SERVICII PSIHOLOGICEcabinet

Sunt Mona Georgescu, psiholog cu specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, consilier NLP integrativ pentru Femei, consilier si trainer de dezvoltare personala & educatie relationala  – iti multumesc pentru vizita pe acest site si te invit cu drag sa rasfoiesti www.minunemica.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala.
Toate resursele pe care le vei gasi pe acest site te vor ajuta sa te repozitionezi corect in primul rand fata de tine, sa te uiti asa cum ai nevoie la psihicul tau, sa intelegi cum functioneaza, pentru ca apoi sa iti clarifici situatiile cu care te confrunti si sa iei decizii adecvate.
Educatia relationala este ceea ce ar fi trebuit sa primim inca de cand eram foarte mici – pentru ca suntem fiinte aflate in relatii, inca de la nastere – relatia cu mama fiind prima relatie din viata noastra. 
 ”Eu nu am nevoie de ajutor”, ”Eu ma cunosc foarte bine”
Am auzit de foarte multe ori aceste replici. A nu dori sa te schimbi, a nu dori sa inveti cum functioneaza aparatul tau psihic, a nu dori sa inveti strategiile adecvate pentru tine in cadrul relatiilor tale arata doar cat de mare este iluzia autocunoasterii, iluzie din cauza careia pedalezi in gol si, nu de putine ori, te adancesti in suferinta. Aceasta iluzie nu reprezinta cunoasterea de sine, nu reprezinta cunoasterea propriului aparat psihic despre care stim ca este atat de complex. 
La vremea sa – o vreme in care nu existau atat de multi ”terapeuti” care duc oamenii spre combinatii mistico-ezoterice derutante cu tenta de psihologie, spre deliruri mistice si spre spitalele de psihiatrie – Constantin Noica spunea: ”Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi”.
Si totusi … si tu, si tu, si tu, si tu, si eu … toti avem nevoie nu doar de ”stari de spirit” – avem nevoie de ceva mult mai concret, mai pragmatic si mai realist: avem nevoie de invataturi si de informatii profesionale validate, informatii relevante pentru situatiile delicate si reale cu care ne confruntam. O stare de spirit nu te ajuta cu nimic, atunci cand iti negi singur nevoia de ajutor de specialitate, crezand ca izolarea in singurate si in clisee motivationale sau ”spirituale” la moda te poate ajuta. NU, nu te ajuta. Acestea te deruteaza si te adancesc doar in suferinta, consumandu-ti resursele psihologice pe care (inca) le ai si pe care esti pe cale sa le pierzi, daca te afunzi in suferinta. 
Socio-psihologul Jacques Salome spune, de asemenea, sa fim foarte prudenti in ceea ce-i priveste pe noii discipoli si, la fel, te indemn si eu sa fii foarte prudent cu increderea acordata acestor noi discipoli care induc acest delir mistic, incercand sa te ”cumpere” cu limbajul hipnotic ”pace, lumina, iubire”  …
<<Nu aveti incredere in discipoli, mai ales in cei care au aparut in ultima vreme. Vreau sa vorbesc de toti cei care sunt proaspat absolventi ai ultimului seminar de dezvoltare personala sau ai ultimei sesiuni de depasire de sine si de crestere si abia iesiti dintr-un atelier intensiv ”pentru a fi purificat de dragostea universala!”>>(Jacques Salome)
Ca educatie formala sunt licentiata in psihologie si cu toate ca specializarea mea de baza este de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si a adolescentului), in munca mea incerc sa cuprind cat mai armonios toate aspectele legate de psihologie, psihanaliza, dezvoltare personala si educatie relationala. Stiu ca in spatiul sufletului  exista un altfel de timp, un timp in care se intalnesc emotii si ganduri cu radacini foarte adanci si care se influenteaza reciproc  –  ducand, de cele mai multe ori,  la o criza psihologica ce ne determina sa traim starea de vid, de neputinta.
Pe langa propriile mele articole – pe care le puteti gasi in sectiunea “CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE MONA GEORGESCU”  si vizitand sectiunea ”Active / Organizational Behavior” – toate informatiile pe care le veti gasi asezate in  “cutiutele” acestui site, se refera la subiecte care fac parte din sfera mea de interes si pe care eu le gasesc folositoare  pentru a fi impartasite – facand parte, totodata, din intentia mea de a ajuta oamenii sa se conecteze cu propriul potential, sa se elibereze de tipare si de limitari, pentru a se  se vindeca de frica de a face alegerile corecte pentru propria viata.  
CE FAC
Sunt psiholog clinician cu specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, avand un master in tehnici de comunicare si influenta sociala, o formare master in programare neurolingvistica si o formare in psihosexologie + alte formari continue acreditate international si/sau de Colegiul Psihologilor din Romania. In prezent, am inceput o noua formare care imi place foarte mult – este vorba despre formarea in Psihoterapii scurte colaborative centrate pe resurse si solutii. 
De asemenea, sunt trainer de dezvoltare personala si educatie relationala si autor de articole in acest domeniu;  in anul 2009 – dupa o experienta de 15 ani in domeniul resurselor umane si al consultantei organizationale – am fondat site-ul www.minunemica.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala.
Adresabilitatea site-ului este predominant feminina, insa sunt bucuroasa cand aflu ca si foarte multi barbati au ajuns la articole ce ii ajuta in relatiile lor – un numar tot mai mare dintre acestia au ajuns si la cabinet, intelegand ca un demers terapeutic ii ajuta sa se cunoasca in mod adecvat si sa se repozitioneze in mod cat mai sanatos in vietile lor. Va multumesc, dragi cititoare si dragi cititori! 
Dupa experienta dobandita in mediul de afaceri multinational, alegerea mea a fost de a-mi desfasura activitatea pe cont propriu, folosind in munca de psiholog,  trainer si consultant, resursele acumulate anterior.
Promovez ideea conform careia intre dezvoltarea personala si cea profesionala trebuie sa existe un echilibru – evolutia personala trebuie sa se imbine armonios cu cea profesionala, iar scalele de valori aferente fiecareia dintre acestea trebuie sa fie de asemenea in armonie. Daca aceasta armonie nu este resimtita, nu numai ca frustarile la locul de munca si in viata personala nu vor inceta sa apara, dar echilibrul Intregului alcatuit din Suflet-Minte-Corp-Spirit, are de suferit.

Am creat si sustin bootcamp-ul SENS – bootcamp integrativ de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala pentru femei (editia nr.10, in august 2019) si, de asemenea, urmatoarele workshop-uri/grupuri de dezvoltare personala si grupuri de suport pentru femei:

SUNT RECUNOSCATOARE
Pentru tot ceea ce sunt si pentru tot ceea ce fac, le port o adanca recunostinta in primul rand celor mai apropiati oameni din jurul meu care m-au sustinut intotdeauna, fiindu-mi indrumatori remarcabili. In egala masura, le sunt recunoscatoare profesorilor, autorilor si maestrilor spirituali care mi-au atins sufletul si mi-au calauzit pasii pe drumul profesional si educational.
De asemenea, sunt recunoscatoare fiecarui suflet cu care drumul meu s-a intersectat, fiecarei participante la cursurile si taberele mele, fiecarui cititor care isi petrece un anumit timp in acest spatiu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi.
O PARTE DIN PROFILUL MEU PROFESIONAL
Sarbatoreste-ti viataPsiholog cu urmatoarele specializari si cu practica in domeniile:
– Psiholog clinician (atestat de libera practica)
– Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului  (specializare post-universitara, 2005-2009)
– Psihologie organizationala
– Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala (master)
Formator acreditat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si  Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (2009)
Consilier de dezvoltare personala acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei
CATEVA DINTRE SPECIALIZARILE, TRAINING-URILE SI WORKSHOP-URILE CARE CONSTITUIE FORMARILE MELE PROFESIONALE SI, DE ASEMENEA  CONFERINTELE LA CARE AM PARTICIPAT:
2018 – in prezent: Formare in psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii – psihoterapeut Bogdan Ion, acreditare COPSI
2017 – 2018 Formare in psihosexologie – Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana – Institutul SPER 
2016 Ce functioneaza in psihoterapie? Scott Miller – psihoterapeut S.U.A. – acreditare Colegiul Psihologilor
2015  Conceptualizarea si tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectiva adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D. –  Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Art-terapie  pentru Minte-Inima-Corp – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Lucrul cu Mandale de Lumina – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei
2014 Metafora ca instrument terapeutic holist – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Leadership si dinamici de grup – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Karen John
2013 Evaluarea de la A(anamneza) la R(raportul de evaluare) – Cabinet  Individual de Psihologie Nicoleta Burlacu; acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Constelatii Familiale: Drumul spre Reintregire” – Facilitator Dragos Riti
2013 Supervizarea – principii si practica – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel)
2013 Instrumente psihodramatice utilizate in psihoterapie – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Sexualitatea nu este un tabu – Clinica IntellPsy, Psiholog clinician Ion Duvac
2013 Metafora ca si cheie a schimbarii – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Mia Levitt Frank (Israel);
acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Puterea si Curajul – valorile familiei – Asociatia de Psihologie si Pshioterapie Adleriana, Psihoterapeut Wes Wingett  (U.S.A.); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana Phoenix, Psiholog Maria Comaneanu; acreditare: Colegiul Psihologilor 
2013 Master NLP (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2012 NLP Practitioner (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2005-2009 – Specializare: Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului, Fundatia Generatia
2009 – Trainer/Formare de formator – International Computer School
2008 – Colocviul International de Psihanaliza a Copilului si Adolescentului – Fundatia Generatia
2009 – Scoala de vara – Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului – Sulina, Fundatia Generatia
2007 – Conferinta de psihanaliza copilului – “Meet your Child” – Fundatia Generatia
2007 – Analiza Tranzactionala (curs introductiv) – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
2007 – Intelegerea adolescentilor si metode de lucru –  Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania
2006 – Terapii scurte centrate pe Solutie
2003-2005 – Master: Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala
2002 – Hipnoza clinica – Fundatia Maiastra
1998-2000 Facilitator workshop-uri – Lisabona, Portugalia
Colaborari (actuale si din trecut):
2013 – Targul de Carte Bookfest, prezentator invitat de catre Editura Paralela 45 – lansarea cartii ”Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain (Bucuresti)
2012 Asociatia ”Schimbare Pozitiva” – lector in cadrul evenimentului ”Sarbatoreste-ti Viata!”, seminar ”De la Iubire la frica, de la frica la Iubire” (Cluj)
2012 lector Conferinta Academiei Femeilor (Bucuresti)
2011 Health & Beauty Expo – lector ”Salon de Infrumusetare Interioara” (Bucuresti)
2011 Targul Educational EXCELEZ – Seminar ”Sense – Beauty Inside” (Bucuresti)
LeanWay Project – partener educational
SharExperience.ro – sectiunile ”evolutie personala”, ”resurse umane” si ”management”
SuntFericita.ro – sectiunile “psihologie”si “copii”
Fundatia Romana Anti-Drog – voluntar
Damaideparte.ro – rubricile  “psihologie practica” si “spiritualitate”
Daca profilul meu profesional si pregatirea mea ca psiholog te pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi pentru a te programa la consultatii sau pentru a incepe un program de dezvoltare personala (online sau la cabinet, dupa cum iti este mai usor).
Cabinet Individual de Psihologie Mona Georgescu, Bucuresti
Psiholog clinician cu specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului 
Metode si tehnici de lucru cu copiii si cu adolescentii
Consilier NLP Integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
Fondator MinuneMica.eu – resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala
Pentru programari:
Telefon: 0722.501050 / e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Program consultatii: Luni – Joi (inclusiv)
De asemenea, pentru aceia dintre voi care nu  sunteti in Bucuresti sau nu puteti ajunge la consultatii: puteti solicita consultatii in varianta online, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon mentionate mai sus.
Consultatiile online (Skype) sau la cabinet se desfasoara numai in cadru terapeutic contractual si doar in intervalul de lucru mentionat mai sus (luni – joi, inclusiv). Dupa cum nici tie nu iti place sa fii deranjat in timpul tau liber cand ai alte probleme de care trebuie sa te ocupi in viata personala sau pur si simplu te relaxezi, in niciun caz nu pot fi abordata pentru ”sfaturi” pe Fb, prin SMS, prin WhatsApp sau pe e-mail. Cu alte cuvinte, ne respectam – in mod cat se poate de reciproc si de adult – timpul personal si timpul profesional. 
Cum spuneam, serviciile psihologice sunt oferite doar in baza semnarii unui contract pentru  pentru care sunt emise factura si chitanta. Pentru contract si pentru documentele fiscale am nevoie de cartea de identitate trimisa pe e-mail (lucia_mona_georgescu@yahoo.com). Daca vom lucra online, iti voi trimite tot pe e-mail contractul completat, cu rugamintea sa semnezi a doua pagina si sa mi-o trimiti inapoi semnata. 
Cadrul contractual terapeutic – si, implicit, respectarea acestuia exct asa cum este comunicat – indica nu doar seriozitatea ambelor parti, ci si implicarea clientului in propriul demers terapeutic si respectul fata de psiholog. Cadrul terapeutic nu se negociaza si este garantul seriozitatii ambelor parti implicate. Respectand fiecare element al cadrului terapeutic inseamna ca protejam impreuna alianta terapeutica – eu nu sunt dispusa sa ma responsabilizez pentru ca tu nu nu iei in serios contractul si elementele referitoare la achitarea onorariului si la punctualitate. In astfel de situatii, alianta terapeutica se fragilizeaza si consultatiile nu mai pot continua, contractul reziliindu-se imediat. Respectarea integrala a elementelor cadrului terapeutic inseamna respect fata de mine si de timpul meu, fata de profesia mea si fata de relatia terapeutica. 
Contractul de servicii psihologice are reguli foarte stricte si trebuie tratat cu mare seriozitate de catre client – contrar asteptarilor din Romania, acest tip de contract nu este ”doar o formalitate” – prin urmare, odata semnat, trebuie sa iti asumi ce ai semnat. Nu exista ”Vai, nu am stiut” – pentru ca in contract sunt mentionate absolut toate elementele de cadru terapeutic pe care le citesti deja si aici. Consimtamantul informat se traduce prin aderarea la regulile cabinetului, nu la ”strecurarea” diverselor tertipuri care pot afecta procesul tau terapeutic. Nerespectarea contractului – fie si o singura data – inseamna ca ma inrolezi intr-un joc de putere, iar eu nu ma las inrolata in astfel de jocuri care abat atentia de la obiectivul terapeutic pentru care tot tu ma contactezi. Pentru alegerea ta de a nu respecta elementele de cadru terapeutic eu nu am niciun fel de respect – pentru ca nu am niciun fel de respect pentru minciuni, pacaleli si jocuri psihologice, in general si in particular.
OFERTA DE SERVICII PSIHOLOGICE: 
Onorariul aferent abonamentului online  individual este de 1100 lei – plata se efectueaza in avans pentru 5 sedinte (transfer online doar in moneda nationala in contul cabinetului – cont ce este mentionat pe contract). Pentru transferurile online din afara tarii recomand sistemul TransferWise (transferwise.com) – comisioanele de schimb valutar si de transfer sunt foarte mici, iar sistemul este foarte sigur. Comisionul de transfer si cel de schimb valutar revin clientului.
Onorariul aferent consultatiilor ce se desfasoara la cabinet (consultatii individuale) este de 240 lei/consultatie.
Onorariul aferent abonamentului cabinet individual este de 1100 lei – plata se efectueaza la prima sedinta din abonament, iar abonamentul contine 5 sedinte.
Onorariul aferent consultatiilor pentru cuplu: 270 lei/sedinta
Onorariul aferent abonamentului pentru cuplu: 1200 lei si se achita integral la prima sedinta din abonament; abonamentul contine 5 sedinte.
 • durata unei consultatii individuale:  50 – 60 minute
 • durata consultatiilor de cuplu: o ora si jumatate
 • frecventa consultatiilor: consultatiile sunt saptamanale, frecventa acestora fiind de o consultatie pe saptamana
 • in functie de agenda mea si de situatia particulara cu care se confrunta fiecare client, la solicitarea clientilor, numarul de consultatii poate creste – dar nu mai mult de 2 consultatii pe saptamana,
 • modificarile asupra onorariului, daca vor exista, vor fi comunicate din timp.
PROGRAMUL DE LUCRU: de luni pana joi (inclusiv)
POLITICA REFERITOARE LA PUNCTUALITATE, asa cum este prevazuta in contract:
 • pentru a beneficia la maximum de timpul care va este rezervat, nu sunt admise intarzieri
 • sedinta incepe la ora programata – nu mai devreme, nu mai tarziu 
POLITICA DE INTARZIERI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • atunci cand exista intarzieri (indiferent de motiv), minutele intarziate se scad din timpul rezervat consultatiei
 • de ex. daca intarzierea este de 10 minute, timpul ramas pentru consultatie va fi de 40 de minute
POLITICA DE ANULARI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • daca sedintele sunt anulate numai inainte cu 24-48 de ore inaintea sedintei programate, anularea nu presupune achitarea consultatiei 
 • ora la care sunteti programat va este rezervata in exclusivitate; pentru ca de timpul care va este rezervat nu mai poate beneficia alt client, sedintele anulate din scurt sau in mai putin de 24 de ore se considera desfasurate si achitate, fara posibilitatea de a se recupera
 • singurele situatii in care anularea se poate anunta din scurt si sedinta nu se va considera desfasurata,  sunt in legatura cu momente delicate si neprevazute – (imbolnaviri, decesul persoanelor apropiate)
Programarile se fac telefonic – in functie de agenda mea si in functie de disponibilitatea dumneavoastra de timp. 
Indiferent de varianta aleasa (consultatii la cabinet sau pe Skype) este asigurata confidentialitatea integrala asupra tuturor aspectelor discutate.
Intrucat serviciile psihologice din Romania incep sa fie cautate de un numar tot mai mare de persoane care sunt – cele mai multe – la prima lor experienta terapeutica, inainte de a apela la psiholog este bine sa cunoasteti pe larg elementele cadrului/protocolului terapeutic in care se desfasoara sedintele, din momentul in care va hotarati sa incepeti un proces terapeutic individua, de cuplu/familie sau pentru copii. 
Cadrul terapeutic in baza caruia lucram este garantul calitatii, seriozitatii si profesionalismului demersului psihoterapeutic in care sunt implicati psihologul si clientul sau, in egala masura. Succesul terapiei sau al demersului de dezvoltare personala sunt conditionate de respectarea cadrului terapeutic, de calitatea relatiei care se construieste intre terapeut si client, de pregatirea profesionala a psihologului, de increderea in terapie si de sinceritatea clientului. 
Onorariul aferent serviciilor psihologice nu se negociaza si se achita numerar sau online. Prima sedinta se achita numerar. 
Abonamentele aferente consultatiilor care se desfasoara la cabinet se achita fie numerar – la prima consultatie din abonament, fie prin transfer bancar online inainte de prima consultatie din abonament.
Abonamentele aferente consultatiilor online se achita inainte de prima consultatie din abonament.
Daca intervin situatii exceptionale care va determina sa amanati plata onorariului, acest lucru trebuie comunicat si acceptat de comun acord – nu dupa consultatie, ci inainte ca aceasta sa se desfasoare. Psihologul trebuie informat, pentru ca este vorba despre timpul sau si el este singurul in masura sa decida daca poate sa tina sau nu consultatia sau sa programeze un alt client – niciun psiholog nu trebuie pus de catre clientii sai in situatia de a-si negocia timpul, banii, energia si demnitatea. Asa cum pentru orice alte servicii oferite de alti furnizori (nutritionisti, medici, sali de sport, saloane de cosmetica, organizatori de spectacole, etc.) exista un regulament pe care trebuie sa-l respecti, la fel trebuie sa respecti si regulamentul comunicat de psihologul cu care alegi sa lucrezi.  Fara alte interpretari personale, ci exact asa cum ti-a fost comunicat. A inventa alte interpretari inseamna a jigni inteligenta – iar in lumea de azi, acest lucru a deveni aproape o normalitate la care eu nu ader. 
Psihologul nu trebuie pus in situatia de a presupune ca un client nu poate achita onorariul si nici nu trebuie pus in fata faptului implinit, fara a-si fi dat acordul. Psihologul trebuie anuntat in avans despre astfel de situatii particulare cu care orice persoana se poate confrunta – daca este informat in avans, va putea decide daca este dispus sa lucreze in aceste conditii si va va comunica decizia sa.
Serviciile psihologice nu se numara printre serviciile a caror plata poate fi amanata. Achitarea onorariului asigura stabilitatea relatiei terapeutice si, de asemenea, va garanteaza rezervarea timpului solicitat. 
In programului oricarui psiholog, fiecare client are rezervate orele sale – ore care se pastreaza, in general, aceleasi in timp. Privit dintr-o perspectiva contractuala, psihoterapeutul “inchiriaza’’ fiecaruia dintre clientii sai o parte din timpul sau (exemplu: ora 15.00 in zilele de luni si joi sau ora 11:30 a.m. in zilele de marti si vinery, etc).
Din acest motiv si din multe alte motive care tin de functionarea mintii umane, din motive care tin de fluidizarea rezistentei la schimbare si de asumarea responsabilitatii pentru angajamentul luat de client, la sedinte se ajunge doar la ora programata (15.30, de exemplu) si nu mai devreme. Daca ajungeti mai devreme sunteti rugat sa asteptati pana la ora programarii dvs. – in pauzele dintre consultatii psiholgul are si alte activitati importante de facut ce nu pot fi intrerupte de venirea dvs. cu 5-1-15 minute mai devreme. Cu riscul de a repeta: timpul meu este la fel de important ca timpul dvs. Inclusiv timpul meu liber. 
Sedintele au durata de cel mult 50-60 de minute. Ultimele zece minute din fiecare sedinta sunt minutele care incheie sedinta si in cadrul carora nu mai pot fi deschise alte subiecte care duc la prelungire. Partial, pauzele dintre sedinte sunt rezervate si pentru notarea elementelor din sedinta tocmai incheiata si fac parte tot din sedinta dvs. De asemenea, sunteti rugat sa va cronometrati timpul a.i. inainte de ora de incheiere a sedintei dvs. sa puteti merge si la toaleta – in cazul in care aveti nevoie, in timpul alocat prezentei dvs. in cabinet si nu dupa ce expira ora dvs. 
De asemenea, sedintele de la care se absenteaza se platesc integral (individual, la urmatoarea consultatie sau sunt déjà achitate, in cazul abonamentelor).
Aceste reguli internationale privind achitarea onorariului, punctualitatea, amanarea sedintelor sau absentarea de la sedinte deriva din exigentele care tin de continuitatea procesului, de spatiu, de timp, de relatia terapeutica. Regulile sunt respectate si de client, si de psiholog. De exemplu, niciodata nu va voi anunta din scurt anularea unei sedinte – cel mult in situatii exceptionale (imbolnavire, de exemplu).
Clientul are libertatea de a folosi timpul inchiriat de la psiholog asa cum isi doreste, insa fara a abuza de timpul psihologului sau: poate veni la timp, poate intarzia sau chiar poate alege uneori sa nu vina deloc, daca considera alta activitate ca fiind prioritara pentru el in acel moment (ex. vrea sa mearga la o petrecere, la o intalnire cu prietenii sau vrea sa mearga acasa sa se odihneasca pentru ca se simte obosit etc). Dar aceasta libertate este un drept asumat care nu incalca drepturile celuilalt: psihologul este platit pentru timpul pe care il rezerva clientului, timp pe care nu il poate oferi altui client: terapeutul nu poate programa alt client, atunci cand anularea este anuntata din scurt sau, mai grav, nu este anuntata. In plus, asa cum pentru client timpul este important, la fel de important este timpul si pentru psiholog. Si este bine sa stii acest lucru, inainte de a incepe sa lucrezi cu un psiholog. 
Daca intervin situatii exceptionale (deplasare in interes de serviciu etc) care il impiedica pe client sa fie prezent la sedinta si clientul nu vrea sa piarda totusi sedinta, eu ca terapeut pot accepta reprogramarea sedintei (la una din orele pe care le am disponibile, daca agenda imi permite acest lucru) dar numai in conditiile in care sunt anuntata cu minim 24 ore inainte. O situatie particulara este aceea cand doriti anularea consultatiei pe care o aveti programata pentru prima zi din saptamana, luni. In aceasta situatie, anularea consultatiei se poate face doar in ultima zi lucratoare a saptamanii anterioare (vineri – pentru ca o alta persoana de pe lista de asteptare sa poata fi anuntata ca poate ajunge in locul dvs.) Consultatiile programate pentru zilele de luni si anulate sambata sau duminica se achita.
Pentru ca relatia terapeutica se bazeaza pe reciprocitate si pe asumarea tuturor obligatiilor de catre ambele parti, la randul meu, niciodata nu va voi anunta din scurt anularea sedintelor dvs. Atunci cand eu nu pot tine sedinta din motive exceptionale, ma angajez sa anunt din timp acest lucru si, de asemenea, voi anunta posibilitatea recuperarii sedintei cat mai curand posibil. Nu va voi pune niciodata in situatia de a va prezenta la cabinet sau online pentru programarea confirmata si sa aveti ”surpriza” ca eu sa ajung dupa dvs. sau ca in cabinet/online sa se desfasoare consultatia altui client. Acest mod reciproc de a proceda este menit sa protejeze relatia terapeutica si procesul terapeutic de interferente perturbatorii care duc la dezechilibrarea relatiei terapeutice si – foarte sigur – suspendarea terapiei din partea mea, daca nu remediati situatia pentru a putea desfasura consultatiile intr-un mod cat se poate de eficient si de flexibil.
Conduita aceasta denota respecta fata de psiholog si fata de relatia cu acesta. O relatie in care nu sunt respectate aceste reguli este inseamna lipsa de respect – iar aceasta lipsa de respect afecteaza orice demers terapeutic: eu nu voi trece peste momentele peste care tu vrei sa trec, daca nu respecti ceea ce ti-am comunicat.
Vacantele – atat a psihologului, cat si a clientului – sunt anuntate din timp si considerate un caz diferit si, in consecinta, tratat ca atare.
Prin regulile si conditiile sale, cadrul terapeutic este cel care face diferenta dintre un proces psihoterapeutic si o simpla discutie cu efecte placate – dar nu neaparat terapeutice – pe care o putem avea cu un prieten sau cu o persoana cunoscuta. Multe lucruri pot avea efecte asemanatoare cu cele terapeutice: o discutie cu un prieten, lectura unei carti, vizionarea unui film, o replica auzita in treacat. Uneori, in anumite conditii, daca vin la momentul potrivit, atunci cand mintea este linistita si pregatita, toate acestea pot conduce la constientizari. Insa un proces psihoterapeutic este mult mai mult decat atat si asta tocmai datorita cadrului: cadrul terapeutic este cel care orienteaza conversatiile terapeutice intr-un demers sistematic, structurat si structurant, riguros si profund. 
Prin efectele sale structurante, cadrul terapeutic este in sine un puternic instrument al schimbarii.
Cadrul terapeutic la care eu am aderat in baza formarilor pe care le am, se afla si la baza practicii internantionale din domeniul psihologiei, psihoterapiei si dezvoltarii personale. 
Prin urmare, daca iti doresti ca terapia ta sa aiba rezultate, este important sa intelegi ca trebuie sa te implici in relatia terapeutica in conditiile comunicate SI NU ALTFEL. Daca nu respecti aceste conditii, relatia terapeutica nu se poate crea iar terapia nu va da rezultate – iar tu va trebui sa te responsabilizezi pentru acest lucru, nu psihologul. Pentru ca psihologul face tot ceea ce tine de el, din toate punctele de vedere – inclusiv din punct de vedere al timpului pe care ti-l aloca in agenda sa. Ramane ca si tu sa iti faci partea ta si sa te responsabilizezi pentru capatul tau de relatie terapeutica – pentru a te putea pozitiona corect si a te responsabiliza in mod adecvat in celelalte relatii pe fondul carora ai dezvoltat problemele cu care te confrunti.
Iti doresc din tot sufletul sa fii in armonie – este tot ceea ce conteaza!
Cu drag,
Mona