SERVICII PSIHOLOGICE PENTRU FEMEI

cabinet

 

Sunt Mona Georgescu, psiholog clinician cu specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, consilier NLP integrativ pentru Femei si trainer de dezvoltare personala – iti multumesc pentru vizita pe acest site!
Sunt un suflet deschis catre tot ce inseamna viata, catre tot ce este nou, bun si frumos in jurul meu, imi place sa ating vietile celor cu care intru in contact, atat cat pot si atat cat este nevoie, imi place sa impartasesc cu cei din jur ceea ce eu insami experimentez la nivel de lectii de viata.
Personal, nu am nicio indoiala ca fericirea este un instinct cu care ne nastem si ca, in acelasi timp, alaturi de iubire, este scopul vietii noastre.
Cred ca pe masura ce constientizam ca motivul fericirii noastre se afla in interiorul nostru, cu atat aceasta este mai stabila, dand cont de armonia noastra si a relatiilor pe care le dezvoltam cu cei din jur.
Parintele Cleopa spunea ca natura i-a fost o  “academie duhovniceasca” si sunt convinsa ca tot ce trebuie sa stim in aceasta viata putem invata nemijlocit de la Natura.
Cred ca nu suntem separati, singuri sau independenti in aceasta realitate, desi societatea indeamna, tacit,  catre un individualism periculos.
Cred insa mai mult in interdependenta si apreciez valori umane care sper sa se (mai) regaseasca in cat mai multi dintre cititorii care ajung pe acest site: respect,  compasiune, iubire de sine, bunatate, toleranta, acceptare. Viata mi-a demonstrat ca acestea sunt cele pe care trebuie sa pun pret si ca valoreaza infinit mai mult decat certificatele si diplomele pe care majoritatea le afiseaza atat de ostentativ, din pacate.
Cred ca toti cautam – mai mult sau mai putin constient – acea farama de Divinitate pe care  credem ca, odata cu trecerea anilor, am pierdut-o. As numi-o Totalitate, Sine, Lumina – doar ca uneori o cautam prea departe…
Ma straduiesc sa fiu un om complet, asa cum ii incurajez pe toti cei dragi sa fie – nu doar “buni”, ci completi. Sa comunicam cu sufletul nostru mai mult si  sa ne acceptam asa cum suntem, pentru a putea fi asa cum avem nevoie sa fim.  Nu putem fi doar Iubire, doar Lumina, doar Pace, doar Liniste si cred ca astfel de afirmatii duc, mai curand la un delir mistic si … atat. Suntem, pe langa Iubire si Lumina, in egala masura … Frica, Intuneric, Ura, Manie …
Jacques Salome spune sa fim foarte prudenti in ceea ce-i priveste pe noii discipoli si, la fel, te indemn si eu sa fii foarte prudent cu increderea acordata acestor noi discipoli care induc acest delir mistic, incercand sa te ”cumpere” cu limbajul hipnotic ”pace, lumina, iubire”  …
<<Nu aveti incredere in discipoli, mai ales in cei care au aparut in ultima vreme. Vreau sa vorbesc de toti cei care sunt proaspat absolventi ai ultimului seminar de dezvoltare personala sau ai ultimei sesiuni de depasire de sine si de crestere si abia iesiti dintr-un atelier intensiv ”pentru a fi purificat de dragostea universala!”>>(Jacques Salome)
Desi ne place sa ne ”rasfatam” cu laturile noastre pozitive, nu avem cum sa fim reprezentati doar de plusuri. Sa ne acceptam toate laturile, intrucat una fara alta nu ar putea exista – daca una ar fi respinsa, Intregul s-ar dezechilibra.
Ar fi minunat ca Omul sa fie privit si inteles holistic – nu doar Suflet, nu doar Minte, nu doar Trup … a venit timpul sa incetam sa separam simplist aceste aspecte. Ele trebuie unificate, pentru ca sunt in interdependenta – niciodata separate – chiar daca au o evolutie in contratimp.
Ca educatie formala sunt licentiata in psihologie si cu toate ca specializarea mea de baza este de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si a adolescentului), in munca mea incerc sa cuprind cat mai armonios toate aspectele legate de devenirea noastra psiho-spirituala. In spatiul sufletului  exista un altfel de timp, un timp in care se intalnesc emotii si ganduri cu radacini foarte adanci si care se influenteaza reciproc  –  ducand, de cele mai multe ori,  la o criza psiho-spirituala ce ne determina sa traim starea de vid, de neputinta.
Pe langa propriile mele articole – pe care le puteti gasi in sectiunea “CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE MONA GEORGESCU”  si vizitand sectiunea ”Active / Organizational Behavior” – toate informatiile pe care le veti gasi asezate in  “cutiutele” acestui site, se refera la subiecte care fac parte din sfera mea de interes si pe care eu le gasesc folositoare  pentru a fi impartasite – facand parte, totodata, din intentia mea de a ajuta oamenii sa se conecteze cu propriul potential, sa se elibereze de tipare si de limitari, pentru a se  se vindeca de frici si pentru a se conecta la propria lor viata.
Cu siguranta, aceasta incursiune catre propriul Suflet, catre propriul Adevar, nu este simpla – dar la un moment dat – dupa tot felul de incercari, teste, lectii … eu sunt convinsa ca cine isi pastreaza rabdarea pentru o astfel de incursiune, isi poate spune, in momentul in care se reconecteaza la propriul Adevar: ”Bun venit la mine’!’  Sigur ca de la acest traseu putem avea devieri, neatentii etc. dar totusi sa le privim prin ochii sufletului, pentru a le intelege, a invata din ele si a le corecta. In ”Bhagavad Gita”, Krishna ii spune lui Arjuna: ”Iti voi da ochi divini pentru a vedea lumea asa cum este in realitate”; ma bucur pentru fiecare dintre dumneavoastra – fie ca ati inceput aceasta incursiune interioara si deja aveti succese personale, fie ca ati constientizat nevoia acestei calatorii interioare si ati inceput aceasta incursiune catre propriul Adevar. Sper din tot sufletul sa va apropiati de momentul in care fiecare sa va spuneti,  fericiti: ”Bun venit la mine!”
Constantin Noica spunea: ”Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi” Daca de-a lungul vizitelor tale pe acest site ai simtit ca primesti stari de spirit, te felicit pentru ca ti-ai dat voie sa primesti aceste stari si ma bucur pentru toate starile pe care le-ai trait!
Cuvintele sunt extrem de interpretabile si niciodata complete … si totusi vreau sa impart impreuna cu cititorii site-ului meu – tocmai prin intermediul cuvintelor –   aspecte care tin de devenirea noastra psiho-spirituala ce ne infrumuseteaza povestea vietii – va invit cu drag sa rasfoiti paginile acestui spatiu www.minunemica.eupentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi.
Daca este pentru prima data cand vii aici, te invit sa citesti aceasta pagina, pentru a-ti face o imagine despre acest site – un altfel de site despre psihologie, dezvoltare personala si spirituala.
CE FAC
Sunt psiholog clinician cu specializare in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, avand un master in tehnici de comunicare si influenta sociala si o formare master in programare neurolingvistica; de asemenea, sunt trainer de dezvoltare personala si autor de articole in acest domeniu;  in anul 2009 – dupa o experienta de 15 ani in domeniul resurselor umane si al consultantei organizationale – am fondat site-ul www.minunemica.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si evolutie spirituala, dedicat in special femeilor.
Dupa experienta dobandita in mediul de afaceri multinational, alegerea mea a fost de a-mi desfasura activitatea pe cont propriu, folosind in munca de psiholog,  trainer si consultant, resursele acumulate anterior.
Promovez ideea conform careia intre dezvoltarea personala si cea profesionala trebuie sa existe un echilibru – evolutia personala trebuie sa se imbine armonios cu cea profesionala, iar scalele de valori aferente fiecareia dintre acestea trebuie sa fie de asemenea in armonie. Daca aceasta armonie nu este resimtita, nu numai ca frustarile la locul de munca si in viata personala nu vor inceta sa apara, dar echilibrul Intregului alcatuit din Suflet-Minte-Corp-Spirit, are de suferit.

sens 2016 pentru promo

 

Am creat si sustin urmatoarele workshop-uri/grupuri de dezvoltare personala si grupuri de suport:
SUNT RECUNOSCATOARE
Pentru tot ceea ce sunt si pentru tot ceea ce fac, le port o adanca recunostinta in primul rand celor mai apropiati oameni din jurul meu care m-au sustinut intotdeauna, fiindu-mi indrumatori remarcabili. In egala masura, le sunt recunoscatoare tuturor maestrilor sprirituali care mi-au influentat devenirea, profesorilor si autorilor care mi-au atins sufletul si mi-au calauzit pasii pe drumul profesional si educational.
De asemenea, sunt recunoscatoare fiecarui suflet cu care drumul meu s-a intersectat, fiecarei participante la cursurile si taberele mele, fiecarui cititor care isi petrece un anumit timp in acest spatiu – pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi.
O PARTE DIN PROFILUL MEU PROFESIONAL
Sarbatoreste-ti viataPsiholog cu urmatoarele specializari si cu practica in domeniile:
– Psiholog clinician (atestat de libera practica)
– Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului  (specializare post-universitara, 2005-2009)
– Psihologie organizationala
– Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala (master)
Formator acreditat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si  Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (2009)
CATEVA DINTRE SPECIALIZARILE, TRAINING-URILE SI WORKSHOP-URILE CARE CONSTITUIE FORMARILE MELE PROFESIONALE SI, DE ASEMENEA  CONFERINTELE LA CARE AM PARTICIPAT:
2016 Ce functioneaza in psihoterapie? Scott Miller – psihoterapeut S.U.A. – acreditare Colegiul Psihologilor
2015  Conceptualizarea si tratarea formelor celor mai comune din psihopatologie: o perspectiva adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D. –  Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Art-terapie  pentru Minte-Inima-Corp – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Lucrul cu Mandale de Lumina – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei
2014 Metafora ca si instrument terapeutic holist – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
2014 Leadership si dinamici de grup – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Karen John
2013 Evaluarea de la A(anamneza) la R(raportul de evaluare) – Cabinet  Individual de Psihologie Nicoleta Burlacu; acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Constelatii Familiale: Drumul spre Reintregire” – Facilitator Dragos Riti
2013 Supervizarea – principii si practica – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel)
2013 Instrumente psihodramatice utilizate in psihoterapie – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Sexualitatea nu este un tabu – Clinica IntellPsy, Psiholog clinician Ion Duvac
2013 Metafora ca si cheie a schimbarii – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Mia Levitt Frank (Israel);
acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Puterea si Curajul – valorile familiei – Asociatia de Psihologie si Pshioterapie Adleriana, Psihoterapeut Wes Wingett  (U.S.A.); acreditare Colegiul Psihologilor
2013 Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana Phoenix, Psiholog Maria Comaneanu; acreditare: Colegiul Psihologilor 
2013 Master NLP (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2012 NLP Practitioner (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
2005-2009 – Specializare: Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului, Fundatia Generatia
2009 – Trainer/Formare de formator – International Computer School
2008 – Colocviul International de Psihanaliza a Copilului si Adolescentului – Fundatia Generatia
2009 – Scoala de vara – Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului – Sulina, Fundatia Generatia
2007 – Conferinta de psihanaliza copilului – “Meet your Child” – Fundatia Generatia
2007 – Analiza Tranzactionala (curs introductiv) – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
2007 – Intelegerea adolescentilor si metode de lucru –  Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania
2006 – Terapii scurte centrate pe Solutie
2003-2005 – Master: Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala
2002 – Hipnoza clinica – Fundatia Maiastra
1998-2000 Facilitator workshop-uri – Lisabona, Portugalia
Colaborari (actuale si din trecut):
2013 – Targul de Carte Bookfest, prezentator invitat de catre Editura Paralela 45 – lansarea cartii ”Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain (Bucuresti)
2012 Asociatia ”Schimbare Pozitiva” – lector in cadrul evenimentului ”Sarbatoreste-ti Viata!”, seminar ”De la Iubire la frica, de la frica la Iubire” (Cluj)
2012 lector Conferinta Academiei Femeilor (Bucuresti)
2011 Health & Beauty Expo – lector ”Salon de Infrumusetare Interioara” (Bucuresti)
2011 Targul Educational EXCELEZ – Seminar ”Sense – Beauty Inside” (Bucuresti)
LeanWay Project – partener educational
SharExperience.ro – sectiunile ”evolutie personala”, ”resurse umane” si ”management”
SuntFericita.ro – sectiunile “psihologie”si “copii”
Fundatia Romana Anti-Drog – voluntar
Damaideparte.ro – rubricile  “psihologie practica” si “spiritualitate”
Daca profilul meu profesional si pregatirea mea ca psiholog te pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi pentru a te programa la consultatii sau pentru a incepe un program de dezvoltare personala.
Cabinet Individual de Psihologie Mona Georgescu, Bucuresti
* dezvoltare personala/consiliere psihologica pentru femei
* evaluare si consiliere psihologica pentru copii, adolescenti, adulti, cuplu si familie
* NLP, auto-cunoastere, self-help
telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
De asemenea, pentru aceia dintre voi care nu  sunteti in Bucuresti sau nu puteti ajunge la consultatii: puteti solicita consultatii in varianta online, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon mentionate mai sus.
Conditiile in care putem desfasura programele de consiliere/dezvoltare personala online (Skype) sau la cabinet, sunt urmatoarele:
 • serviciile psihologice sunt oferite doar in baza semnarii unui contract, pentru care sunt emise factura si chitanta
 • incepand cu 15 Iunie 2016, onorariul pentru sedintele individuale si de cuplu, este stabilit astfel: 
  – onorariul aferent abonamentului online  individual este de 720 lei – plata se efectueaza in avans, pentru 4 sedinte;
  – onorariul aferent abonamentului cabinet individual este de 720 lei – plata se efectueaza la prima sedinta, in avans pentru 4 + 1 sedinte.
             – onorariul aferent consultatiilor pentru cuplu: 250 lei/sedinta
             – onorariul aferent abonamentului 4+1 pentru cuplu: 1000 lei si se achita integral la prima sedinta din abonament
 • durata unei sedinte: prima sedinta dureaza 90 minute, urmatoarele sedinte au o durata limitata, de 50 – 60 minute
 • sedintele sunt saptamanale, frecventa sedintelor fiind de o sedinta pe saptamana
 • in functie de agenda mea si de situatia particulara cu care se confrunta fiecare client, la solicitarea clientilor, numarul de sedinte poate creste – dar nu mai mult de 2 sedinte pe saptamana,
 • modificarile asupra onorariului, daca vor exista, vor fi comunicate din timp.
POLITICA REFERITOARE LA PUNCTUALITATE, asa cum este prevazuta in contract:
 • pentru a beneficia la maximum de timpul care va este rezervat, nu sunt admise intarzieri
 • sedinta incepe la ora programata – nu mai devreme, nu mai tarziu 
POLITICA DE INTARZIERI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • atunci cand exista intarzieri (indiferent de motiv), minutele intarziate se scad din timpul rezervat consultatiei
 • de ex. daca intarzierea este de 10 minute, timpul ramas pentru consultatie va fi de 40 de minute
POLITICA DE ANULARI, asa cum este prevazuta in contract: 
 • sedintele se pot anula numai inainte cu 24-48 de ore inaintea sedintei programate
 • ora la care sunteti programat va este rezervata in exclusivitate
 • pentru ca de timpul care va este rezervat nu mai poate beneficia alt client, sedintele anulate din scurt sau in mai putin de 24 de ore se considera desfasurate si achitate, fara posibilitatea de a se recupera
 • singurele situatii in care anularea se poate anunta din scurt si sedinta nu se va considera desfasurata,  sunt in legatura cu momente delicate si neprevazute – (imbolnaviri, decesul persoanelor apropiate)
Indiferent de varianta aleasa (consultatii la cabinet sau pe skype), este asigurata confidentialitatea integrala asupra tuturor aspectelor discutate.
Iti doresc din tot sufletul sa fii in armonie – este tot ceea ce conteaza!
Cu drag,
Mona