Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

De ziua noastra nationala …

De ziua noastra nationala …

De Ziua noastra nationala … nu, nu imi doresc o tara ca afara – imi doresc insa din tot sufletul o tara ca Romania din perioada interbelica, o tara in care exista valori sanatoase, o tara cu romani care se respecta intre ei si care sunt responsabili de faptele si gandurile lor, indiferent de momentul in care acestea apar.

O tara in care romanul stie si poate sa treaca prin filtrul propriei gandiri, informatiile despre realitatea in care traieste.

O tara in care romanii sunt cu adevarat uniti,  nu doar la spectacole grandioase si parade si nu se lasa manipulati  de spectacole si de vorbe mari.

O tara in care comuniunea si coeziunea sa fie valorizate cu adevarat in fiecare zi, nu doar de ziua nationala.

O tara cu romani carora, dupa ce trece ziua nationala, nu le este rusine pentru ca sunt romani.

O tara cu romani care sa fie constienti ca tot ceea ce accepta sau nu accepta acum, se va reflecta in viitorul lor si al copiilor lor.

O tara cu romani care isi asuma trecutul, prezentul si viitorul.

O tara cu romani care sa nu regrete ca inca se afla in Romania sau ca nu s-au nascut in alta tara.

O tara ai carei romani care isi asuma plecarile, dar si (re)venirile.

O tara in care romanii care revin cu ocazia sarbatorilor, sa revina cu drag, sa nu mai fie socati de regres, de involutie.

O tara care celebreaza cu bucurie ziua nationala, nu de dragul imaginii, si nu doar pentru ca acesta este valul sarbatorii. Ce e val … ca valul trece … iar maine aceasta sarbatoare, euforia si aparenta comuniune vor fi uitate.

O tara in care orice roman sa fie mandru ca traieste.

O tara cu oameni educati si educabili. O tara cu un invatamant sanatos.

O tara ca pe vremea bunicilor mei. O tara in al carei prezent si viitor, parintilor si bunicilor nostri sa nu le fie frica sa traiasca.

O tara despre care lumea asta mare si larga sa vorbeasca frumos.

Aceasta este Romania pe care mi-o doresc eu. Si cred ca o astfel de Romanie iti doresti si tu.

Tine de fiecare dintre noi ca toate acestea sa fie posibile.

La multi ani Romania, la multi ani romani de pretutindeni!

Mona

 

 

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment