor sa fac diverse lucruri pentru oameni, dar imi este greu sa o fac pentru mine insumi’’.
Aceasta nu se datoreaza unei atitudini materne, grijulii fata de ceilalti, asa cum crede el, ci altor factori. Poate fi provocata de setea lui de putere sau de teama sa ca nu va fi acceptat de catre altii daca nu le este util. Mai mult, are o inhibitie adanc inradacinata fata de ideea de a-si dori constient ceva pentru el insusi si fata de dorinta de a fi fericit. Aceste tabuuri, alaturi de faptul ca, din motivele mai sus-mentionate, nevroticul poate face ocazional si ceva pentru oameni, ii intaresc iluzia ca poate iubi si ca, de fapt, iubeste profund.
El se agata de aceasta autoamagire, intrucat are importanta functie de a-i justifica propria pretentie la iubire. Ar fi inadmisibil sa ceara atat de multa iubire din partea celorlalti, daca ar fi constient de faptul ca, in fond, EL NU TINE DELOC LA CEILALTI.’’ Karen Horney, ‘’Psihologia femeii’’ – Ed. Trei
SENS – unicul program romanesc de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala, cu accent pe vindecarea instinctelor si redobandirea demnitatii si autonomiei femeilor (editia nr.9)
Participa alaturi de noi si, pentru ca educatia relationala poate fi oricand inceputa, la orice varsta, da mai departe informatia: anunta o prietena, spune-i unei colege, anunta-ti mama sau sora – sau, de ce nu, pe amandoua – despre SENS9!
SENS – standarde de calitate in dezvoltarea personala dedicata femeilor. SENS – protejeaza demnitatea femeilor. SENS – sprijina femeile in vindecarea de care au nevoie pentru ca acestea sa revina la adevaratele lor valori – intelepciunea si feminitatea autentica – si sa-si poata asuma responsabilitatea integrala pentru viata lor.
Pana pe 30 Iunie poti beneficia de un pret redus, dar te poti inscrie si dupa aceasta data – pretul fiind, insa, altul.
Inscrierile au inceput iar grupa numarul 9 este in formare. Informatii pentru inscriere la SENS9, aici:
http://www.minunemica.eu/sens9-bootcamp-anual-pentru-femei-2-5-august-youness-clinic-2/
Te asteptam cu drag alaturi de noi in aceasta vara la YOUness Clinic & Events – clinica de tratamente naturiste, detoxifiere si wellness (Stanesti, Jud. Dambovita). YOUness Clinic & Events – un loc de poveste, situat la marginea padurii si departe de agitatia oraselor. Un loc pentru tine, pentru tine, pentru tine si, desigur … pentru tine!
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment