Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Cuplu: cei mai importanti 4 indicatori pe care trebuie sa ii observi la un posibil partener

Cuplu: cei mai importanti 4 indicatori pe care trebuie sa ii observi la un posibil partener


Sunt tot mai frecvent intrebata care sunt indicatorii cei mai importanti pe care o femeie trebuie sa ii observe atunci cand doreste sa inceapa o noua relatie. 
Din toata lista de indicatori recomandati pentru ca un partener sa se ”califice” pentru o relatie, accentul trebuie pus pe urmatorii patru:
  • stabilitatea psihica
  • sanatatea mentala
  • stabilitatea comportamentelor
  • valorile si principiile comune cu tine
Acesti indicatori nu pot fi separati unul de celalalt si TREBUIE sa ii urmaresti inca de la inceput la persoana careia esti pe cale sa ii dai voie mai mult in viata ta.
AI OBSERVAT ACESTI INDICATORI? 
Prezenta acestor indicatori iti da semnale ca este posibil  sa fi gasit partenerul care nu te va duce spre dezechilibru psihic, partenerul cu care poti construi o relatie SANATOASA. Nu inseamna ca relatia voastra va fi scutita de divergente – insa cel mai probabil vei avea cu cine sa discuti, vei avea un partener de dialog, nu un om care te ignora, care iti ignora nevoile si iti calca in picioare valorile si nevoile. 
NU AI OBSERVAT ACESTI INDICATORI? 
Absenta acestor indicatori iti da semnale ca … vei ajunge cat de curand nu doar la psiholog, ci foarte posibil la psihiatru. Pentru ca un om instabil psihic (si care nu se considera astfel) te va destabiliza si pe tine si iti poate da viata peste cap.
Sigur ca exista si alte criterii importante, insa fara acesti indicatori relatia voastra este din start compromisa, indiferent de prezenta altor criterii semnificative. Spre exemplu: o situatie sociala, profesionala, financiara si materiala buna nu inseamna in mod automat si sanatate psihica sau stabilitate comportamentala bune. Iar asta vei observa fie la inceput (dar vei nega, pentru ca nu iti va veni sa crezi ce vezi si iti vei spune ca ”ti s-a parut”), fie ”din mers” – daca iti place sa risti si negi ceea ce a fost vizibil la inceput, dar nu ai stiut sa interpretezi si esti adepta ideii ca ”el se va schimba pentru tine”. 
Tot mai multe femei ”dau” peste parteneri a caror instabilitate psihica le afecteaza si pe ele, si de aici un intreg ”carusel” de intamplari nefericite pentru femei.
De obicei, la prima sedinta pe care o am cu femeile care fac parte dintr-un cuplu si care ajung la cabinet pe fondul disfunctionalitatilor si dezechilibrelor partenerilor, intreb: ”Si cand ati remarcat la partenerul/sotul dumneavoastra aceste obiceiuri si comportamente care inteleg ca acum va deranjeaza atat de mult?” Invariabil, raspunsul este: ”Au fost de la bun inceput, dar am crezut ca mi se pare, ca eram prea tineri si fara experienta, am crezut ca se va schimba pentru mine.”
Cu riscul de a repeta si in acest articol: NIMENI NU SE SCHIMBA PENTRU NIMENI. Este mai important sa privesti realitatea asa cum ti se prezinta si sa iei decizii in functie de ceea ce vezi, nu de ceea ce crezi ca se va intampla si nici in functie de ce crezi ca vezi. Pentru ca nu putine sunt situatiile in care femeile ajung la psihiatru si la internari repetate, sperand ca pastila le va salva de la dezastrul in care traiesc – negandindu-se ca solutia este sa isi ia viata pe cont propriu, nicidecum ”indoparea” cu pastile.
Dar la SENS – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, vom aborda si acest subiect delicat: indicatorii unei relatii potrivite si ce ai de facut daca, din nefericire, in viata ta exista persoana nepotrivita – asa cum se intampla foarte frecvent. 
Intre 4-7 August, pentru editia nr.7 vom fi intr-un loc de poveste: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu). Inscrierile sunt in continuare deschise pana pe 31 Iulie.
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare.
Le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris pana acum si te asteptam si pe tine alaturi de noi! 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment