Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Cutiile Sufletului

Cutiile Sufletului

Anul trecut am inceput sa imi asez, simbolic, toate lucrurile bune care s-au intamplat peste an (intalniri cu persoane dragi, momente placute, momente in care am simtit “cresterea”, ganduri frumoase din partea prietenilor sau cunoscutilor, lucruri simple …), intr-o cutie imaginara, pentru a ma putea intoarce la ele in momentele dificile (desi stim ca tot ce e “dificil” se intampla pentru a ne invata ceva bun pentru viitor).

Urmatoarele ganduri vin de la Kathleen Geerlandt, o adepta a comunicarii bazate pe ecologie relationala si “follower” al lui Jacques Salomé, fondatorul metodei E.S.P.E.R.E. (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala):


CUTIILE SUFLETULUI

“Am faurit o cutie din lemn in care sa-mi pun bucuriile

O cutie din fier, in care sa-mi tin furiile

O cutie din argint in care sa stea sentimentele

O cutie din carton in care sa-mi strecor emotiile

O cutie cu flori in care sa-mi arunc fricile

O cutie din aur in care sa-mi ascund comorile

O cutie din panza prin care sa iasa nemultumirile

O cutie din catifea care sa-mi apere iubirile

O cutie incolora in care sa stea durerile

O cutie din casmir in care sa-mi alint dorintele

O cutie din nuc in care sa-mi alin suferintele

O cutie din satin in care sa-mi asez nevoile

O cutiuta in inima mea in care sa stea fericirea

Si un mic cufar in care sa-mi ascund tristetile.”

(Din “Comunicarea relationala pe intelesul celor mici” – Kathleen Geerlandt si Jacques Salomé, Editura Ascendent)

Chiar daca aceasta simbolizare apare intr-o carte dedicata comunicarii cu cei mici, te incurajez  sa fauresti si tu, “cutiute” in care sa iti asezi implinirile si neimplinirile si la care sa revii atunci cand simti nevoia.


0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment