SERVICII CONSILIERE RELATIONALAcabinet

Sunt Mona Georgescu si iti multumesc pentru vizita pe acest site!
Sunt Consilier NLP Integrativ, consilier relațional și consilier & trainer de dezvoltare personală. Sunt licențiată în psihologie și am urmat studii masterale (Tehnici de comunicare și influență socială), apoi am urmat o specializare în psihanaliza și psihoterapia copilului și adolescentului, o specializare în psihosexologie și alte formari continue (”Metode și tehnici de lucru cu copiii și cu adolescenții”, ”Art-terapie pentru minte, inima, corp”, ”Instrumente psihodramatice utilizate în psihoterapie”, ”Terapii scurte centrate pe soluție”, ”Evaluarea complexă psihodiagnostică și psihopedagogica”, “Leadership și dinamici de grup”, ”Conceptualizarea și tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectivă adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D.”, ”Ce funcționează în psihoterapie” cu Scott Miller)
Sunt autor si fondator al site-ului cu resurse de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională www.minunemica.eu – sursa ta de psiho-educație. Site-ul a apărut în 2009 și, în acest an, aniversează 11 ani de activitate.
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul resurselor umane, am facilitat cursuri în organizații multinaționale de prestigiu.
La cabinetul meu din București lucrez individual și în grup cu persoane care doresc să înceapă un demers de auto-cunoaștere și de dezvoltare personală prin metode NLP și din științele socio-umane, într-o abordare multidisciplinară. Lucrez cu femei și cu bărbați, și lucrez, de asemenea, cu copii/adolescenți și familiile acestora, cu cupluri și familii. Lucrez cu orice persoană care a ajuns în punctul în care nu mai dorește că viața să fie dominată de dependență emoțională, de lipsă de încredere, de suferință și de prejudecățile societății. De asemenea, în cabinetul meu organizez workshop-uri de dezvoltare personală pentru femei, pentru cupluri, pentru bărbați și pentru familii cu copii mici sau cu adolescenți.
[vei putea citi mai jos toate formarile mele, pentru a-ti putea face o imagine despre cum putem lucra impreuna intr-un demers de consiliere NLP integrativ –  o abordare multidisciplinara, asa cum fiecare persoana are nevoie pentru a-si dezvolta abilitati ce tin de inteligenta relationala]
Toate resursele pe care le vei gasi pe acest site te vor ajuta sa te repozitionezi corect in primul rand fata de tine, sa te uiti asa cum ai nevoie la psihicul tau, sa intelegi cum functioneaza, pentru ca apoi sa iti clarifici situatiile cu care te confrunti si sa iei decizii adecvate.
Educatia relationala este ceea ce ar fi trebuit sa primim inca de cand eram foarte mici – pentru ca suntem fiinte aflate in relatii, inca de la nastere – relatia cu mama fiind prima relatie din viata noastra. 
 ”Eu nu am nevoie de ajutor”, ”Eu ma cunosc foarte bine”
Am auzit de foarte multe ori aceste replici. A nu dori sa te schimbi, a nu dori sa inveti cum functioneaza aparatul tau psihic, a nu dori sa inveti strategiile adecvate pentru tine in cadrul relatiilor tale arata doar cat de mare este iluzia autocunoasterii, iluzie din cauza careia pedalezi in gol si, nu de putine ori, te adancesti in suferinta. Aceasta iluzie nu reprezinta cunoasterea de sine, nu reprezinta cunoasterea propriului aparat psihic despre care stim ca este atat de complex. 
La vremea sa – o vreme in care nu existau atat de multi ”terapeuti” care duc oamenii spre combinatii mistico-ezoterice derutante cu tenta de psihologie, spre deliruri mistice si spre spitalele de psihiatrie – Constantin Noica spunea: ”Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi”.
Si totusi … si tu, si tu, si tu, si tu, si eu … toti avem nevoie nu doar de ”stari de spirit” – avem nevoie de ceva mult mai concret, mai pragmatic si mai realist: avem nevoie de invataturi si de informatii profesionale validate, informatii relevante pentru situatiile delicate si reale cu care ne confruntam. O stare de spirit nu te ajuta cu nimic, atunci cand iti negi singur nevoia de ajutor de specialitate, crezand ca izolarea in singurate si in clisee motivationale sau ”spirituale” la moda te poate ajuta. NU, nu te ajuta. Acestea te deruteaza si te adancesc doar in suferinta, consumandu-ti resursele psihologice pe care (inca) le ai si pe care esti pe cale sa le pierzi, daca te afunzi in suferinta. 
Socio-psihologul Jacques Salome spune, de asemenea, sa fim foarte prudenti in ceea ce-i priveste pe noii discipoli si, la fel, te indemn si eu sa fii foarte prudent cu increderea acordata acestor noi discipoli care induc acest delir mistic, incercand sa te ”cumpere” cu limbajul hipnotic ”pace, lumina, iubire”  …
<<Nu aveti incredere in discipoli, mai ales in cei care au aparut in ultima vreme. Vreau sa vorbesc de toti cei care sunt proaspat absolventi ai ultimului seminar de dezvoltare personala sau ai ultimei sesiuni de depasire de sine si de crestere si abia iesiti dintr-un atelier intensiv ”pentru a fi purificat de dragostea universala!”>>(Jacques Salome)
Ca educatie formala sunt licentiata in psihologie si cu toate ca specializarea mea de baza este de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si a adolescentului), in munca mea incerc sa cuprind cat mai armonios toate aspectele legate de psihologie, psihanaliza, programare neuro-lingvstica, dezvoltare personala, educatie relationala tehnici de respiratie, mindufulness.
Stiu ca in spatiul sufletului  exista un altfel de timp, un timp in care se intalnesc emotii si ganduri cu radacini foarte adanci si care se influenteaza reciproc  –  ducand, de cele mai multe ori,  la o criza psihologica ce ne determina sa traim starea de vid, de neputinta.
Pe langa propriile mele articole – pe care le puteti gasi in sectiunea “CONSILIERE RELATIONALA SI DEZVOLTARE PERSONALA”  si vizitand sectiunea ”Active / Organizational Behavior” – toate informatiile pe care le veti gasi asezate in  “cutiutele” acestui site, se refera la subiecte care fac parte din sfera mea de interes si pe care eu le gasesc folositoare  pentru a fi impartasite – facand parte, totodata, din intentia mea de a ajuta oamenii sa se conecteze cu propriul potential, sa se elibereze de tipare si de limitari, pentru a se  se vindeca de frica de a face alegerile corecte pentru propria viata.  
Am studii de psihologie si o specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, avand un master in tehnici de comunicare si influenta sociala, o formare master in programare neurolingvistica si o formare in psihosexologie + alte formari continue acreditate international si/sau de Colegiul Psihologilor din Romania. In prezent, am inceput o noua formare care imi place foarte mult – este vorba despre formarea in Psihoterapii scurte colaborative centrate pe resurse si solutii. 
De asemenea, sunt trainer de dezvoltare personala si educatie relationala si autor de articole in acest domeniu;  in anul 2009 – dupa o experienta de 15 ani in domeniul resurselor umane si al consultantei organizationale – am fondat site-ul www.minunemica.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala.
Adresabilitatea site-ului este predominant feminina, insa sunt bucuroasa cand aflu ca si foarte multi barbati au ajuns la articole ce ii ajuta in relatiile lor – un numar tot mai mare dintre acestia au ajuns si la cabinet, intelegand ca un demers de consiliere individuala (relationala sau de dezvoltare personala) ii ajuta sa se cunoasca in mod adecvat si sa se repozitioneze in mod cat mai sanatos in vietile lor. Va multumesc, dragi cititoare si dragi cititori! 
Dupa experienta dobandita in mediul de afaceri multinational, alegerea mea a fost de a-mi desfasura activitatea pe cont propriu, folosind in munca de psiholog,  trainer si consultant, resursele acumulate anterior.
Promovez ideea conform careia intre dezvoltarea personala si cea profesionala trebuie sa existe un echilibru – evolutia personala trebuie sa se imbine armonios cu cea profesionala, iar scalele de valori aferente fiecareia dintre acestea trebuie sa fie de asemenea in armonie. Daca aceasta armonie nu este resimtita, nu numai ca frustarile la locul de munca si in viata personala nu vor inceta sa apara, dar echilibrul Intregului alcatuit din Suflet-Minte-Corp-Spirit, are de suferit.

Am creat si sustin bootcamp-ul SENS – bootcamp integrativ de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala pentru femei (editia nr.10, in august 2019) si, de asemenea, urmatoarele workshop-uri/grupuri de dezvoltare personala si grupuri de suport pentru femei:

SUNT RECUNOSCATOARE
Pentru tot ceea ce sunt si pentru tot ceea ce fac, le port o adanca recunostinta in primul rand celor mai apropiati oameni din jurul meu care m-au sustinut intotdeauna, fiindu-mi indrumatori remarcabili. In egala masura, le sunt recunoscatoare profesorilor, autorilor si maestrilor spirituali care mi-au atins sufletul si mi-au calauzit pasii pe drumul profesional si educational.
De asemenea, sunt recunoscatoare fiecarui suflet cu care drumul meu s-a intersectat, fiecarei participante la cursurile si taberele mele, fiecarui cititor care isi petrece un anumit timp in acest spatiu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi.
O PARTE DIN PROFILUL MEU PROFESIONAL
Sarbatoreste-ti viataLicentiata in psihologie, avand urmatoarele specializari:
– Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului  (specializare post-universitara, 2005-2009)
– Psihologie organizationala
– Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala (master)
Formator acreditat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si  Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (2009)
Consilier de dezvoltare personala acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei
CATEVA DINTRE SPECIALIZARILE, TRAINING-URILE SI WORKSHOP-URILE CARE CONSTITUIE FORMARILE MELE PROFESIONALE SI, DE ASEMENEA  CONFERINTELE LA CARE AM PARTICIPAT:
2018 – 2020: Formare in psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii – Asociatia Romana de Terapii Scurte si Colaborative
2017 – 2018 Formare in psihosexologie – Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana – Institutul SPER 
2016 Ce functioneaza in psihoterapie? Scott Miller – psihoterapeut S.U.A. – acreditare Colegiul Psihologilor
2015  Conceptualizarea si tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectiva adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D. –  Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Art-terapie  pentru Minte-Inima-Corp – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Lucrul cu Mandale de Lumina – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei
2014 Metafora ca instrument terapeutic holist – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Leadership si dinamici de grup – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Karen John
2013 Evaluarea de la A(anamneza) la R(raportul de evaluare) – Cabinet  Individual de Psihologie Nicoleta Burlacu; acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Constelatii Familiale: Drumul spre Reintregire” – Facilitator Dragos Riti
2013 Supervizarea – principii si practica – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel)
2013 Instrumente psihodramatice utilizate in psihoterapie – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Sexualitatea nu este un tabu – Clinica IntellPsy, Psiholog clinician Ion Duvac
2013 Metafora ca si cheie a schimbarii – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Mia Levitt Frank (Israel);
acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Puterea si Curajul – valorile familiei – Asociatia de Psihologie si Pshioterapie Adleriana, Psihoterapeut Wes Wingett  (U.S.A.); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana Phoenix, Psiholog Maria Comaneanu; acreditare: Colegiul Psihologilor 
2013 Master NLP (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2012 NLP Practitioner (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2005-2009 – Specializare: Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului, Fundatia Generatia
2009 – Trainer/Formare de formator – International Computer School
2008 – Colocviul International de Psihanaliza a Copilului si Adolescentului – Fundatia Generatia
2009 – Scoala de vara – Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului – Sulina, Fundatia Generatia
2007 – Conferinta de psihanaliza copilului – “Meet your Child” – Fundatia Generatia
2007 – Analiza Tranzactionala (curs introductiv) – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
2007 – Intelegerea adolescentilor si metode de lucru –  Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania
2006 – Terapii scurte centrate pe Solutie
2003-2005 – Master: Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala
2002 – Hipnoza clinica – Fundatia Maiastra
1998-2000 Facilitator workshop-uri – Lisabona, Portugalia
Colaborari (actuale si din trecut):
2013 – Targul de Carte Bookfest, prezentator invitat de catre Editura Paralela 45 – lansarea cartii ”Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain (Bucuresti)
2012 Asociatia ”Schimbare Pozitiva” – lector in cadrul evenimentului ”Sarbatoreste-ti Viata!”, seminar ”De la Iubire la frica, de la frica la Iubire” (Cluj)
2012 lector Conferinta Academiei Femeilor (Bucuresti)
2011 Health & Beauty Expo – lector ”Salon de Infrumusetare Interioara” (Bucuresti)
2011 Targul Educational EXCELEZ – Seminar ”Sense – Beauty Inside” (Bucuresti)
LeanWay Project – partener educational
SharExperience.ro – sectiunile ”evolutie personala”, ”resurse umane” si ”management”
SuntFericita.ro – sectiunile “psihologie”si “copii”
Fundatia Romana Anti-Drog – voluntar
Damaideparte.ro – rubricile  “psihologie practica” si “spiritualitate”
Daca profilul meu profesional si pregatirea mea te pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi pentru a te programa la consultatii sau pentru a incepe un program de dezvoltare personala (online sau la cabinet, dupa cum iti este mai usor).
Cabinet Individual de Consiliere Relationala si Dezvoltare Personala Mona Georgescu, Bucuresti
Pentru programari:
Telefon: 0722.501050 / e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Program consultatii: Luni – Joi (inclusiv)
De asemenea, pentru aceia dintre voi care nu  sunteti in Bucuresti sau nu puteti ajunge la consultatii: puteti solicita consultatii in varianta online, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon mentionate mai sus.
Consultatiile se desfasoara numai in cadru contractual si doar in intervalul de lucru mentionat mai sus (luni – joi, inclusiv). Dupa cum nici tie nu iti place sa fii deranjat in timpul tau liber cand ai alte probleme de care trebuie sa te ocupi in viata personala sau pur si simplu te relaxezi, in niciun caz nu pot fi abordata pentru ”sfaturi” pe Fb, prin SMS, prin WhatsApp sau pe e-mail. Cu alte cuvinte, ne respectam – in mod cat se poate de reciproc si de adult – timpul personal si timpul profesional. 
Cum spuneam, serviciile de consiliere sunt oferite doar in baza semnarii unui contract pentru  pentru care sunt emise factura si chitanta. Pentru contract si pentru documentele fiscale am nevoie de cartea de identitate trimisa pe e-mail (lucia_mona_georgescu@yahoo.com).
In perioada pandemiei putem lucra online so iti voi trimite tot pe e-mail contractul completat, cu rugamintea sa semnezi a doua pagina si sa mi-o trimiti inapoi semnata. 
Cadrul contractual de consiliere – si, implicit, respectarea acestuia exct asa cum este comunicat – indica nu doar seriozitatea ambelor parti, ci si implicarea clientului in propriul proces de schimbare si respectul fata de consilier. Contractul si cadrul de consiliere nu se negociaza si este garantul seriozitatii ambelor parti implicate. Respectand fiecare element al cadrului de consiliere inseamna ca protejam impreuna relatia consilier-client – eu nu sunt dispusa sa ma responsabilizez pentru ca tu nu nu iei in serios contractul si elementele referitoare la achitarea onorariului si la punctualitate. In astfel de situatii, relatia se fragilizeaza si consultatiile nu mai pot continua, contractul reziliindu-se imediat. Respectarea integrala a elementelor cadrului de consiliere inseamna respect fata de mine si de timpul meu, fata de profesia mea si fata de relatia noastra profesionala. 
Contractul de servicii de consiliere are reguli foarte stricte si trebuie tratat cu mare seriozitate de catre client – contrar asteptarilor din Romania, acest tip de contract nu este ”doar o formalitate” – prin urmare, odata semnat, trebuie sa iti asumi ce ai semnat. Nu exista ”Vai, nu am stiut” – pentru ca in contract sunt mentionate absolut toate elementele cadrului profesional pe care le citesti deja si aici. Consimtamantul informat se traduce prin aderarea la regulile cabinetului, nu la ”strecurarea” diverselor tertipuri care pot afecta procesul tau de consiliere. Nerespectarea contractului – fie si o singura data – inseamna ca ma inrolezi intr-un joc de putere, iar eu nu ma las inrolata in astfel de jocuri care abat atentia de la obiectivul personal sau profesional pentru care tot tu ma contactezi. Pentru alegerea ta de a nu respecta elementele de cadru contractual comunicate eu nu am niciun fel de respect – pentru ca nu am niciun fel de respect pentru minciuni, pacaleli si jocuri psihologice, in general si in particular.
Chiar daca unii clienti nu prefera formula de adresare in baza pronumelui de politete si eu accept acest lucru, asta nu inseamna ca este permisa incalcarea regulilor si a responsabilitatilor ce deriva din contract.  
OFERTA DE SERVICII DE CONSILIERE: 
Pe perioada pandemiei, consultatiile se desfasoara doar in sistem video e-counselling, via Skype. Onorariul se achita prin transfer online, inainte cu 48 de ore de programare. 
Onorariul se achita prin transfer online in contul cabinetului – detalii pentru transfer: 
Titular Georgescu Lucia-Mona P.F.A.
IBAN RO91BRDE441SV86072714410 – B.R.D.
Mentiune transfer: servicii conform contract
Onorariul aferent abonamentului individual este de 1400 lei – plata se efectueaza in avans pentru 5 sedinte (transfer online doar in moneda nationala in contul cabinetului), inainte cu 48 de ore fata de prima programare din abonament. Daca programarea dvs. este confirmata pentru data de luni sau marti, atunci confirmarea transferului trebuie trimisa cel mai tarziu vineri, in saptamana anterioara programarii. Achitarea in avans cu 48 de ore a onorariului va asigura rezervarea si pastrarea timpului solicitat. In caz contrar, timpul nu va poate fi rezervat si poate fi oferit altei persoane care achita conform contractului, inainte cu 48 de ore de programare.  
Pentru transferurile online din afara tarii recomand sistemul TransferWise (transferwise.com) – comisioanele de schimb valutar si de transfer sunt foarte mici, iar sistemul este foarte sigur. Comisionul de transfer si cel de schimb valutar revin clientului.
Onorariul standard aferent unei consultatii individuale este de 300 lei/consultatie.
Onorariul aferent abonamentului individual este de 1400 lei – plata se efectueaza inainte cu 48 ore de prima sedinta din abonament, iar abonamentul contine 5 sedinte.
Onorariul standard aferent consultatiilor pentru cuplu: 390 lei/sedinta
Onorariul aferent abonamentului pentru cuplu: 1700 lei si se achita integral inainte de prima sedinta din abonament; abonamentul contine 5 sedinte.
 • durata unei consultatii individuale:  50 – 60 minute
 • durata consultatiilor de cuplu: o ora si jumatate
 • frecventa consultatiilor: consultatiile sunt saptamanale, frecventa acestora fiind de o consultatie pe saptamana
 • in functie de agenda mea si de situatia particulara cu care se confrunta fiecare client, la solicitarea clientilor, numarul de consultatii poate creste – dar nu mai mult de 2 consultatii pe saptamana,
 • modificarile asupra onorariului, daca vor exista, vor fi comunicate din timp.
PROGRAMUL DE LUCRU: de luni pana joi (inclusiv)
POLITICA REFERITOARE LA PUNCTUALITATE, asa cum este prevazuta in contract:
 • pentru a beneficia la maximum de timpul care va este rezervat, nu sunt admise intarzieri
 • sedinta incepe la ora programata – nu mai devreme, nu mai tarziu 
POLITICA DE INTARZIERI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • atunci cand exista intarzieri (indiferent de motiv), minutele intarziate se scad din timpul rezervat consultatiei
 • de ex. daca intarzierea este de 10 minute, timpul ramas pentru consultatie va fi de 40 de minute
POLITICA DE ANULARI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • daca sedintele sunt anulate numai inainte cu 48 de ore inaintea sedintei programate, anularea nu presupune achitarea consultatiei 
 • ora la care sunteti programat va este rezervata in exclusivitate; pentru ca de timpul care va este rezervat nu mai poate beneficia alt client, sedintele anulate din scurt sau in mai putin de 48 de ore se considera desfasurate si achitate, fara posibilitatea de a se recupera
 • singurele situatii in care anularea se poate anunta din scurt si sedinta nu se va considera desfasurata,  sunt in legatura cu momente delicate si neprevazute – (imbolnaviri, decesul persoanelor apropiate)
Programarile se fac telefonic – in functie de agenda mea si in functie de disponibilitatea dumneavoastra de timp. 
Indiferent de varianta aleasa (consultatii la cabinet sau pe Skype) este asigurata confidentialitatea integrala asupra tuturor aspectelor discutate.
EXPLICAREA UNOR ELEMENTE DE CADRU PROFESIONAL DE CONSILIERE
Te invit sa iti rezervi timp – cateva minute – pentru a citi cu atentie regulile de conduita ale cabinetului meu. Aceste reguli sunt aceleasi pentru toti clientii cabinetului si trebuie respectate exact asa cum iti sunt comunicate.
 • Achitarea onorariului. Punctualitate, Intarzieri, Prelungire, Finalizare, Absentarea / amanarea / anularea sedintelor.
 • Comportament in cabinet. Boli contagioase. Vacante. Consultatii de urgenta.
Cadrul profesional in baza caruia lucram este garantul calitatii, seriozitatii si profesionalismului demersului de consiliere in care sunt implicati consilierul si clientul sau, in egala masura.
Succesul procesului de consiliere este conditionat de respectarea cadrului in care se desfasoara consilierea, de calitatea relatiei care se construieste intre consilier si client, de pregatirea profesionala a consilierului, de increderea clientului in consilier si, nu in ultimul rand, de increderea consilierului in client. Increderea consilierului in client are legatura cu: onestitatea relatarilor, achitarea onorariului si respectarea tuturor politicilor de mai jos – fara niciun fel de exceptie sau abatere.
ACHITAREA ONORARIULUI 
Daca intervin situatii exceptionale care va determina sa amanati plata onorariului, acest lucru trebuie comunicat inainte cu 48 de ore de programarea dvs. si acceptat de comun acord – nu se comunica dupa consultatie si nici inainte de consultatie cu cateva ore, ci inainte cu 48 ore ca aceasta sa se desfasoare.
Serviciile de consliere sunt diferite de alte servicii ale caror termene de plata pot fi amanate fara sa informam furnizorii si fara sa influentam programul altor persoane. Achitarea onorariului in conditiile comunicate  in acest document arata implicarea dumneavoastra si confirmarea concreta a programarilor; de asemenea, va garanteaza rezervarea timpului doar pentru dumneavoastra – timp de care pot avea nevoie alti clienti aflati pe lista de asteptare sau alti clienti care solicita o programare suplimentara sau schimbarea celei existente. Fara confirmari ale achitarii onorariului timpul solicitat nu poate fi rezervat. Pentru ca reciprocitatea este baza sanatoasa a oricarei relatii: incepand de la relatia de cuplu, pana la orice alt tip de relatie – inclusiv relatia dintre client si consilier.
CONSILIERUL NU TREBUIE PUS IN SITUATIA DE ‘’A PRESUPUNE’’ CA UN CLIENT NU  POATE ACHITA ONORARIUL – ESTE RESPONSABILITATEA CLIENTULUI SA  ANUNTE IN AVANS ACEST LUCRU.
SERVICIILE DE CONSILIERE NU SE NUMARA PRINTRE SERVICIILE A CAROR PLATA POATE FI AMANATA FARA CA NEVOIA DE AMANARE SA FIE COMUNICATA DE CLIENT SI ACCEPTATA DE CONSILIER.
Asa cum la magazine, la un spectacol sau la aeroport nu te poti duce ‘’pe datorie’’ si nu ai voie sa presupui ca acest comportament trebuie sa fie acceptat (in baza carui fapt?), la fel se intampla si la cabinetul de consiliere: trebuie sa iti poti achita fiecare consultatie, nicidecum sa te prezinti la cabinet fara a anunta ca nu poti achita si, eventual, anuntand acest lucru dupa ce consultatia ta s-a incheiat si tu te pregatesti de plecare, lasand consilierul sa prespuna ca vei plati data viitoare. Nu este nici decent, este inacceptabil.
Consilierul nu trebuie pus in fata unor astfel de momente penibile pe care unii clienti le genereaza – foarte frecvent, din pacate. Evitarea comunicarii imposibilitatii de plata este un comportament romanesc neadecvat si total indezirabil, astfel de comportamente ducand la incetarea contractului de servicii de consiliere. Daca ai clienti, sigur nu iti place ca ei sa presupuna ca tu nu ‘’te-ai prins’’ ca nu vor sa plateasca si amana platile. Daca esti angajat, sigur nu iti place sa nu fii anuntat ca nu primesti salariul atunci cand stii ca trebuie sa-l primesti.
Similar, nici eu  nu muncesc gratis – nici macar o singura consultatie. Nu am de unde sa stiu daca va mai exista o data viitoare cand tu vei fi dispus sa iti achiti datoria. Deci, comunicarea acestor aspecte este obligatorie – nu te astepta sa nu reactionez daca nu imi comunici astfel de situatii. Nu te baza pe bunul meu simt ca nu iti voi atrage atentia. Bazeaza-te pe bunul tau simt pentru a putea respecta regulile cabinetului, asa cum respecti regulile oricarui birou (notarial, de avocatura, de mediere, etc.), cabinet medical (stomatologic, ginecologic, medicina de familie, pediatrie, cosmetic, etc.) sau al oricarei alte institutii in care ai acces atunci cand ai nevoie.
Ma vad nevoita sa subliniez aceste lucruri, intrucat romanii sunt cunoscuti ca fiind neseriosi in legatura cu achitarea serviciilor pe care le solicita si cu achitarea datoriilor acumulate: datorii bancare, datorii la prieteni sau in familie, datorii la psihologi sau la alti specialisti, dezechilibrandu-si singuri relatiile – inclusiv pe cele cu profesionistii la care se trateaza.
NU LUCREZ IN ACEASTA MANIERA SI NU AM NICI CEA MAI MICA INTENTIE SA MODIFIC ACEASTA REGULA CE PASTREAZA NORMALITATEA RELATIILOR.
Achitarea onorariului asigura stabilitatea relatiei de consiliere si, de asemenea, va garanteaza rezervarea timpului solicitat. 
POLITICA DE PUNCTUALITATE, INTARZIERE, PRELUNGIRE, FINALIZARE, AMANARE, ANULARE A CONSULTATIILOR
In programului oricarui consilier, fiecare client are rezervate orele sale – ore care se pastreaza, in general, aceleasi in timp. Privit dintr-o perspectiva contractuala, consilierul “inchiriaza’’ fiecaruia dintre clientii sai o parte din timpul sau (exemplu: ora 15.00 in zilele de luni si joi sau ora 11:30 a.m. in zilele de marti si vineri, etc).
Din acest motiv si din multe alte motive care tin de functionarea mintii umane, din motive care tin de fluidizarea rezistentei la schimbare si de asumarea responsabilitatii pentru angajamentul luat de client, la sedinte se ajunge doar la ora programata (15.30, de exemplu) si nu mai devreme. Sedintele au o durata de cel mult 50-60 de minute.
Sedintele au durata de cel mult 60 de minute. Inainte cu zece minute de finalul consultatiei veti auzi alarma ceasului/telefonului – este semnul care indica faptul ca trebuie sa va restrangeti discursul pentru a avea timp sa punctam, pe final, tema/temele abordate in sedinta respective + programarea urmatoarei consultatii + tema pentru acasa (daca este cazul) + mersul la toaleta, daca este nevoie.
IMPORTANT: in ultimele zece minute ale consultatiei, nu mai pot fi deschise alte fronturi de discutie, alte subiecte noi – consultatia nu se poate prelungi.
In cazul in care agenda mea permite si vom putea prelungi consultatia, timpul cu care vom prelungi consultatia presupune achitarea unei alte consultatii. 
Sedintele de la care se absenteaza fara a fi anulate cu 48 de ore inaintea programrii se platesc integral (individual, la urmatoarea consultatie sau sunt déjà achitate si se scad din abonament, in cazul abonamentelor).
Aceste reguli internationale privind punctualitatea, amanarea sedintelor sau absentarea de la sedinte deriva din exigentele care tin de continuitatea procesului, de spatiu, de timp, de relatia consilier-client. Regulile sunt respectate si de client, si de consilier. De exemplu, niciodata nu va voi anunta din scurt anularea unei sedinte – cel mult in situatii exceptionale (imbolnavire, de exemplu).
Clientul are libertatea de a folosi timpul inchiriat de la consilier asa cum isi doreste: poate veni la timp, poate intarzia sau chiar poate alege uneori sa nu vina deloc, daca considera alta activitate ca fiind prioritara pentru el in acel moment (ex. vrea sa mearga la o petrecere, la o intalnire cu prietenii sau vrea sa mearga acasa sa se odihneasca pentru ca se simte obosit etc). Dar aceasta libertate este un drept asumat care nu incalca drepturile celuilalt: consilierul este platit pentru timpul pe care il rezerva clientului, timp pe care nu il poate oferi altui client: consilierul nu poate programa alt client, atunci cand anularea este anuntata din scurt sau, mai grav, nu este anuntata.
Daca intervin situatii exceptionale (deplasare in interes de serviciu etc) care il impiedica pe client sa fie prezent la sedinta si clientul nu vrea sa piarda totusi sedinta, pot accepta reprogramarea sedintei (la una din orele pe care le am disponibile, daca agenda imi permite acest lucru) dar numai in conditiile in care sunt anuntata cu minim 24 ore inainte.
O situatie particulara este aceea cand doriti anularea consultatiei pe care o aveti programata pentru prima zi din saptamana, luni. In aceasta situatie, anularea consultatiei se poate face doar in ultima zi lucratoare a saptamanii anterioare (vineri – pentru ca o alta persoana de pe lista de asteptare sa poata fi anuntata din timp ca poate ajunge in locul dvs., in weekend eu nu deranjez clientii cu mesaje pentru eventuale schimbari de agenda). In astfel de cazuri, consultatiile programate pentru zilele de luni si anulate sambata sau duminica se considera desfasurate si, deci, se achita (se scad din abonament).
Pentru ca relatia de consiliere se bazeaza pe reciprocitate si pe asumarea tuturor obligatiilor de catre ambele parti, la randul meu, niciodata nu va voi anunta din scurt anularea sedintelor dvs. Atunci cand eu nu pot tine sedinta, ma angajez sa anunt din timp acest lucru si, de asemenea, voi anunta posibilitatea recuperarii sedintei cat mai curand posibil. Nu va voi pune niciodata in situatia de a va prezenta la cabinet sau online pentru programarea confirmata si sa aveti surpriza ca eu sa nu fiu la cabinet sau sa ajung dupa dvs. sau ca in cabinet/online sa se desfasoare consultatia altui client. Acest mod reciproc de a proceda este menit sa protejeze relatia client-consilier si procesul de consiliere, de interferentele perturbatorii care duc la suspendarea terapiei.
POLITICA REFERITOARE LA ANULAREA PROGRAMARILOR IN CAZUL IN CARE STAREA DE SANATATE ESTE AFECTATA DE BOLI CONTAGIOASE
De asemenea, in situatia in care starea sanatatii este afectata (viroza, gripa sau alte boli contagioase) nu va puteti prezenta la cabinet. In astfel de situatii, trebuie sa fiu informata telefonic, inainte de consultatie, in legatura cu starea sanatatii. Daca unei persoane i se pare ca are o ‘’simpla raceala’’ si imi transmite ‘’simpla sa raceala’’, eu o voi transmite mai departe sau, cum s-a mai intamplat, nu voi mai putea lucra si voi fi fortata sa imi iau concediu – impropriu spus, pentru ca eu nu beneficiez de concediu medical, ca voi. Si asta, pentru ca unii clienti nu au tinut cont de aceasta regula si au venit la cabinet ‘’putin raciti’’ – sunt chestiuni elementare, ce tin de cei sapte ani de acasa: esti bolnav, nu ii imbolnavesti si pe altii, nu ii fortezi sa ia medicamente si nu ii pui in situatii dificile doar pentru ca tu nu tii cont de chestiuni elementare
Vrem sa fim perceputi ca persoane responsabile – a nu te prezenta la cabinet atunci cand ai o ‘’simpla raceala’’ si a anunta acest lucru, reprezinta dovezi de civilizatie si de responsabilitate in raport cu mine. Similar, daca eu voi trece prin perioade in care starea sanatatii mele poate afecta sanatatea dvs. (raceala, gripa, etc.) va voi anunta pentru a nu va prezenta la cabinet. Este o dovada de respect reciproc sa ne protejam in acest mod – nu sunt dispusa sa contractez virusi de la persoanele afectate, intrucat acest lucru duce la suspendarea activitatii mele si, implicit, probleme in ritmul demersului celorlalti clienti. 
Conduita aceasta denota respect fata de consilier si fata de relatia cu acesta. O relatie in care nu sunt respectate in mod reciproc aceste reguli/conventii inseamna lipsa de respect – iar aceasta lipsa de respect afecteaza orice demers de consiliere, individual sau de cuplu: eu nu voi trece peste momentele peste care tu vrei sa trec, daca nu respecti ceea ce ti-am comunicat.
VACANTE
Vacantele – atat a consilierului, cat si a clientului – sunt anuntate din timp si considerate un caz diferit si, in consecinta, tratat ca atare.
COMPORTAMENTUL IN INCINTA CABINETULUI
 • In timpul consultatiilor si in timpul cursurilor, telefonul si orice alt mijloc de inregistrare audio/video trebuie lasate in sala de asteptare. Telefonul trebuie setat pe mod silentios; in cazul in care exista posibilitatea asteptarii unui apel/mesaj urgent, telefonul trebuie setat pe mod vibratie.
 • Chiar daca Beneficiarul ajunge la cabinet intr-un stadiu final al unei boli (raceala, gripa) este obligatoriu sa utilizeze toaleta cabinetului pentru a se spala pe maini inainte de consultatia sa. De asemenea, este obligatoriu ca, in astfel de conditii, Beneficiarul sa poarte o masca de protectie si, in cazul in care nu dispune de o astfel de masca, clientul este obligat ca, pe durata consultatiei sale, sa utilizeze masca de protectie oferita de Furnizor.
 • In cabinet, fotografierea, filmarea si inregistrarea audio/video sunt strict interzise.
 • Fumatul este strict interzisin intreaga incinta.
 • Este interzis accesul in cabinet sub influenta bauturilor alcoolice sau cu bauturi alcoolice.
 • In incinta cabinetului este interzis consumul de droguri.
 • Este interzis accesul in cabinet cu animale de companie sau pasari de companie.
Cabinetul Individual de Consiliere si Dezvolare Personala Mona Georgescu  isi rezerva dreptul dreptul de a selecta clientii si cursantii.
Prin regulile si conditiile sale clare, cadrul profesional de consiliere este cel care face diferenta dintre un proces de consiliere si o simpla discutie cu efecte placuta pe care o putem avea cu un prieten sau cu o persoana cunoscuta.
Multe lucruri pot avea efecte asemanatoare cu cele de consiliere: o discutie cu un prieten, lectura unei carti, vizionarea unui film, o replica auzita in treacat. Uneori, in anumite conditii, daca vin la momentul potrivit, atunci cand mintea este linistita si pregatita, toate acestea pot conduce la insight. Insa un proces psihoeducational de consiliere si de dezvoltare personala este mult mai mult decat atat si asta tocmai datorita cadrului: cadrul profesional de consiliere este cel care orienteaza conversatiile intr-un demers sistematic, structurat si structurant, riguros si profund.
IMPORTANT:  In perioada dintre consultatiile dvs. nu putem discuta in afara cadrului profesional prin mesaje pe Facebook, pe e-mail, pe Skpe sau pe WhatsApp. Pentru consultatii suplimentare, vom verifica impreuna disponibilitatea din agenda.
Nu ne putem pune reciproc in situatii neadecvate si nu putem dezechilibra relatia consilier-client datorita unor astfel de lucruri care ies din sfera normalitatii si pentru care fiecare trebuie sa se responsabilizeze in mod adult, de la capatul sau de relatie.
Prin urmare, daca iti doresti ca demersul tau de consiliere sa aiba rezultate, este important sa intelegi ca trebuie sa respecti toate regulile de mai sus si sa te implici in relatia de consiliere, doar in conditiile comunicate. Altfel, relatia consilier-client nu se poate crea, demersul tau nu va da rezultate si tu vei fi cel nemultumit, fara a intelege si de ce  – tu va trebui sa te responsabilizezi pentru acest lucru, de la capatul tau de relatie.
Prin efectele sale structurante, cadrul profesional de consiliere este in sine un puternic instrument al schimbarii.
Multumesc pentru intelegerea si respectarea contractului de consiliere si pentru respectarea tuturor elementelor cadrului profesional comunicate!
Cu drag,
Mona